Neem een kijkje in uw stadsdeel

Initiatieven per dag - Centrum

Computerinloop (@Binnensteeds)

22 augustus 2019

Heb je vragen over sociale media, internet, computergebruik? Loop gewoon even binnen!

Tostietje met... @Binnensteeds

22 augustus 2019

Tostietje met... Elke donderdag kunt u een tosti komen eten in Wijkcentrum Binnensteeds. We draaien plaatjes uit de oude doos en wie wil mag een dansje wagen! Daarnaast wordt er om de week iets extra's aangeboden, zoals: spelletjesmiddag, film, toneelvoorstelling of live-muziek. (zie facebookpagina van Binnensteeds)

 

Theatergroep STEM @Binnensteeds

22 augustus 2019

Theatergroep STEM oefent in Wijkcentrum Binnensteeds. De groep bestaat uit nieuwe en oudere Haarlemmers. En er is nog ruimte voor nieuwe deelnemers.

Sollicitatietraining @Roads

22 augustus 2019

Ben je op zoek naar werk en wil je dit goed aanpakken? Dan is deze praktische training iets voor jou!

Aerobics @Roads

22 augustus 2019
In Sportschool De Hagedis kun je gratis Aerobics-lessen krijgen van een vrijwilliger.

Kickboksen @Roads

22 augustus 2019
In een kleine groep kun je op een ontspannen manier gratis leren kickboksen van een vrijwilliger in Sportschool De Hagedis. Je hebt wel een indicatie nodig.

Yoga @Roads

22 augustus 2019
In Sportschool De Hagedis kun je een ontspannen en relaxte yogales doen.

BUUV

22 augustus 2019
BUUV is hét burenplatform voor en door bewoners van Haarlem. Via BUUV kun je andere Haarlemmers ontmoeten, samen iets ondernemen of elkaar helpen. Bij BUUV kun je ook in groepsverband dingen doen. BUUV is voor alle leeftijden en voor iedereen.

SAMEN LUNCHEN

22 augustus 2019
U kunt 3 dagen in de week komen lunchen. Op maandag is er een gezellige lunch, dinsdag wordt de gezonde hap gekookt (en kunt u eventueel voorafgaand sporten) en donderdag is er tostietje-met (dan kan er ook gedanst worden, zie ook bij bewegen).

BUURTKAMER MULTICULTURELE VROUWENGROEP

22 augustus 2019
Samenkomst van vrouwen voor het plezier en tegen eenzaamheid. Feride is Nederlands en Turkssprekend en zij nodigt ook mensen uit die iets komen doen of vertellen waar de groep meer over wil weten of leren.

KEGELEN

22 augustus 2019
Gezellig ouderwets kegelen met elkaar, op een van de weinige echte kegelbanen van Nederland.

INLOOPACTIVITEITEN DE ROOS

22 augustus 2019
In De Roos kunt u zingen en bewegen bij de open inloop. Daarnaast is er incidentele inloop met optredens en andere festiviteiten.

OPPEPPERS

22 augustus 2019
De deelnemers trekken er onder begeleiding op uit. Samen met elkaar wordt een programma gemaakt. Afwisselend zoeken we cultuur én de natuur op. We richten ons op schoonheid en actualiteit, op de seizoenen, op Haarlem en zijn prachtige omgeving. Soms gaan we wat verder naar Leiden of Amsterdam.

BUURTKAMERS DOCK

22 augustus 2019
In De Buurtkamer ontmoet u andere bewoners uit de wijk. Iedereen is er welkom. In de buurtkamer kiest u zelf wat u wilt doen. Op uw gemak de krant lezen of een kop koffie drinken, of even praten. Handwerken, knutselen, puzzelen, naar muziek luisteren of samen wandelen. Net waar u zin in heeft. Enthousiaste vrijwilligers begeleiden de buurtkamers.

Thema Teylers Tour met verhalen over Napoleon!

22 augustus 2019
Een exclusieve rondleiding vol Napoleon verhalen.

Wat zag Napoleon toen hij in 1811 het museum bezocht? Wil je antwoord op deze vraag en meer, neem dan deel aan Teylers Tour! Laat je tijdens deze rondleiding verrassen door de pronkstukken van het museum en werp een blik achter de gesloten deuren.

Soos Binnensteeds

23 augustus 2019
Een gezellige, laagdrempelige uitgaansavond in Wijkcentrum Binnensteeds. Wekelijks op de vrijdagavond.

Fitness @Roads

23 augustus 2019
Kom gratis fitnessen onder begeleiding van gecertificeerde sportinstructeurs en fysiotherapeuten in Sportschool de Hagedis.

