Neem een kijkje in uw stadsdeel

Initiatieven per dag

Koffiecorner in Trefpunt 't Trionk

10 april 2020

U bent van harte welkom in de gezellige koffiecorner van Trefpunt 't Trionk.

Soos&Zo De Buurtwinkel Marsmanplein

10 april 2020

Soos&Zo De Buurtwinkel Marsmanplein is iedere vrijdag van 10:00-12:00 uur Het is een buurtkamer waar ouderen onder het genot van een kopje koffie/thee samen creatief bezig zijn. Begeleider Tila zorgt voor een gevarieerd aanbod waar iedereen aan deel kan nemen.
Heeft u problemen met vervoer of is de drempel te hoog bel dan Irma 06-38826361 dan zoeken we samen naar een oplossing en stappen we samen die hoge drempel over.

Chilzz Noord

10 april 2020

Waar vind jij een plek waar je kunt chillen, darten, gamen of gewoon tv kunt kijken met vrienden? Bij Chilzz van DOCK natuurlijk! Bij Chillzz kun je met je vrienden leuke dingen doen maar ook een goed gesprek hebben over school, werk of je toekomst. Niets moet en alles kan, zolang het voor iedereen gezellig blijft. Sommige activiteiten bij Chilzz worden samen met een vrijwilligersgroep van jongeren georganiseerd. Zij komen dan bij elkaar, bedenken een programma, maken een begroting, vragen hiervoor geld aan bij de jongerenwerker en zijn medeverantwoordelijk voor de uitvoerende taken. Zo kun je dus zelf bepalen wat je met je vrienden gaat doen. Best chill toch?

Ontmoetingcentrum Europastroom Zorgbalans

10 april 2020

Het Ontmoetingscentrum Europastroom is een plek in de buurt voor mensen die kwetsbaar en/of vergeetachtig zijn en hun familie en vrienden.

Sollicitatietraining @Roads

10 april 2020

Ben je op zoek naar werk en wil je dit goed aanpakken? Dan is deze praktische training iets voor jou!

Creatieve en gezellige inloop @RoadsAlteliers

10 april 2020
Je bent van harte welkom om binnen te komen voor een kopje koffie of thee en gezelligheid.

Open atelier; tekenen, schilderen, textiel of keramiek @RoadsAteliers

10 april 2020

Bij Roads Ateliers hebben we Open Atelier.

Schilderles @RoadsAlteliers

10 april 2020
Aan de hand van verschillende thema's en inspiratiebronnen ga je bezig met verschillende materialen.

Fitness @Roads

10 april 2020
Kom gratis fitnessen onder begeleiding van gecertificeerde sportinstructeurs en fysiotherapeuten in Sportschool de Hagedis.

Dansen van binnenuit @Roads

10 april 2020
Bij dansen van binnenuit leer je jezelf uitdrukken door middel van dans. Graag loszittende kleding dragen.

Sportieve inloop: Mindful bewegen @Roads

10 april 2020
Bij Mindful bewegen leer je je stress loslaten!

ONTMOETINGSCENTRUM SCHALKHART

10 april 2020

Bij Schalkhart kunt u meedoen aan beweegactiviteiten, soep maken, deelnemen aan spelletjesmiddag en andere mensen ontmoeten. Er wordt ook met elkaar geluncht en gewandeld. Elke 2e dinsdag van de maand 10.30 tot 12.30 uur is er dansen, open voor de buurt.

BUUV

10 april 2020

BUUV is hét burenplatform voor en door bewoners van Haarlem. Via BUUV kun je andere Haarlemmers ontmoeten, samen iets ondernemen of elkaar helpen. Bij BUUV kun je ook in groepsverband dingen doen. BUUV is voor alle leeftijden en voor iedereen.

TUINDERSHART

10 april 2020

Bij Ontmoetingscentrum Tuindershart draait alles om bewegen en buiten bezig zijn. Elke dag verzorgen wij de dieren en steken onze handen uit de mouwen voor een mooie bloeiende tuin. Met de oogst uit de tuin gaat de kookclub aan de slag.

DEMENTALENT

10 april 2020

Wilt u aan het werk als vrijwilliger in de bibliotheek, bij een sportclub, in een winkel of een andere plek? Wij gaan met u op zoek naar uw talenten; dementie hoeft geen beperking te zijn.

WELZIJN OP RECEPT

10 april 2020

Heeft u zin om iets te gaan ondernemen, andere mensen te ontmoeten of weer wat vaker uw huis uit te gaan, maar weet u niet zo goed waar u moet beginnen? Wellicht is Welzijn op recept iets voor u. Samen met een welzijnscoach gaat u op basis van uw interesses op zoek naar activiteiten, vrijwilligerswerk of hobby’s die u energie geven

MANTELZORGERS

10 april 2020

Bij veel activiteiten zijn mantelzorgers welkom. Neem, als u wil weten of u als mantelzorger welkom bent, contact op met de betreffende organisatie. Voor ondersteuning kunt u als mantelzorger terecht bij Tandem. Ervaren consulenten kunnen u helpen met o.a. informatie, advies, begeleiding, emotionele ondersteuning en praktische hulp. Tandem organiseert ook lotgenotengroepen, bemiddelt bij inzet van vrijwilligers en organiseert trainingen en workshops.

LEER OPNIEUW EEN INSTRUMENT BESPELEN MET UW KLEINKIND

10 april 2020

Samen met uw kleinkind ontdekt u het instrument wat bij u past. Een mooi avontuur om te delen.

WELKOM OP ONTMOETINGSCENTRUM SCHOTERHART

10 april 2020

Een babbeltje maken, verse soep, een mooie film, een plaatje draaien, bewegen, yoga, zingen, bioscoop, theater bezoek, museum bezoek: voor ieder wat wils. Ongedwongen: het gaat om ontmoeten en bij elkaar zijn en het met elkaar bedenken van het programma.

BUSTOCHTJES: DAGREIZEN EN UITSTAPJES

10 april 2020

Heeft u zin om eens een dagje gezellig op stap te gaan? DOCK organiseert regelmatig uitjes. Soms gaat de reis wat verder. Een heerlijk dagje uit. Gezellig samen met anderen op stap.

ALL THAT SWING

10 april 2020

Swing, blues, jazz… Heeft muziek maken in jouw leven een belangrijke rol gespeeld? Net zoals bij ons? Vind je het leuk om - ook nu je hersenen zo nu en dan even haperen - nog lekker te jammen zoals je dat altijd hebt gedaan? Bij dit mooie project swingen en rocken mensen met een muzikaal verleden en een haperend brein met elkaar, waardoor gouden tijden herleven.

ZOEFZOEF

10 april 2020

De Zoefzoef is een elektrische autootje dat aanvullend vervoer verzorgt in Schalkwijk en Haarlem Zuid-West. Het rijdt voor iedereen die wel eens een ritje nodig heeft in en rondom de wijk. Het gaat om vervoer naar de dokter, de kapper of naar activiteiten in de buurt of een bezoekje aan familie of vrienden.

BEWEGEN OP MUZIEK

10 april 2020

Houdt u van bewegen op muziek en vindt u het fijn om hierbij te blijven zitten? Dan is deze activiteit iets voor u. Onze enthousiaste beweegdocent biedt wekelijks voor iedereen uit de wijk en met name voor mensen met een haperend brein een beweegochtend aan.

ONTMOETINGSCENTRUM SPAARNESTROOM

10 april 2020

De sfeer bij onze ontmoetingscentra is enthousiast en energiek. Wij vormen een club, waar iedereen mag zijn wie hij is en we ondernemen van alles. De familie en vrienden bieden we bovendien training, informatie en lotgenotencontact.