TUINDERSHART

23 augustus 2019
Bij Ontmoetingscentrum Tuindershart draait alles om bewegen en buiten bezig zijn. Elke dag verzorgen wij de dieren en steken onze handen uit de mouwen voor een mooie bloeiende tuin. Met de oogst uit de tuin gaat de kookclub aan de slag.

MAATJES

23 augustus 2019
Bent u eenzaam en/of is het voor u lastig om de deur uit te gaan? Zou u het gezellig vinden als er regelmatig iemand op bezoek komt voor een praatje, een boodschap of een andere gezamenlijke activiteit? Dan is een maatje via DOCK iets voor u. Een maatje is een vrijwilliger die eens per week of twee weken bij u langs komt.

Kom jij ook naar Proefpark?

23 augustus 2019
Nazomerfestival in het laatste weekend van de vakantie met 33 foodtrucks in de hoofdrol die gezamenlijk zo'n 99 streetfoodgerechten brengen, het beste van wat er op dit moment in NL verkrijgbaar is.

VrijdagMiddagDakBorrel bij DeDakkas!

23 augustus 2019
Elke vrijdag in augustus organiseert DeDakkas een gezellige vrijdagmiddagborrel. Lekker borrelen vanaf 17 uur met het mooiste uitzicht op Haarlem en de zon in de duinen zien zakken!

Rondleiding Sterrenwacht

24 augustus 2019
Zin in een zomers avontuur? Beklim het hoogste puntje van Teylers Museum: de Sterrenwacht bovenop de Ovale Zaal. En bewonder het weidse uitzicht! Het hele complex van het museum ligt aan je voeten, de Bavo torent boven de stad uit, het Spaarne meandert er doorheen. Met hulp van een kleine telescoop zie je misschien ook Schiphol, of de zee!

Uncle Sue op Proefpark Haarlem 2019

24 augustus 2019
Het leukste (prijswinnende) Food event van Nederland. Met UNCLE SUE Live op het podium. En daarna kan je gewoon blijven!! Want Vinyl DJ Nifty draait plaatjes tot het donker wordt.

Klim naar het licht

24 augustus 2019

De omvangrijke restauratie van de kathedraal is bijna voltooid en hij is mooier dan ooit! Om dit te vieren kan je dit jaar t/m 30 september op bijna 60 meter hoogte via een spectaculaire brug van toren naar toren. Je kunt beide torens van de tussen 1895 en 1930 gebouwde kathedraal van binnenuit beklimmen. Deze torens worden op bijna 60 meter hoogte door middel van een, tevens als uitzichtpunt fungerende loopbrug, met elkaar verbonden. De toren- en gewelventocht voert ook langs tal van culturele schatten in de kerk en leidt onder meer naar de binnengalerij in de koepel, de zolders en klokken in de torens. Onderweg kun je desgewenst even op adem komen in een rustruimte met zitzakken en ontspannende muziek. Er worden ook audiovisuele presentaties over de architectuur en de kunstschatten van de kerk getoond.

Sumi-e: Japans schilderen @Binnensteeds

26 augustus 2019

Ieder maandagochtend van 10.00-12.00 uur kun je in Wijkcentrum Binnensteeds de klassieke, meditatieve Japanse schilderkunst beoefenen. Je hoeft je niet aan te melden, dus je kunt gewoon langskomen. 

Muziekgroep Binnensteeds

26 augustus 2019

Een leuke muziekles voor volwassenen, in een gezellige groep: Leren. luisteren, doen! Leer over verschillende muziekstijlen, luister naar de mooiste muziek en werk samen met zang, ritmes en instrumenten. Het is een leuke, gemengde groep o.l.v. Marijke Pauw

Frans voor beginners @Roads

26 augustus 2019

Op de maandagochtend kun je bij Raaks Frans leren.

Spaans voor gevorderden @Roads

26 augustus 2019

Op de maandagochtend kun je bij Raaks beter Spaans leren spreken.

Zelfstudie computerles @Roads

26 augustus 2019
Bij Raaks staan laptops klaar om zelf allerlei programma's te leren.

Sumi-e (Japans zen-schilderen) @RoadsBinnensteeds

26 augustus 2019
Sumi-e is een manier van schilderen. Het Japanse woord sumi-e betekent 'schilderen met zwarte inkt'. Maar sumi-e is veel meer dan schilderen alleen: het brengt je tot rust, brengt je in contact met jezelf en met de natuur.

BUURTKAMER VOOR TURKSE MANNEN

26 augustus 2019
Samenkomst van veelal Turkse mannen voor het plezier en tegen eenzaamheid. Dudu is zowel Nederlands als Turkssprekend en zij nodigt ook mensen uit die iets komen doen of vertellen waar de groep meer over wil weten of leren.

MUZIEKGROEP

26 augustus 2019
Samen zingen geeft energie en plezier. We zingen canons, (meer)stemmige liedjes en improviseren. Kom en laat je stem horen, iedereen heeft er eentje! Het is een gezellige, gemengde groep.

MANTELZORGERS

26 augustus 2019
Bij veel activiteiten zijn mantelzorgers welkom. Neem, als u wil weten of u als mantelzorger welkom bent, contact op met de betreffende organisatie. Voor ondersteuning kunt u als mantelzorger terecht bij Tandem. Ervaren consulenten kunnen u helpen met o.a. informatie, advies, begeleiding, emotionele ondersteuning en praktische hulp. Tandem organiseert ook lotgenotengroepen, bemiddelt bij inzet van vrijwilligers en organiseert trainingen en workshops.

JUTTERSGELUK

26 augustus 2019
In de ochtend gaan we met de Juttersbus naar het strand om plastic en al het andere materiaal wat er niet thuis hoort op te rapen. ’s Middags gaan we aan de slag met sorteren, schoonmaken en vervaardiging van nieuwe producten. Aandacht vragen voor de plastic soep en tegelijkertijd een fijne actieve dag hebben gaan bij ons hand in hand.

FRANS HALSMUSEUM

26 augustus 2019
Op een maandag of dinsdag, wanneer het museum gesloten is voor ander publiek, een rondleiding op maat door een ervaren gids en daarna een kopje koffie.

Gezonde Lunch: koken en eten (@Binnensteeds)

27 augustus 2019

Wilt u lekker en gezond leren koken? Of vindt u het gewoon gezelliger om samen te eten? Schuif dan aan bij onze lekkere en gezonde lunch op de dinsdagmiddag. Meekoken + eten: 11:00 - 13:30 uur Alleen eten: 12:15 - 13:15 uur

Zanggroep (@Binnensteeds)

27 augustus 2019

Zanggroep in Binnensteeds, in samenwerking met Roads. Samen zingen geeft energie en plezier. We zingen canons, (meer)stemmige liedjesen improviseren. Kom en laat je stem horen, iedereen heeft er eentje :)! Het is een gezellige, gemengde groep.

Kom in Beweging (@Binnensteeds)

27 augustus 2019

In eigen tempo heerlijk sporten!

Sjoelen (@Binnensteeds)

27 augustus 2019

Kom gezellig mee-sjoelen. Er is nog plek voor enkele nieuwe deelnemers.

Eettafel in het badhuis @RoadsBadhuis

27 augustus 2019

Heb je zin om mensen uit de buurt te ontmoeten en gezellig met elkaar een hapje te eten? Eet dan gezellig mee aan de open Eettafel in Het Badhuis. 

Zanggroep @RoadsPodium

27 augustus 2019
Bij Roads Podium in Wijkcentrum Binnensteeds zingen we samen wereldmuziek, meerstemmige liedje en canons.

SJOELEN (LOCATIES BINNENSTEEDS EN DE FJORD)

27 augustus 2019
De activiteit spreekt voor zich. Kom gezellig sjoelen onder het genot van een koffie en een koekje.

Haarlem Comedy Night

27 augustus 2019
Kom jij ook naar de Engels gesproken comedy met open mic in de Tierney’s Irish Pub?

Theatergroep VONK @de Tulp

28 augustus 2019

Buurttheatergroep VONK oefent elke woensdagochtend van 10 tot 12 uur in Buurtcentrum De Tulp, Voortingplantsoen 56 in het Rozenprieel. De groep kan nog nieuwe spelers gebruiken, dus kom gerust langs. Met of zonder toneelervaring van harte welkom. Wie weet wordt bij jou ook het vuur aangestoken en sta jij de eerstvolgende voorstelling ook met anderen te stralen op het toneel.

Europees Computer Rijbewijs (ECDL) @Roads

28 augustus 2019

Op woensdag geven we bij Raaks de cursus ECDL. Als je die hebt gevolgd, dan kun je aantonen dat je professioneel met de computer kunt werken.