Yoga 55+ in Trefpunt 't Trionk

10 april 2020

Een yogales bestaat uit verschillende houdingen en oefeningen, die staand, zittend en liggend worden gedaan.

Digitaal sterk! in Trefpunt 't Trionk

10 april 2020

Internet en het gebruik van de computer worden steeds belangrijker in het dagelijks leven

KOFFIE-OCHTEND IN REINALDAHUIS

10 april 2020

Inloop-activiteit: ontmoet mede-wijkbewoners in ons gezellige restaurant
Van 10.00 uur tot 11.30 uur

Biologische boerenmarkt

10 april 2020
Op iedere vrijdag op de Botermarkt wordt de biologische boerenmarkt opgebouwd.

Horizon Digitaal

11 april 2020

Gratis computerles en hulp bij digitale vragen.

U krijgt een uur lang persoonlijk les van een eigen instructeur die u in uw eigen tempo gaat leren hoe je met een tablet/computer kunt omgaan.

Dit uur kunt u ook gebruiken om uw digitale vragen te stellen.

 

 

 

 

Voorstelling 'Prinses met de dikke bips'

11 april 2020

Heel, heel lang geleden leefde er een lieve, mooie prinses. Ze werd de prinses met de 'dikke bips' genoemd. Sterke, stoere prinsen zoals prins Jokkebrok en prins Lekkerding kwamen van heinde en verre om de prinses te ontmoeten... Of was het alleen om haar bijzondere bips te zien? Is er toch een prins die verder kijkt dan zijn neus lang is?

PARTICIPATIEKOOR

12 april 2020

Altijd graag gezongen? In het Participatiekoor kunnen mensen met dementie blijven zingen in een ‘gewoon’ koor en krijgen zij ondersteuning van steunzangers. We zingen van Bach tot Borsato en treden regelmatig op.

Haarlemse Kermis Grote Markt

12 april 2020
De kermis op de Grote Markt zal dit jaar losbarsten op zondag 12 april en plaatsvinden tot en met maandag 27 april.

De altijd gezellige kermis is ook dit jaar weer even leuk! Elke dag kun je genieten van de leukste attracties, spellen en lekkernijen. Op een aantal dagen zijn er speciale evenementen.

Beter Nederlands 1 beginners (vrouwen)

13 april 2020

Lessen volgen samen met andere vrouwen in een groep onder leiding van docenten Nederlands. Voor vrouwen die de taal beter willen leren verstaan, spreken, lezen en schrijven. Met grammatica, oefeningen, rollenspelen, excursies, maar ook tijd en aandacht voor elkaar. Kom gerust langs voor een gratis proefles!

Mannen ontmoetingsgroep

13 april 2020

Voornamelijk oudere mannen drinken een kopje koffie, maken een praatje met elkaar, bespreken actuele thema's en ondernemen af en toe wat activiteiten.

Trefpunt 55+ met spelletjes

13 april 2020

Op donderdag is er een gezellige middag voor ouderen in De Buurtwinkel Marsmanplein Er is tijd voor een praatje onder het genot van een kopje koffie/thee, maar u kunt ook een spelletje spelen of werken aan uw eigen meegebrachte handwerk. Heeft u problemen met het vervoer of vind u de drempel te hoog neem dan contact op met Irma 06-38826361 dan gaan we zoeken naar een oplossing of samen die hoge drempel over.

Fietsles

13 april 2020

Fietsen hoort echt bij Nederland. Het is leuk om te doen, het is gezond, goedkoop en zorgt dat u in de stad overal kunt komen. Wilt u ook leren fietsen? Dan zijn de fietslessen voor volwassenen echt iets voor u!
Neem contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Sumi-e: Japans schilderen @Binnensteeds

13 april 2020

Ieder maandagochtend van 10.00-12.00 uur kun je in Wijkcentrum Binnensteeds de klassieke, meditatieve Japanse schilderkunst beoefenen. Je hoeft je niet aan te melden, dus je kunt gewoon langskomen. 

Muziekgroep Binnensteeds

13 april 2020

Een leuke muziekgroep voor volwassenen, in een gezellige groep: Leren. luisteren, doen! Leer over verschillende muziekstijlen, luister naar de mooiste muziek en werk samen met zang, ritmes en instrumenten. Het is een leuke, gemengde groep o.l.v. Marijke Pauw

Zwemmen @Roads

13 april 2020
Elke maandag is er vrij zwemmen in het Boerhaavebad, behalve tijdens de schoolvakanties.

Samen eten aan de Eettafel! @Roads

13 april 2020
Heb je zin om mensen uit de buurt te ontmoeten en samen lekker een hapje te eten?

Frans voor beginners @Roads

13 april 2020

Op de maandagochtend kun je bij Raaks Frans leren.

Spaans voor gevorderden @Roads

13 april 2020

Op de maandagochtend kun je bij Raaks beter Spaans leren spreken.

Zelfstudie computerles @Roads

13 april 2020
Bij Raaks staan laptops klaar om zelf allerlei programma's te leren.

Sumi-e (Japans zen-schilderen) @RoadsBinnensteeds

13 april 2020
Sumi-e is een manier van schilderen. Het Japanse woord sumi-e betekent 'schilderen met zwarte inkt'. Maar sumi-e is veel meer dan schilderen alleen: het brengt je tot rust, brengt je in contact met jezelf en met de natuur.

BUURTKAMER VOOR TURKSE MANNEN

13 april 2020

Samenkomst van veelal Turkse mannen voor het plezier en tegen eenzaamheid. Dudu is zowel Nederlands als Turkssprekend en zij nodigt ook mensen uit die iets komen doen of vertellen waar de groep meer over wil weten of leren.

WANDELGROEP (LOCATIE DE FJORD)

13 april 2020

Kom gezellig mee wandelen. We starten met een kopje koffie en van 11.00 tot 12.00 uur gaan we wandelen. Er gaat een vast team mee van het sociaal wijkteam en vrijwilligers. Mocht u trek hebben gekregen dan kunt u een kopje soep met een broodje mee eten.

MUZIEKGROEP

13 april 2020

Samen zingen geeft energie en plezier. We zingen canons, (meer)stemmige liedjes en improviseren. Kom en laat je stem horen, iedereen heeft er eentje! Het is een gezellige, gemengde groep.

BUURTKAMER DE FJORD

13 april 2020

Heeft u behoefte om onder de mensen te zijn of om iets met elkaar te doen? Loop dan eens binnen bij de buurtkamer van Haarlem Effect. Een huiselijke plek voor een praatje, een spelletje, samen eten en wat gezelligheid. Er worden ook veel creatieve activiteiten ondernomen.

SAMEN LUNCHEN

13 april 2020

U kunt 3 dagen in de week komen lunchen. Op maandag is er een gezellige lunch, dinsdag wordt de gezonde hap gekookt (en kunt u eventueel voorafgaand sporten) en donderdag is er tostietje-met (dan kan er ook gedanst worden, zie ook bij bewegen).

ACTIEF OP DE LAAN VAN BERLIJN

13 april 2020

Gezamenlijke activiteiten in de groenbakken op het plein: zaaien, onderhouden en oogsten. Bij slecht weer zijn er binnen creatieve activiteiten, geïnspireerd op de seizoenen.

ZINTUIGENTUIN

13 april 2020

Op een speciaal daarvoor aangelegde zintuigentuin met comfortabel tuinhuis vindt jaarrond een dagbestedingsprogramma plaats. De natuur en seizoenen bieden hiervoor inspiratie. De groen- en creatieve activiteiten worden begeleid door een team met vele jaren praktijkervaring.