Het Rondje van... inloopochtend voor Nabestaanden

28 augustus 2019

Het Rondje van… is een informele ontmoetingsplek voor nabestaanden en wordt elke laatste woensdag van de maand georganiseerd door Stichting Nabestaandenzorg ism met Stichting Het Rouwcafé. Tijdens de ochtend kunnen nabestaanden elkaar in een ontspannen sfeer tijdens een kopje koffie of thee ontmoeten en gedachten, ervaringen en ideeën met elkaar uitwisselen. Tijdens de ochtend zijn 2 nazorgconsulenten en ervaringsdeskundige vrijwilligers van stichting Nabestaandenzorg aanwezig. Zij kunnen nabestaanden bijstaan met alle uiteenlopende vragen rondom rouw, verlies en nalatenschap. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Een bijdrage voor de koffie/thee is van harte welkom Note: in december wijkt de datum af. Op de website meer hierover www.stichting-nabestaandenzorg.nl

Het Rondje van... inloopochtend voor Nabestaanden

28 augustus 2019

Het Rondje van… is een informele ontmoetingsplek voor nabestaanden en wordt elke laatste woensdag van de maand georganiseerd door Stichting Nabestaandenzorg ism met Stichting Het Rouwcafé. Tijdens de ochtend kunnen nabestaanden elkaar in een ontspannen sfeer tijdens een kopje koffie of thee ontmoeten en gedachten, ervaringen en ideeën met elkaar uitwisselen. Tijdens de ochtend zijn 2 nazorgconsulenten en ervaringsdeskundige vrijwilligers van stichting Nabestaandenzorg aanwezig. Zij kunnen nabestaanden bijstaan met alle uiteenlopende vragen rondom rouw, verlies en nalatenschap. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Een bijdrage voor de koffie/thee is van harte welkom Note: in december wijkt de datum af. Op de website meer hierover www.stichting-nabestaandenzorg.nl

GILDE: LEZINGEN EN WANDELINGEN

28 augustus 2019
Een lezing over een onderwerp over Haarlem. Of een wandeling naar een hofje of een andere speciale historische plaats, met een gids van het Gilde en een medewerker van Kennemerhart.

DEMENTALENT

28 augustus 2019
Wilt u aan het werk als vrijwilliger in de bibliotheek, bij een sportclub, in een winkel of een andere plek? Wij gaan met u op zoek naar uw talenten; dementie hoeft geen beperking te zijn.

WELZIJN OP RECEPT

28 augustus 2019
Heeft u zin om iets te gaan ondernemen, andere mensen te ontmoeten of weer wat vaker uw huis uit te gaan, maar weet u niet zo goed waar u moet beginnen? Wellicht is Welzijn op recept iets voor u. Samen met een welzijnscoach gaat u op basis van uw interesses op zoek naar activiteiten, vrijwilligerswerk of hobby’s die u energie geven

PARTICIPATIEKOOR

28 augustus 2019
Altijd graag gezongen? In het Participatiekoor kunnen mensen met dementie blijven zingen in een ‘gewoon’ koor en krijgen zij ondersteuning van steunzangers. We zingen van Bach tot Borsato en treden regelmatig op.BUSTOCHTJES: DAGREIZEN EN UITSTAPJES

28 augustus 2019
Heeft u zin om eens een dagje gezellig op stap te gaan? DOCK organiseert regelmatig uitjes. Soms gaat de reis wat verder. Een heerlijk dagje uit. Gezellig samen met anderen op stap.

Repair Café in Badhuis

29 augustus 2019
Woensdag 29 augustus is er weer Repair Café in het Badhuis.
Repair Café helpt om kapotte spullen te repareren. Gratis en vrijwillig. Daardoor gooi je minder snel iets weg.

Pubquiz bij Meneer Frans!

30 augustus 2019
Een gezellig avondje quizzen bij Meneer Frans! Onder het genot van een lekker drankje of een hapje eventjes de hersenen kraken.

Haarlem Tapt Festival in de Bolwerken

30 augustus 2019
Het bierfestival Haarlem Tapt komt naar Haarlem! Op 30 en 31 augustus staan de Bolwerken in het teken van heel veel bier, lekker eten, spelletjes, chillen in het gras, dansen, zingen en heel veel leuke mensen. Het begint om 17 uur beide dagen. Koop wel even een kaartje (circa 7,50).

Mars der Muzikanten

1 september 2019
Op de 1e Zondag in september vindt traditiegetrouw al decennia lang de Mars der Muzikanten plaats op de Grote Markt in Haarlem. Dit jaar brengt de 62e editie naast de Haarlemse verenigingen ook weer een drietal gastbands naar de provinciehoofdstad.

ALZHEIMER CAFÉ HAARLEM

2 september 2019
Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De gasten praten met elkaar over dingen die ze meemaken. En dat alles in een gemoedelijke sfeer. Er wordt steeds een thema uitgelicht.