INLOOPACTIVITEITEN REINALDAHUIS

13 april 2020

In het Reinaldahuis vinden vaste inloopactiviteiten plaats op het gebied van bewegen, zingen, ontmoeten etc. Daarnaast is er een wisselend recreatief maandprogramma met films en optredens.

JUTTERSGELUK

13 april 2020

In de ochtend gaan we met de Juttersbus naar het strand om plastic en al het andere materiaal wat er niet thuis hoort op te rapen. ’s Middags gaan we aan de slag met sorteren, schoonmaken en vervaardiging van nieuwe producten. Aandacht vragen voor de plastic soep en tegelijkertijd een fijne actieve dag hebben gaan bij ons hand in hand.

FRANS HALSMUSEUM

13 april 2020

Op een maandag of dinsdag, wanneer het museum gesloten is voor ander publiek, een rondleiding op maat door een ervaren gids en daarna een kopje koffie.

ROLLATORWANDELGROEPEN

13 april 2020

BUURTKAMERS DOCK

13 april 2020

In De Buurtkamer ontmoet u andere bewoners uit de wijk. Iedereen is er welkom. In de buurtkamer kiest u zelf wat u wilt doen. Op uw gemak de krant lezen of een kop koffie drinken, of even praten. Handwerken, knutselen, puzzelen, naar muziek luisteren of samen wandelen. Net waar u zin in heeft. Enthousiaste vrijwilligers begeleiden de buurtkamers.

WIJ TELEN MET ZORG

13 april 2020

Wij Telen met Zorg biedt een zinvolle dag aan jonge en oudere deelnemers met een mentale beperking. De deelnemers worden begeleid in het kweken van groente, kruiden en bloemen in en om de kas. Het gehele jaar vinden er activiteiten plaats die ons de seizoenen doen beleven. De kas is een veilige omgeving Waar mensen hun zorgen even kunnen vergeten. Daarnaast staat bewegen en in beweging zijn hoog in het vaandel.

Engels in Trefpunt 't Trionk

13 april 2020

In Trefpunt ’t Trionk worden 3 cursussen Engels gegeven.

Frans conversatie in Trefpunt 't Trionk

13 april 2020

Wilt u op een aangename manier de Franse taal onderhouden of verbeteren die u op school of in de vakantie geleerd hebt?

Koersballen

13 april 2020

Iedere maandagochtend van 11.00 uur tot 12.00 uur in het atrium van het Reinaldahuis (vanaf 10.30 uur kunt u koffie of thee drinken in het winkeltje)

Huiskamers in Trefpunt 't Trionk

13 april 2020

Dé ontmoetingsplek voor de zelfstandig wonende ouderen.

Voorjaarsmarkt

13 april 2020
De Voorjaarsmarkt van Haarlem! Met als thema 'Haarlems Welvaren' omdat er heel veel prachtige initiatieven zijn in Haarlem die het beste voor hebben met de gezondheid van de Haarlemmers. Deze initiatieven verzamelen zich allemaal op tweede paasdag op het Slachthuisterrein. Tweede paasdag is op 13 april 2020.

Wat is er allemaal te doen:

Paaseieren zoeken voor de kinderen
'Rommel' kopen en verkopen
Inspiratie opdoen voor je gezondheid
Kunst bekijken
Schmink van KIKI Art
Je buurtgenoten leren kennen
Meedoen met de activiteiten
Dansen en sjansen
Mis deze berg gezelligheid niet!
En deze lijst wordt nog veel langer, dus houd onze website in de gaten.

Kortom?: een gezellige markt met kraampjes over gezondheid in de breedste zin van het woord. Maak kennis met Haarlemmers die het beste met je gezondheid voor hebben. Denk aan therapeuten en coaches. En ook verschillende producten, winkels en organisaties die je kunnen inspireren. Geniet van het eten, de kunst, de creativiteit. Doe mee met de bewegingsworkshops. En natuurlijk zijn er activiteiten voor kinderen, is er muziek en uiteraard is de bar open.

Beter Nederlands 2

14 april 2020

Beter Nederlands leren in een groep met deelnemers van over de hele wereld, onder leiding van docenten Nederlands. Voor iedereen die de taal beter willen leren verstaan, spreken, lezen en schrijven. Met grammatica, oefeningen, rollenspelen, excursies maar ook met tijd en aandacht voor elkaar.
Kom gerust langs voor een gratis proefles!

Beter Nederlands 3

14 april 2020

Beter Nederlands leren in een groep met deelnemers van over de hele wereld, onder leiding van docenten Nederlands. Voor iedereen die de taal nog beter willen leren verstaan, spreken, lezen en schrijven. Met grammatica, oefeningen, rollenspelen, excursies maar ook tijd en aandacht voor elkaar. Kom gerust langs voor een gratis proefles!

Gezond Bewegen 50+

14 april 2020

Op je eigen tempo werken aan je conditie, op muziek waar je niet bij stil kunt blijven staan! Onder leiding van enthousiaste sportdocente Astrid Janszen. Na afloop gezellig samen koffie drinken.

Sporten op een rustig tempo

14 april 2020

Lekker bewegen, ook al gaat het wat moeilijker door een blessure of lichte beperking: dat kan! Onder leiding van de enthousiaste ervaren sportdocente Astrid Janszen. Kom gerust eens langs voor een gratis proefles! Na de les gezellig samen koffie drinken.

Yoga Noord

14 april 2020

Onder leiding van een ervaren yogadocente leert u zich met rustige bewegingen te ontspannen. Meer balans voor lichaam en geest. Yoga is een prettige en bijzondere wijze van aandacht geven aan uzelf.

Vrijwillige Hulpdienst Noord en Oost

14 april 2020

De Vrijwillige Hulpdienst Noord en Oost bestaat uit een aantal vrijwilligers die tijd en energie over hebben om andere buurtbewoners in Haarlem Noord en Oost een handje te helpen. Om hulp vragen is niet altijd gemakkelijk. U hoeft echter niet te aarzelen, bel de Hulpdienst in uw buurt! Voor de volgende klussen kunt u bellen: - Vervoer van en naar huisarts, ziekenhuis, vrienden en activiteiten - Boodschappen doen - Lichte klusjes in huis en tuin, geen regelmatig huishoudelijk werk. - Vriendschappelijk huisbezoek NB: De klussen kunnen de gehele week plaatsvinden. Voor vervoer wordt een vergoeding gevraagd.

Dansen op dinsdagavond

14 april 2020

Gezellig een avondje stijldansen in Trefpunt 't Trionk.

Zanggroep (@Binnensteeds)

14 april 2020

Zanggroep in Binnensteeds, in samenwerking met Roads. Samen zingen geeft energie en plezier. We zingen canons, (meer)stemmige liedjesen improviseren. Kom en laat je stem horen, iedereen heeft er eentje :)! Het is een gezellige, gemengde groep.

Eettafel in het badhuis @RoadsBadhuis

14 april 2020

Heb je zin om mensen uit de buurt te ontmoeten en gezellig met elkaar een hapje te eten? Eet dan gezellig mee aan de open Eettafel in Het Badhuis. 

Boetseerles @RoadsAteliers

14 april 2020

Onder begeleiding van een docent leer je boetseren en glazuren en neem je je eigen creatie mee naar huis.

Technische tekentips en trucs @RoadsAteliers

14 april 2020

Voor iedereen die het leuk vindt om te tekenen en te schilderen en het nog leuker vindt om kennis en ervaring te delen en uit te breiden.

Aerobics @Roads

14 april 2020
In Sportschool De Hagedis kun je gratis Aerobics-lessen krijgen van een vrijwilliger.