Digitaal sterk met Klik&Tik

2 september 2019

Gratis cursus met (eigen) laptop of tablet om beginselen in kleine groep eigen te maken. Leren en oefenen onder deskundige begeleiding van De Bibliotheek Zuid-Kennemerland. Maandag 2 tot en met 30 september van 10.00-11.30u

Vrijwillige inzet iets voor jou?

2 september 2019
Maandag 2 september 2019 van 15.00-17.00 uur
Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk en wil je graag weten wat daar allemaal bij komt kijken? Welke mogelijkheden er zijn, wat er precies bij je past en hoe veel tijd je aan vrijwilligerswerk wilt besteden? Dan is deze informatieve oriëntatiebijeenkomst echt iets voor jou!
Er komen verschillende vormen van vrijwilligerswerk aan bod, er wordt gekeken welke vacatures er zijn en bij welke organisaties je allemaal terecht kunt. De trainers helpen je graag op weg naar een leuke afwisselende baan als vrijwilliger.
Inhoud:
-Wie is Haarlem Sámen, BUUV en
Vrijwilligerscentrum Haarlem
-Wist je dat?
-Vrijwillige inzet in beweging
-Wat is vrijwilligerswerk?
-Welke mogelijkheden zijn er?
-Wat past bij jou?

Workshop: Hoe kom je aan geld? Fondsenwerving voor (vrijwilligers)organisaties en initiatieven

3 september 2019

Als (vrijwilligers)organisatie kun je soms wel wat hulp gebruiken om je bedrijfsdromen waar te maken. Tijdens deze workshop ontvang je informatie over hoe en waar je het beste op zoek kunt gaan naar financiële ondersteuning.

Digitaal Sterk met Klik&Tik

4 september 2019
Gratis cursus met (eigen) laptop of tablet om beginselen in kleine groep eigen te maken. Leren en oefenen onder deskundige begeleiding van De Bibliotheek Zuid-Kennemerland. Woensdag 4 september tot en met 2 oktober van 10.00-11.30u.

DANSEN IN DE JANS

5 september 2019
Leuke dansmiddag met muziek van vroeger en nu. Lekker voetjes van de vloer of zittend op een stoel onder deskundige begeleiding.

Antiekmarkt op de Dreef

7 september 2019
Antiekmarkt op een sfeervolle boulevard, waarbij u zich welhaast in Frankrijk waant, tussen Paleis, villa's en park met rond de 100 kramen.

ALL THAT SWING

13 september 2019

Swing, blues, jazz… Heeft muziek maken in jouw leven een belangrijke rol gespeeld? Net zoals bij ons? Vind je het leuk om - ook nu je hersenen zo nu en dan even haperen - nog lekker te jammen zoals je dat altijd hebt gedaan? Bij dit mooie project swingen en rocken mensen met een muzikaal verleden en een haperend brein met elkaar, waardoor gouden tijden herleven.

Open Monumentendagen

14 september 2019
Meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland zijn 14 en 15 september gratis toegankelijk voor iedereen. In Haarlem zetten meer dan 70 monumenten hun deuren open voor het publiek.

De Open Monumentendagen zijn ieder jaar dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt.

Open Dag Vrijwilligersacademie.

14 september 2019
Zaterdag 14 september 2019 van 13.00 tot 17.00 uur

Iedereen is welkom om informatie te krijgen over het scholingsaanbod van de Vrijwilligersacademie.
Alle cursussen hangen aan de wand, kom eens kijken of er iets voor u/je bij is.

Er staat wat lekkers klaar!!

Voorstelling ‘Tik Tak Slaap’ in de Toneelschuur!

15 september 2019

Een getikte peutervoorstelling over pop die niet gaat slapen en mama die daar getakt van wordt!

In Tik Tak Slaap tovert theatermaker Sanne Zweije een ladekast om tot een huis vol verrassende kamers en verdiepingen. Met een kleine pop, mooie beelden en hilarische geluiden speelt zij het verhaal van Pop die bang is in het donker en Mama die maar niet aan zichzelf toekomt. Een grappige, lieve en vaak herkenbare voorstelling voor piepjong en poepie oud.

CatVideoFest in de Filmschuur!

15 september 2019

Compilatie van de allerleukste kattenfilmpjes Elk jaar stelt CatVideoFest uit ontelbare uren van unieke ingezonden filmpjes, animaties, muziekvideo’s en natuurlijk de klassieke internetfilmpjes een compilatie samen van de allerleukste kattenfilmpjes! Vertoningen van het evenement vinden plaats over de hele wereld en een deel van de inkomsten wordt afgestaan aan lokale organisaties voor de opvang van katten en dierenwelzijn. Voor het eerst komt de kattensensatie nu eindelijk ook naar de Filmschuur! Is er een beter excuus om gezellig samen te komen dan samen naar katten te kijken?

Rondleiding in de Toneelschuur en Filmschuur

15 september 2019

Altijd al eens willen weten hoe de Toneelschuur en Filmschuur er achter de schermen uit zien? Waar de acteurs zich omkleden? Waar de vrachtauto met decor gelost wordt? Waar de medewerkers en de spelers elke dag lunchen? Doe dan mee aan een van onze familierondleidingen! Vandaag kom je op plekken waar je anders nooit komt. En leer je ook nog eens heel veel over ons prachtige gebouw, ontworpen door een echte striptekenaar!

Workshop Van Feedback naar Feed-Forward

16 september 2019
Op Maandag 16 september van 15.00 tot 17.00 uur
Je kunt de hele middag door instappen.
Van Feedback naar Feedforward. Hoe geef en ontvang je goede feedback?
Opbouwende feedback geven én ontvangen is heel belangrijk op de werkvloer. In deze workshop leer je hoe je opbouwende feedback geeft zodat je elkaar goed begrijpt en prettig kunt samenwerken. Feed-forward dus: zodat je –samen- verder kunt en samen verder komt.
De inspiratiebijeenkomst bestaat uit theorie en uitleg van technieken en methodieken, aan de hand van voorbeelden, opdrachten en oefeningen. De nadruk ligt op het doen, ervaren en oefenen.

Workshop Social Media & Content

17 september 2019

Inhoud: Social Media is in de afgelopen jaren snel veranderd. Content is een cruciaal onderdeel van moderne Social Media en dé manier om mensen aan je merk of doel te binden. Maar hoe ontwikkel je creatieve content, en hoe voer je die zo effectief mogelijk uit? Tijdens de workshop Social Media & Content leer je hoe je jouw doelgroep uitpluist: wie zijn ze en wat willen ze? Je ontdekt wat content goed en uniek maakt, hoe je het bij je doelgroep krijgt en hoe je het succes meet.

Online Werven van vrijwilligers

24 september 2019
Dinsdag 24 september van 15.00 tot 17.00 uur
Deze workshop gaat enerzijds over het gebruik van de website: hoe maak ik een account aan, plaats ik een hulpvraag, houd ik reacties bij en reageer ik op vrijwilligersaanbod.
Anderzijds gaan we dieper in op het schrijven van een aansprekende vacature en titel. En het screenen van potentiële vrijwilligers zodra er contact is gelegd.

Training: Adviseur veilig vrijwilligerswerk (2 avonden)

24 september 2019
Dinsdag 24 september en dinsdag 1 oktober 2019 van 19.00 tot 22.00 uur

Als (vrijwilligers)organisatie of vereniging wil je de zaken goed op orde hebben. Maatregelen nemen om ongewenst (seksueel) gedrag te voorkomen horen daarbij. Ook wil je goed voorbereid zijn om adequaat om te gaan met de gevolgen, als er onverhoopt toch iets gebeurt. Wat veel organisaties soms toch nog onderschatten is dat ingeslopen routines, blind vertrouwen op eigen kennis en een 'dat-overkomt-ons-toch-niet-houding' grote valkuilen zijn.

Tijdens deze training van 2 avonden leer je aan de hand van instructiemateriaal en praktische tips hoe je het onderwerp op de agenda kunt zetten en hoe je de organisatie of vereniging veiliger kunt maken.

Deze training (2 avonden) wordt georganiseerd door SIG, SportSupport en het Vrijwilligerscentrum Haarlem en omgeving.

Halve van Haarlem

29 september 2019

Zondag 29 september 2019 wordt het startschot gegeven voor de 35e editie van de Halve van Haarlem. Ook dit jaar kun je weer kiezen uit meerdere afstanden; waaronder het pronkstuk De Halve Marathon. Een prachtig parcours door de mooie Haarlemse wijken en daarna door de groene en duinrijke omgeving van Haarlem. Deze marathon kan absoluut niet ontbreken op je hardloopkalender

Workshop: Is eenzaamheid te herkennen?

2 oktober 2019
Sinds 2018 kent Haarlem de Coalitie Haarlem Ontmoet. Deze coalitie is opgericht omdat we het belangrijk vinden dat we ons samen sterk maken in het bestrijden en voorkomen van eenzaamheid. Praten over eenzaamheid is niet gemakkelijk. Niet voor degene die eenzaam is maar ook niet voor degene die vermoedt dat de ander eenzaam is. Hoe kan jij dit taboe doorbreken?
Deze workshop wordt gegeven in het kader van de Week tegen Eenzaamheid (1 tot en met 8 oktober).
Tijdens deze workshop gaan we het onderwerp eenzaamheid op verschillende manieren benaderen. Wat betekent eenzaamheid, welke soorten eenzaamheid zijn er en wanneer ben je eigenlijk eenzaam? Hoe geef je aandacht aan het verhaal van een ander en wat zijn je eigen ervaringen met eenzaamheid?