Kickboksen @Roads

14 april 2020
In een kleine groep kun je op een ontspannen manier gratis leren kickboksen van een vrijwilliger in Sportschool De Hagedis. Je hebt wel een indicatie nodig.

Yoga @Roads

14 april 2020
In Sportschool De Hagedis kun je een ontspannen en relaxte yogales doen.

Zanggroep @RoadsPodium

14 april 2020
Bij Roads Podium in Wijkcentrum Binnensteeds zingen we samen wereldmuziek, meerstemmige liedje en canons.

SJOELEN (LOCATIES BINNENSTEEDS EN DE FJORD)

14 april 2020

De activiteit spreekt voor zich. Kom gezellig sjoelen onder het genot van een koffie en een koekje.

Chi Neng Qigong

14 april 2020

Heerlijke ontspannen les in de stoel bewust bewegen en ademhalen op een rustige manier. Gegeven door een professionele lerares.

INLOOPACTIVITEITEN DE ROOS

14 april 2020

In De Roos kunt u zingen en bewegen bij de open inloop. Daarnaast is er incidentele inloop met optredens en andere festiviteiten.

Line dance in Trefpunt 't Trionk

14 april 2020

Line dance is een formatiedans, waarbij een groep mensen in één of meer rijen danst en dezelfde bewegingen uitvoert. Bent u een beginner? Kom dan om 13.30 uur vast oefenen met de docent.

Dinsdag:14.00-15.30 uur           
van half september 2019 tot half mei 2020                       
Docent: Lilian van Bilderbeek

ROLSTOELFIETSEN

14 april 2020

Heerlijk een rondje in de rolstoelfiets zitten, de vrijwilliger fietst en u geniet van de omgeving. Altijd samen met nog een gast en vrijwilliger.

Stijldansen

14 april 2020
Geen les, maar heerlijk samen dansen in de mooie zaal van Trefpunt ’t Trionk.

Engels in Trefpunt 't Trionk

14 april 2020

In Trefpunt ’t Trionk worden 3 cursussen Engels gegeven.

Reinaldakoor

14 april 2020

Meezingen of alleen luisteren?

Beweegactiviteit

14 april 2020

Iedere dinsdagochtend is er een beweegactiviteit in het restaurant van het Reinaldahuis. Inloop om 09.45 uur met een kopje koffie. Aanvang activiteit om 10.00 uur

Buurtkamer

14 april 2020
Op dinsdag organiseert DOCK een gezellige middag voor ouderen in Wijkcentrum de Hoizon Ambonstraat 2. Er is tijd voor een praatje onder het genot van een kopje koffie/thee, maar u kunt ook een spelletje spelen of werken aan uw eigen meegebrachte handwerk. Heeft u problemen met het vervoer of vind u de drempel te hoog neem dan contact op met Irma Hoorn 06-38826361 dan gaan we zoeken naar een oplossing of samen die hoge drempel over.

Film 'Wilhelmina'

14 april 2020

In de film Wilhelmina van regisseuse Olga Madsen speelt Anne-Wil Blankers de hoofdrol. Vanwege de lengte van deze mini-serie wordt deze in twee delen vertoond, op dinsdagmiddag 14 april en 12 mei. In de herfst van haar leven blikt prinses Wilhelmina terug op haar verleden. De vrouw die vijftig jaar lang koningin van Nederland was staat stil bij haar eenzame jeugd, haar moeizame huwelijk met prins Hendrik, de politieke en maatschappelijke ontwikkelingen, en de oorlogsjaren in Engeland. Een leven dat in het teken stond van een Goddelijk koningschap, patriottisme en ontzag voor haar illustere Oranje-voorvaderen.

Europees Computer Rijbewijs (ECDL) @Roads

15 april 2020

Op woensdag geven we bij Raaks de cursus ECDL. Als je die hebt gevolgd, dan kun je aantonen dat je professioneel met de computer kunt werken.

BOWLS

15 april 2020

Bowls is een sport waarbij afgeplatte ballen naar een kleinere doelbal worden gerold. Een traditionele sport uit Engeland.

WALKING FOOTBALL (LOCATIE OG)

15 april 2020

Walking football is voetballen zonder rennen. Er is geen buitenspel en er zijn geen keepers. Het spelplezier staat voorop. Er wordt gespeeld op een klein veld onder begeleiding van een trainer van SportSupport.

ZOZJAAL

15 april 2020

Wekelijks kan er worden gebreid aan ‘zozjaals’. Dit is een gebreide poncho van kleurrijke draadkrachtige wol, die als een warme omhelzing aanvoelt, speciaal gemaakt voor mensen die je extra liefde en warmte toewenst. Gemaakt door mensen die blij worden van breien. Vind je het leuk om mee te breien of woon je in de buurt? Kom dan mee doen.

Yoga in Trefpunt 't Trionk

15 april 2020

Steeds meer mensen ontdekken de positieve effecten van yoga op lichaam en geest.

Engels in Trefpunt 't Trionk

15 april 2020

In Trefpunt ’t Trionk worden 3 cursussen Engels gegeven.

Voorleesuurtje (4 t/m 6 jaar)

15 april 2020
Wat is er fijner dan luisteren naar een gek, leuk, spannend of mooi verhaal? Voorlezen aan jonge kinderen stimuleert de taalontwikkeling en prikkelt de fantasie. Elke week behandelen we een nieuw thema! Soms gaan we in op iets dat heel actueel is, een andere keer pakken we gewoon een superleuk boekje uit de kast. De voorleesvrijwilligers zoeken de boeken voor het voorleesuurtje met veel zorg uit. Kom samen met je (klein)kind gezellig luisteren naar de mooiste verhalen en leer nieuwe kinderboekenschrijvers kennen. Neem na afloop een flinke stapel boeken mee naar huis voor nog meer voorleesplezier.

JONG EN OUD DAN HEB JE GOUD

15 april 2020
Wij koppelen jongeren aan ouderen die graag een actieve, gezellige en
productieve dag willen hebben. Het doel is om vereenzaming tegen te
gaan en om de ouderen te ondersteunen in het (langer) zelfstandig
ouder worden. Jongeren komen een
keer per week langs.

FIETSEN OP EEN DUOFIETS

15 april 2020
Fietsmaatjes Zuid-Kennemerland koppelt vrijwilligers aan mensen die om welke reden dan ook niet
zelfstandig meer kunnen fietsen of zich niet meer zelfstandig in het verkeer kunnen begeven. Samen
kunnen zij fietstochtjes maken op een duofiets met elektrische trapondersteuning. Een duofiets is
een fiets voor twee personen waarop je naast elkaar zit, zodat het mogelijk is een gesprek te hebben.

Buurtkamer Trefpunt 55+

16 april 2020

Op donderdag is er een gezellige middag voor ouderen in De Buurtwinkel Marsmanplein Er is tijd voor een praatje onder het genot van een kopje koffie/thee, maar u kunt ook een spelletje spelen of werken aan uw eigen meegebrachte handwerk. Heeft u problemen met het vervoer of vind u de drempel te hoog neem dan contact op met Irma 06-38826361 dan gaan we zoeken naar een oplossing of samen die hoge drempel over

Buurtkamer

16 april 2020

Op donderdag organiseert DOCK een gezellige dag voor ouderen in Wijkcentrum de Hoizon Ambonstraat 2. Er is tijd voor een praatje onder het genot van een kopje koffie/thee, maar u kunt ook een spelletje spelen of werken aan uw eigen meegebrachte handwerk. U mag ook nog blijven eten want rond 12.30 uur serveren we een lunch. Heeft u problemen met het vervoer of vind u de drempel te hoog neem dan contact op met Irma Hoorn 06-38826361 dan gaan we zoeken naar een oplossing of samen die hoge drempel over.