Basistraining Vrijwilligersmanagement

3 oktober 2019

Hoe kan ik (nog meer) vrijwilligers vinden, binden en boeien? Een veel gestelde vraag van coördinatoren, die verantwoordelijk zijn voor het werven en aansturen van vrijwilligers. Inhoud: In deze training komen alle basisprincipes van het werken met en coördineren van vrijwilligers aan bod: -Vinden, binden en boeien van vrijwilligers volgens de methodiek 6xb -De laatste trends in vrijwilligerswerk -Omgaan met vrijwilligers met verschillende motivaties en achtergronden -Vrijwilligersbeleid, veilig vrijwilligerswerk en (mede)zeggenschap van vrijwilligers -De rol en grenzen van de vrijwilligerscoördinator De training is interactief van opzet en daarom geschikt voor zowel beginnende als ervaren vrijwilligerscoördinatoren van grote én kleine organisaties. Er is veel ruimte om eigen praktijksituaties in te brengen. Na afloop ben je geïnspireerd geraakt om een goed vrijwilligersbeleid neer te zetten, heb je een wervings- of verbeterplan voor je vrijwilligerswerk en is je netwerk flink uitgebreid. Let op: deze basistraining is alleen als 3-delige serie te volgen, tussentijds instromen is helaas niet mogelijk.

 

Meer info en inschrijven: https://www.haarlemvoorelkaar.nl/cursusaanbod/1841

Inspirerende workshop over ongedocumenteerden, asielzoekers en statushouders in Haarlem

3 oktober 2019
Asielzoekers, vluchtelingen, uitgeprocedeerden en illegalen. Bij de organisatie Stem in de Stad in het centrum van Haarlem zijn ze allemaal welkom en worden ze geholpen met de vragen die ze hebben en de problemen waar ze tegenaan lopen. Maar hoe ga je eigenlijk om met mensen waarvan je niet altijd weet wat ze hebben meegemaakt, die (nog) geen vaste verblijfplaats hebben en uit een heel andere cultuur komen?
Tijdens deze interactieve en inspirerende workshop is er aandacht voor deze groep Nieuwe Haarlemmers. Welke rechten en plichten hebben ze en bij welke organisaties kunnen ze allemaal terecht? Hoe bied je ze perspectief als ze hebben gehoord dat ze niet mogen blijven en hoe help je ze een leven op te bouwen als dat wél mag….

Kom jij ook naar het Mugfest?

6 oktober 2019
Mugfest is het (gratis) duurzaamheidsfestival van de Groene Mug. De Grote Markt wordt omgetoverd tot een festivalterrein. De dag staat in het teken van 'duurzaam doen'. Ontdek wat je zelf kunt doen om bij te dragen aan een duurzaam Haarlem.

Met onder andere workshops, eten & drinken, muziek, theater, informatie en marktkramen.

Eerste hulp bij gesprekken. Drie Workshops

7 oktober 2019
Maandagen 7, 14 en 21 oktober 2019 van 13-16 uur

Slik je je woorden in? Zit je soms dagen of weken te malen over een gesprek? Ben je het aanvallen en verdedigen zat? Wij laten je in drie lessen van drie uur een andere manier van gesprekken voeren zien. We leren je hoe je een gesloten gesprek weer open krijgt, zodat je met meer zelfvertrouwen, rust en respect gesprekken durft aan te gaan.
Structuur van de training:
Deze training bestaat uit drie lessen. In elke les is er klassikale theorie, oefenen in tweetallen en van elkaar leren na afloop van het oefenen. Deze training is intensief en we vragen van jou de bereidheid om uit je comfortzone te stappen en -tussen de lessen -in je eigen leven te oefenen. Na afloop krijg je toegang tot verdiepingslessen, oefenbuddy’s en een persoonlijk leerplan om wat je geleerd hebt te integreren.
• DEEL#1 ALLES DURVEN ZEGGEN -
maandag 7 oktober
• DEEL#2 BEWUST ONDERBREKEN -
maandag 14 oktober
• DEEL#3 BOOS WORDEN VOOR BEGINNERS

Informatiebijeenkomst Borderline: Omgaan met mensen met borderline kwetsbaarheid.

14 oktober 2019
Wat is Borderline? Welke kenmerken zien we als we het over Borderline hebben? Hoe kun je ermee omgaan?