Haak- en breicafé 'Haak maar in!'

16 april 2020

Op donderdag van 13.00 - 14.30 uur kunnen in wijkcentrum de Horizon de haak- en breinaalden worden opgepakt. Twee vrouwen uit de buurt kunnen handige tips en trucs geven om leuke dingen te haken en te breien. Er is veel materiaal aanwezig, maar je kunt ook je eigen spullen meenemen. Het is vooral ook gezellig om in te haken en een praatje te maken. Deelname is gratis. Je betaalt alleen voor de koffie/thee. Kortom: 'Haak maar in!'

Wandelgroep De Horizon

16 april 2020

Elke donderdag verzamelen om 10.15 u. in wijkcentrum de Horizon. Elke week een andere route samen wandelen door een deel van Noord en omgeving. Een goed begin van de dag, gratis, gezellig en gezond. Na afloop drinken we samen nog een kop koffie of thee.

Naaiatelier en kledingreparatie

16 april 2020

Bij het Naaiatelier wordt u begeleid door een officiële coupeuse die u advies en hulp geeft bij het maken van kleding. Ook kan ze u helpen bij het verstellen van kleding, het tekenen van patronen en het knippen en naaien van stof. Er is veel materiaal aanwezig. Voor een kleine vergoeding verricht zij ook kleine kledingreparaties.

Tostietje met... @Binnensteeds

16 april 2020

Tostietje met... Elke donderdag kunt u een tosti komen eten in Wijkcentrum Binnensteeds. We hebben de genbruikelijke ham/kaas tosti en daarnaast staat er ook elke week een speciale tosti op het menu. We maken het gezellig door plaatjes te draaien van vroeger! Op de derde donderdag van de maand komt er een dansdocente langs. Iedereen is welkom om mee te doen. Het dansen is laagdrempelig. Het zijn bewegingen die je staand, maar ook vanaf de stoel kunt doen. En wil je het nog even aankijken, natuurlijk is dat ook geen probleem.

 

Theater in Buurthuis Ringvaart @Roads

16 april 2020
Bij Roads Podium in Buurthuis Ringvaart maken we theater.

Gezonde Hap @Roads

16 april 2020
Gezellig samen een gezonde lunch voorbereiden, maken en nuttigen.
Men kan ook alleen komen eten

Badminton, voetbal en volleybal @RoadsSpaarnehal

16 april 2020

Badminton, voetbal en volleybal spelen.

Ontspanning in Haarlem @RoadsSpaarnehal

16 april 2020
Heb jij behoefde aan wat ontspanning. Doe dan mee met Yoga in de Spaarnehal!

GILDE: LEZINGEN EN WANDELINGEN

16 april 2020

Een lezing over een onderwerp over Haarlem. Of een wandeling naar een hofje of een andere speciale historische plaats, met een gids van het Gilde en een medewerker van Kennemerhart.

BUURTKAMER MULTICULTURELE VROUWENGROEP

16 april 2020

Samenkomst van vrouwen voor het plezier en tegen eenzaamheid. Feride is Nederlands en Turkssprekend en zij nodigt ook mensen uit die iets komen doen of vertellen waar de groep meer over wil weten of leren.

KEGELEN

16 april 2020

Gezellig ouderwets kegelen met elkaar, op een van de weinige echte kegelbanen van Nederland.

HUISKAMER DE WERELD

16 april 2020

In onze huiskamer voor 55+’ers worden verschillende activiteiten gedaan, zoals spelletjes spelen, creatief bezig zijn, gezellig samen zijn, dagjes uit en nog veel meer. Ook kunt u tijdens de huiskamer deelnemen aan de buurtlunch.

Frans niveau A1/A2 in Trefpunt 't Trionk

16 april 2020

In een rustig tempo werken we aan de Franse taal van niveau A1 naar niveau A2. De methode die gebruikt wordt is Voyages 2 en zijn het afgelopen seizoen met hoofdstuk 2B begonnen.

WEEKMARKT in REINALDAHUIS

16 april 2020

Op onze gezellige weekmarkt ontmoet u mede-wijkbewoners. Daarnaast bent u in de gelegenheid om verse vis, bloemen, paardenworst en diverse andere artikelen te kopen. elke donderdag van 09.30 uur tot 12.30 uur

SOOS middag

16 april 2020

Elke week (om 14.30 uur) een andere activiteit, variërend van sjoelen, dansen, film, optreden, zingen. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar ons maandoverzicht , deze is verkrijgbaar bij de receptie van het Reinaldahuis.

Nederland in beweging in Trefpunt 't Trionk

16 april 2020

Wie kent het niet van TV: "Nederland in beweging"? Een uur bewegen onder professionele begeleiding van ee fysiotherapeut. In januari starten wij met de fysiotherapeuten van Fysiotherapie de Leidsevaart, Vitaal Haarlem en de Koningin met "Nederland in beweging, maar dan in Trefpunt 't Trionk". Elke week wordt u door verschillende fysiotherapeuten een afwisselend beweegprogramma van een uur aangeboden om de (donder-)dag gezellig en goed te starten.

Start: 16 januari 2020

Wanneer: donderdag 09.00 - 10.00 uur

Kosten: E 2.00 per keer. (4 x gratis)

Wij vinden het prettig om te weten hoeveel mensen mee gaan doen. wilt u zich vast aanmelden als u intersse heeft? 

Nieuwe mensen ontmoeten.

16 april 2020

Wil je ook nieuwe mensen leren kennen? Ga dan naar de geheel gratis vriendensite www.vriendenkiezen.nl om nieuwe contacten te leggen. Koffie drinken, koken, vissen of gewoon een wandeling maken, alles is mogelijk. Bouw een sociaal pensioen op. Het kost niets, maar het maakt je wel veel gelukkiger en je gaat gezonder leven. Voor mannen, vrouwen en stellen vanaf 21 jaar. Geen datingsite! De site is altijd bereikbaar, dag en nacht!

Financieel Café

16 april 2020
Per donderdag 16 januari beginnen we met het financieel café in Flinty’s. Iedere donderdag tussen 17:00 en 19:00 zijn er experts aanwezig die je kunnen helpen met je financiële problemen/vragen. Dat kan van alles zijn, een nieuwe telefoon abonnement, hulp bij het afsluiten van een nieuwe verzekering, hulp bij het invullen van je belastingaangifte of werkgerelateerde vragen (hoe maak ik een cv, waar vind ik een baantje etc).

Dit financieel café is een samenwerking met New Future. Check https://newfuture-haarlem.nl/ voor meer info!

Spinnin' Thursdays

16 april 2020
Elke donderdagavond in Flinty’s: Spinnin’ Thursdays! Voor de beginnende dj, die wil oefenen. Maar ook de meer gevorderde dj, die nog beter wil worden. De DJ-set staat klaar; neem wel eigen muziek op cd of usb mee!

Overigens zijn niet-dj’s ook meer dan welkom om te komen luisteren, chillen, kijken en misschien ook eens wat te proberen!

Concert Q-Ensemble Berlin

17 april 2020
Q-Ensemble Berlin – Legami dannosi

Met trots kondigen wij een eenmalig barok concert in de grote zaal aan van de Nederlandse sopraan Anne Martha Schuitemaker en de Chileense countertenor Eduardo Rojas. Anne Martha en Eduardo, beiden momenteel werkzaam in Duitsland, worden begeleid door het Q-Ensemble uit Berlijn.

De musici brengen in ‘legami dannosi’ een keur aan solo’s en duetten van onder andere Händel en Monteverdi ten gehore.
De getoonde video geeft een goede muzikale indruk van het Q-Ensemble, dit concert bevat eenvoudige theatrale elementen.

Kathedraal in Bloei

17 april 2020
Sprookjesachtig, mysterieus, betoverend! De Kathedraal bloeit is een indrukwekkend evenement in de imposante KoepelKathedraal, die samen met onder meer de Sagrada Familia in Barcelona in de top vijf van belangrijkste Europese kerken staat.

Vanaf 17 april is de kathedraal het schitterende decor van bloemkust met ruim 60.000 bloemen.

DOCK Bustochtjes

18 april 2020

Vanuit verschillende locaties in Haarlem-Noord vertrekt bijna wekelijks op wisselende dagen de DOCK bus naar elke keer weer nieuwe bestemming in Nederland. Wij bezoeken dorpen, evenementen, musea, markten enz.
De DOCK bus wordt gereden door een van onze chauffeurs en er gaat ook een vakkundige begeleider mee.
De dagtochten zijn van 10:00 tot 17:00 uur en de middagtochten van 13:15 tot 17:00 uur

Immanuelkoor zingt Poulenc

19 april 2020
Het Gloria van Poulenc staat centraal bij het concert van het Immanuelkoor o.l.v. Rob vd Eijkhof op zondag 19 april.

Niet alleen het Gloria van Francis Poulenc wordt uitgevoerd maar ook het Magnificat van Francesco Durante en Hör mein bitten van Felix Mendelssohn. Daarbij zullen ook ten gehore worden gebracht het Cantique de Jean Racine van Gabriel Fauré en The Lord bless you and keep you van John Rutter.

Inspiratie Café

21 april 2020
Het inspiratie café is hèt culturele café waar kunstenaars en publiek elkaar ontmoeten en in gesprek gaan. Iedere derde dinsdag van de maand kunt u genieten van optredens en presentaties van musici, schrijvers, dichters, acteurs, edelsmeden, bewegingskunstenaars, kunstschilders en beeldhouwers. Tussendoor kunt u genieten van een drankje en een hapje.

Per avond treden vier verschillende professionele acts op, waarna ze met u een vraaggesprek aangaan. Alles wat u altijd al hebt willen weten over hun werk, motivatie en inspiratie kunt u rechtstreeks aan hen vragen. Ook in de pauze en naderhand is er gelegenheid tot ontmoeting en gesprek in een gezellige, ontspannen sfeer. Bijzondere avonden dus, zowel voor het publiek als voor de kunstenaars.

Live Muziek

23 april 2020
Voor goede live muziek en openbare jamsessies kun je om de week op donderdagavond terecht in het sfeervolle Hart Café. Vanaf 21.00 uur barst het los en kunnen liefhebbers van jazz, blues en pop hun hart ophalen onder het genot van een drankje. Onze huisbands Green Sparkle en Trio JÖP nemen je om beurten mee op muzikaal avontuur. Na een kort, inspirerend concert nodigen zij muzikanten van elk niveau van harte uit om mee te spelen en ervaring op te doen. De toegang is gratis!

Haarlemse Kermis Noord

23 april 2020
De altijd gezellige kermis is ook dit jaar weer even fantastisch! Je kunt elke dag genieten van de leukste attracties en lekkernijen. De jaarlijkse kermis op de Zaanenlaan vindt plaats van vrijdag 23 april t/m zondag 3 mei.

Bingo (volwassenen)

24 april 2020

Bingo voor volwassenen. Vrijwilligers organiseren zelf de activiteit.

Wilt u ee avondje gezellig uit en leuke prijzen winnen? Dan bent u van harte welkom op onze bingoavonden!

Ontmoetingscafé Rijd je met me mee?!

24 april 2020
Er zijn heel wat Haarlemmers die willen helpen of hulp kunnen gebruiken als het gaat om vervoer. Heb je een auto én tijd om af en toe een boodschap met iemand te doen? Of heb je juist geen auto en zoek je vervoer naar bijvoorbeeld een afspraak in het ziekenhuis?

Bloemencorso

25 april 2020
Zaterdag 25 april rijdt het Bloemencorso zijn 40 kilometer lange route van Noordwijk naar Haarlem, waar ze feestelijk verlicht aankomen rond 21:30 uur. De optocht bestaat uit zo'n twintig praalwagens en meer dan dertig prachtig met bloemen versierde luxe en bijzondere wagens. Langs de gehele route is er voldoende ruimte voor vele honderdduizenden bezoekers, en zijn er tribuneplaatsen te boeken. Vrijdagavond 24 april rijdt het corso feestelijk verlicht door Noordwijkerhout. Zondag 26 april zijn de praalwagens te bezichtigen op de Gedempte Oude Gracht in Haarlem.

Het thema voor het Bloemencorso 2020 is 'Freedom'.

Voorstelling 'Mijn pop huilt 's nachts' (9+)

26 april 2020

In 1943 vonden vanuit kamp Vught de zogenaamde Kindertransporten plaats; nagenoeg alle Joodse kinderen werden gedeporteerd en vermoord. Maar enkele ontkwamen aan dat lot. Onder hen George en Usula Levi, twee joodse kinderen. Zij werden toen ze vijf en tien jaar oud waren, vlak voordat de Tweede Wereldoorlog begint, door hun ouders vanuit Duitsland naar Nederland gestuurd, in de hoop dat ze daar veilig zouden zijn. Met niet meer dan een koffertje. Ze hebben niemand meer, behalve elkaar en de pop van Ursula. De pop die troost als je huilt, de pop die ruikt naar thuis, naar veilig. De pop die altijd bij je blijft. Toch?

Brakke Zondag Jam

26 april 2020

Kom lekker je luie zondag uitbrakken bij ons en neem je instrument mee of kom gewoon luisteren. Koffie staat klaar en lekkere snacks gaan in de frituur!

Koningsdag

27 april 2020
Koningsdag in Haarlem is één groot feest! Naast de vrijmarkt, die ieder jaar groter en veelzijdiger wordt is er in de binnenstad voor jong en oud volop entertainment te vinden.

In de hele stad van Schalkwijk tot aan Haarlem-Noord barst het van de activiteiten, kermissen en vrijmarkten. Het is een dag waarin de Haarlemse horeca uitpakt en werkelijk overal op iedere hoek is wel iets te beleven.

FIlm 'Het dagboek van Anne Frank'

28 april 2020

Deze laatste verfilming van het dagboek van Anne Frank uit 2009 is speciaal gemaakt voor de BBC. De film start op Anne’s 13e verjaardag in Amsterdam als de situatie voor Joden steeds slechter wordt. Kort daarna wordt Anne’s oudere zus Margot opgeroepen en moet de familie Frank onderduiken. Gezien door de ogen van een tiener toont de film het leven onder bizarre omstandigheden van Anne Frank, haar familie en de andere bewoners van het onderduikadres. Toch zien we Anne ook als een vrolijke, moderne, verliefde en energieke tiener die het leven intensief beleeft.

Inloopochtend Verder na Verlies (Het Rondje van...)

29 april 2020

Tijdens de inloopochtend Verder na Verlies kunnen nabestaanden elkaar met een kopje koffie/thee ontmoeten en vragen en ervaringen delen. 

De inloopochtend is een initiatief van stichting Nabestaandenzorg en is elke laatste woensdag van de maand tussen 10:00 - 12:00 uur.

Adres: Jansstraat 33 in Haarlem

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.
Een vrijwillige bijdrage is van harte welkom.

Tijdens de ochtend zijn ervaringsdeskundige vrijwilligers en profesioanls aanwezig met wie ook individueel kan worden gesproken. Wilt u op een rustig moment verder praten? Maak dan een vervolgafspraak.

Kijk voor meer informatie op de agenda van stichting Nabestaandenzorg. 

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen via 023 84 48 201 of info@stichting-nabestaandenzorg.nl

 

Het Rondje van... inloopochtend voor Nabestaanden

29 april 2020

Het Rondje van… is een informele ontmoetingsplek voor nabestaanden en wordt elke laatste woensdag van de maand georganiseerd door Stichting Nabestaandenzorg ism met Stichting Het Rouwcafé. Tijdens de ochtend kunnen nabestaanden elkaar in een ontspannen sfeer tijdens een kopje koffie of thee ontmoeten en gedachten, ervaringen en ideeën met elkaar uitwisselen. Tijdens de ochtend zijn 2 nazorgconsulenten en ervaringsdeskundige vrijwilligers van stichting Nabestaandenzorg aanwezig. Zij kunnen nabestaanden bijstaan met alle uiteenlopende vragen rondom rouw, verlies en nalatenschap. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Een bijdrage voor de koffie/thee is van harte welkom Note: in december wijkt de datum af. Op de website meer hierover www.stichting-nabestaandenzorg.nl

Het Rondje van... inloopochtend voor Nabestaanden

29 april 2020

Het Rondje van… is een informele ontmoetingsplek voor nabestaanden en wordt elke laatste woensdag van de maand georganiseerd door Stichting Nabestaandenzorg ism met Stichting Het Rouwcafé. Tijdens de ochtend kunnen nabestaanden elkaar in een ontspannen sfeer tijdens een kopje koffie of thee ontmoeten en gedachten, ervaringen en ideeën met elkaar uitwisselen. Tijdens de ochtend zijn 2 nazorgconsulenten en ervaringsdeskundige vrijwilligers van stichting Nabestaandenzorg aanwezig. Zij kunnen nabestaanden bijstaan met alle uiteenlopende vragen rondom rouw, verlies en nalatenschap. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Een bijdrage voor de koffie/thee is van harte welkom Note: in december wijkt de datum af. Op de website meer hierover www.stichting-nabestaandenzorg.nl

BioMarkt

2 mei 2020
Iedere eerste zaterdag van de maand tussen 10.00 en 15.00 is er de BioMarkt op het marktplein voor de kassen van de Haarlemmer Kweektuin

Je kunt er terecht voor allerlei biologische, glutenvrije of duurzaam geproduceerde producten. Groente, brood, gebak, kaas, worst, honing, wijn, bier, olijfolie en nog veel meer. Kom er je zaterdagse boodschappen doen!

Film 'Snuf de hond'

3 mei 2020

Om een maatje te hebben heeft Tom een hond gekregen. Een prachtige lieve herdershond. Hij noemt hem Snuf. Mirjam, zijn Joodse vriendinnetje, die op dezelfde boerderij ondergedoken zit, probeert Tom te ontdooien. Samen met Snuf beleven ze de spannendste avonturen en helpen ze de Canadezen om hun dorp te bevrijden.

Praat/luistercafé

3 mei 2020

Elke eerste zondagmiddag van de maand is er van 14-16 uur voor alle leden ( en nieuwe ) van de ouderenbonden KBO/PCOB een bijeenkomst in restaurant Vooges Centraal aan de achterkant van het station Haarlem. Er wordt een eigen bijdrage gevraagd van €2,00 voor deelname, de drankjes en een hapje.

Film 'Allen Tegen Allen'

3 mei 2020
Wat is een fascist? Was het fascisme een eenmalig historisch verschijnsel of is het iets van alle tijden, een bepaalde mentaliteit, het rotzakje in de mens? Allen Tegen Allen onderzoekt deze vraag die historici nog altijd bezighoudt aan de hand van het vooroorlogse fascisme in Nederland. Het Nederlandse Fascisme is een onbekende geschiedenis van voortdurende ruzies, intrige, scheuringen en fusies; talloze kleine führers met grote ego’s en weinig zelfinzicht probeerden zichzelf ten koste van iedereen en elkaar tot Rijksleider van Nederland op te werpen. De film volgt een spoor van ‘dader-erfgoed’ en vliegt daarvoor met de camera over Nederland. We zien curieuze plekken zoals een kerk in Limburg vol marmer van Mussolini en een camping met Poolse Seizoenarbeiders in Lunteren, waar voorheen partijbijeenkomsten van de NSB plaatsvonden. En we treffen mensen die zich op verschillende manieren met deze geschiedenis bezighouden, van historici die fascistische curiosa verzamelen tot filosofen die hun hoofd breken over dit onderwerp.

Herdenkingsconcert 75 jaar bevrijding

3 mei 2020

In 2020 viert Nederland 75 jaar bevrijding. Dit was in eerste instantie het uitgangspunt voor een concert.

ALZHEIMER CAFÉ HAARLEM

4 mei 2020

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De gasten praten met elkaar over dingen die ze meemaken. En dat alles in een gemoedelijke sfeer. Er wordt steeds een thema uitgelicht.

Herdenkingsconcert 2020

4 mei 2020
Het Herdenkingsconcert sluit aan op de nationale herdenking en de twee minuten stilte om 20:00 uur. De herdenking op de Dam wordt live vertoond op grote schermen. Aansluitend op de herdenking start om 20:20 uur het programma. Het concert duurt tot 21:45 uur. Er zijn zitplaatsen voor het publiek. Ouderen wordt aangeraden om op tijd aanwezig te zijn, gezien de grote opkomst die verwacht wordt.

Het Bevrijdingspop Herdenkingsconcert is een klassiek concert met een 'poppy touch'. In de afgelopen jaren traden onder anderen Jacqueline Govaert, Alain Clark en Van Dik Hout op, onder begeleiding van het Kennemer Jeugd Orkest. Dit jaar staan Rilan & the Bombardiers en ATKD samen met het Kennemer Jeugd Orkest op het programma.

VERHALENHUIS 50 PLUS

5 mei 2020

Een mooi verhaal, een toneelstuk een film. Iedere maand wat anders. In de pauze gaan we samen in gesprek.

Bevrijdingspop

5 mei 2020
In 2020 vieren we 75 jaar vrijheid in ons land. Bevrijdingspop 2020 vindt plaats op dinsdag 5 mei in de Haarlemmerhout.

Bevrijdingspop is het oudste en grootste bevrijdingsfestival van Nederland en is voor iedereen gratis toegankelijk.

DANSEN IN DE JANS

7 mei 2020

Leuke dansmiddag met muziek van vroeger en nu. Lekker voetjes van de vloer of zittend op een stoel onder deskundige begeleiding.

Gespreksgroep Verder na Verlies

13 mei 2020

Gespreksgroep Verder na Verlies is een doorlopende groep waar nabestaanden onder professionele begeleiding aan de hand van een thema met elkaar in gesprek gaan. 

Film 'Le Tout Nouveau Testament'

15 mei 2020

Op een dag komt Ea in opstand tegen de hatelijke houding van haar vader. Ze hackt zijn computer en verspreidt de sterfdata van iedereen op aarde. Een actie die grote gevolgen heeft voor de mensheid. Voor God is er geen enkele andere optie meer dan zich onder de bevolking te mengen en daar ontdekt hij wat voor een lelijke wereld hij geschapen heeft…

Luilakmarkt

29 mei 2020
De beroemde Luilakmarkt is een potjes- en plantenmarkt die op vrijdag 29 mei begint om 16:00 uur en de hele nacht doorloopt tot de volgende ochtend (30 mei) circa 11.00 uur (de Luilakochtend).

Naast bloemen, planten en tuinaccessoires wordt ook de inwendige mens goed bediend.

Ontmoetingscafé Ga je met me mee?!

29 mei 2020
Lekker op stap en samen er op uit. In Haarlem is er van alles voor iedereen te doen! Naar de film, uit eten, een terrasje pakken of een stadswandeling maken. Het kan allemaal.

Stripdagen Haarlem

29 mei 2020
Stripdagen Haarlem, het grootste stripfestival van Noord-Europa.

Een tweejaarlijks stripfestival met talloze activiteiten door heel Haarlem.

Haarlem Draait Door

1 juni 2020
Op maandag 1 juni vindt in de Haarlemse binnenstad de 13e editie plaats van het unieke internationale draaiorgelevenement “Haarlem Draait Door”. Kom naar de Grote Markt en dans lekker mee!

Kleverparkfestival

6 juni 2020
Het gezelligste festival voor de hele familie in het Kleverpark in Haarlem met oa. volledig kinderprogramma, live muziek, foodtrucks en theater op zaterdag 6 juni 2020.

Op zaterdag 6 juni as. veranderen Kleverparkweg, Schotersingel en Van Ostadestraat in het Kleverparkfestival-terrein met veel echte Haarlemse producten, mode, ‘good food’, accessoires, workshops, muziek en (in de aangrenzende straten) een gezellige rommel markt. Een dag die jong en oud niet mag missen!

Zinvolle Zondagmiddag - Taizé

7 juni 2020
De zondagmiddag is bij uitstek geschikt om iets moois te gaan ervaren wat je aan het denken zet, waar je iets aan hebt. Dit seizoen houden we daarom drie vernieuwende bijeenkomsten op zondagmiddag met muziek, gedichten, verhalen en ontmoeting. Voor iedereen die een uur tot bezinning wil komen in de sfeervolle grote zaal, of u nu zinzoeker, gelovige, twijfelaar, spirituele of voorbijganger bent.
We noemen het: de zinvolle zondagmiddag.

Taizé is gesticht door een monnik en deze liedjes van verlangen sluiten daarom ook mooi aan bij het thema ‘Monnikenwerk’.

Veerplasfestival

13 juni 2020
Veerplas Festival vindt zaterdag 13 juni 2020 voor de 4e keer plaats aan Haerlemsch heerlijke Veerplas. Het wordt weer lachen, dansen, 6 stages met elke een eigen karakter en muziek, voetjes in het zand, het gras of in het water, lekker eten, veel verschillende foodtrucks en natuurlijk vooral feest!

Houtnacht

20 juni 2020
Houtnacht is het festival op de vooravond van het Houtfestival.

Het festival brengt een veelzijdige programmering, waarbij de nadruk voornamelijk ligt op vaak onderbelichte stijlen. Daarnaast vindt Houtnacht het belangrijk op een podium te bieden aan opkomende talenten uit de regio. Houtnacht vindt dit jaar plaats op zaterdag 20 juni.

Houtfestival 35 jaar

21 juni 2020
Op 21 juni 2020 viert Houtfestival een jubileumfeest!

Tijdens de 35e editie kun je weer genieten van de meest verrassende en uiteenlopende optredens van lokale en internationale topartiesten. Houd deze website in de gaten voor nieuws over de 35e editie.

Hier kun je in het groen van de Haarlemmerhout weer genieten van optredens van muzikanten, theatermakers en beeldend kunstenaars uit alle windstreken. Het is een relaxed festival waar jong en oud, hip en minder hip zich laten verrassen door wat ze nog niet kennen. Je kunt er dansen, lekker eten, op een terrasje zitten of je eigen kleedje meenemen voor op het gras. De culturele ontdekkingstocht reist de hele aardbol over, gewoon gratis in de vrij toegankelijke Haarlemmerhout. (Inter)nationale topklanken, beelden, smaken en verhalen smelten er samen in een heerlijk ongedwongen sfeer.

Haarlem Haarmonix Concert

28 juni 2020

Haarlem Haarmonix is een informeel, spannend en Engels zingend en spreken vrouwenkoor uit alle hoeken van Haarlem en daarbuiten. Zij zingen allerlei soorten popsongs op energieke en swingende wijze, want muziek is fun! De toegang is gratis, er is een bake sale na het concert. Vorig seizoen wisten zij de grote zaal van het Verhalenhuis al vrijwel uit te verkopen, dus reserveer uw gratis kaarten tijdig!

Boekenmarkt

28 juni 2020
Op zondag 28 juni zal weer een grote boekenmarkt plaatsvinden naast de Grote of St. Bavokerk aan de Grote Markt in Haarlem.

Op ruim zeventig kramen zullen antiquaren en particulieren uit het hele land literatuur, bijzondere boeken, kaarten, bibliofiele uitgaven en strips te koop aanbieden. De markt duurt van 9 tot 17 uur en is vrij toegankelijk.

ProefPark

28 augustus 2020
In het monumentale Kenaupark moet je zijn voor hét nazomerfestival met foodtrucks in de hoofdrol. Een food line-up van zo’n 30 rijdende keukens maken gezamenlijk het beste street-, soul- en comfortfood wat er op dit moment te krijgen is in NL. Van Oost Europese hartverwarmende opkikkers naar Zuid Amerikaanse borrelhappen en van een Noord Hollandse bitterbal naar Westerse onontdekte streetfood parels. Gluten- en lactosevrij, veganistisch, kort geschroeid rood vlees, sharing visplateau’s, koolhydraatarm, raw food, lokaal geproduceerd en/of biologisch; you name it en het wordt aangeboden met meer dan 90 verschillende gerechten.

Fantastisch eten zonder lekkere dranken kan niet. En daarom is er een grote centrale bar met tapbier, frisdranken, waters en huiswijnen.

Bakkie in de buurt

18 februari 2021
Met een rode TukTuk gaan we de wijk in met koffie, thee en wat lekkers. Op deze manier kunt u uw buren leren kennen. Geef uw eigen straat op en wie weet staan we de volgende keer bij u in de straat.

Broederhuisdiner

15 juli 2021

Vindt u het ook zo gezellig om samen te eten? Zou u wel eens kennis willen maken met de mensen uit uw buurt en houdt u van lekker eten? Kom dan eens mee eten in het Broederhuis! Elke maandag wordt hier heerlijk gekookt door onze kok Michel.

Wijkrestaurant

30 december 2021

Vindt u het ook zo gezellig om samen te eten? Zou u wel eens kennis willen maken met de mensen uit uw buurt en houdt u van lekker eten? Kom dan eens mee eten in het Broederhuis! Elke donderdag wordt hier heerlijk gekookt door onze kok Michel.

Rollator wandelgroep

30 december 2021

Samen wandelen is veel leuker dan alleen! Wilt u graag op een rustig tempo wandelen en vindt u het fijn als er af en toe wordt gepauzeerd. Dan is deze wandelgroep wellicht iets voor u. U hoeft geen rollator te hebben, maar op een rustig tempo wandelen staat bij ons centraal.

Mindful bewegen

31 december 2021

Kom lekker in je lijf door met aandacht te bewegen met o.a. een bodyscan liggend en oefeningen zowel liggend, zittend, staand en door de ruimte bewegend.

Dansen van Binnenuit

31 december 2021

Ontdek het plezier van vrij dansen op diverse muziekstijlen. Je krijgt meer soeplesse, zakt van je hoofd in je lijf. We werken met dansopdrachten, (contact-)improvisatie en thema's, gedichten of bv. met instrumenten na een goede warming up. Kom mee doen en ontdek jouw expressie van je spontane creativiteit.