Trainer: Esther Hoornweg, teamcoach, docent en trainer bij RIBW K/AM.

Hoe verleid ik een journalist?

17 oktober 2019
Donderdag 17 oktober van 19.00 tot 21.30 uur

Je wilt een mooi artikel over jouw organisatie laten plaatsen, je zoekt extra aandacht voor de activiteiten die je organiseert of je wilt de pers uitnodigen voor een bijzonder moment binnen je organisatie. Kortom, je wilt journalisten verleiden over jouw organisatie te schrijven en zo dus een breder publiek te bereiken!
Maar hoe pak je dat aan? Hoe schrijf je een goed persbericht? Hoe benader je de media? Wat zijn interessante onderwerpen voor journalisten en hoe breng je dit aan ze over?
Tijdens deze praktische workshop krijg je volop tips en tricks voor het schrijven van een goed persbericht, over hoe je contact legt met de media en hoe je jouw organisatie in de spotlight zet.
De workshop wordt gegeven door Edwin Bakker. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring op het gebied van marketing, communicatie, PR en woordvoering.

Workshop Blik op jezelf. Aan de slag met je kernkwaliteiten.

21 oktober 2019
Maandag 21 oktober 2019 van 14.00 tot 17.00 uur

Tijdens deze interactieve workshop ontdek je waar je goed in bent, waar je kwaliteiten liggen en hoe je die zo goed mogelijk benut. Wat zijn je kernkwaliteiten ("Waar ben jij nu echt goed in?") en hoe zet je deze kwaliteiten op de juiste manier in? En wat zijn je valkuilen en hoe voorkom je dat je daar invalt? Bijvoorbeeld: je hebt "oog voor details" (kwaliteit) maar je schiet door in "pietluttig gedrag" (valkuil)? Hoe signaleer je dat, hoe ga je daarmee om en hoe voorkom je dat?
Door inzicht te krijgen in je eigen gedrag én dat van een ander kun je je elkaars kernkwaliteiten beter benutten en effectiever samenwerken!

Trainer: Deze workshop wordt gegeven door Norbert Engels van Coaching en Sportmassage.

Workshop coachen en begeleiden van maatjes en cliënten

31 oktober 2019
Iemand één-op-één begeleiden en ondersteunen is dankbaar, waardevol en inspirerend werk. Toch gebeurt het soms dat je tegen bepaalde zaken aanloopt die moeilijk zijn of niet zo lekker gaan. Je moet bijvoorbeeld elke keer als maatje en cliënt aan elkaar wennen en opnieuw beginnen, sommige trajecten zijn lang en moeizaam of je bent op zoek naar motivatie en inspiratie.
Afhankelijk van de wensen van de groep komen de volgende thema’s aan bod:
• de rol en positie van de begeleider
• de basisbeginselen van communicatie en coaching
• doelen (bij)stellen, teleurstelling en motivatie
• dankbaarheid en gelijkheid
• professionaliteit en planning
• grenzen stellen en bewaken
• accepteren en loslaten
• overwinning herkennen en vieren

De vier workshops, verdeeld over 6 maanden, bestaan uit korte theorie, praktische tips en het bespreken van casussen.
Donderdagen 31 oktober en 12 december 2019 plus 6 februari en 26 maart 2020
19.30 tot 22 uur

Kunstlijn 2019

1 november 2019
De grootste, oudste en leukste open atelier route van Nederland. Kunstenaars uit Haarlem en omstreken zetten hun deuren open voor hun publiek. Solo- en groepstentoonstellingen zijn te bezoeken in open ateliers, galeries en musea.

Het eerste weekend van november bruist het in Haarlem! De stad verandert in een grote cultuurtempel waarin beeldende kunst centraal staat. Er is schilderkunst, beeldhouwkunst en design, maar ook, film, dans en theater. Naast de verschillende exposities en open galerieroutes zijn er nog vele andere culturele activiteiten. Kunstlijn Haarlem biedt de gelegenheid een kijkje te nemen bij de kunstenaar in zijn atelier. Daarnaast zijn er verrassende presentaties in galeries, musea, kerken, winkels, warenhuizen en meer!

Workshop Communicatievaardigheden: Communiceren met kinderen/jongeren

7 november 2019
Werken -als vrijwilliger- met kinderen en/of jongeren is heel dynamisch en afwisselend. Elk kind is uniek en elke fase binnen hun ontwikkeling vraagt weer andere aandacht en manier van ondersteuning van jou. Tijdens deze workshop krijg je tips en tools die je helpen bij het werken met kinderen en/of jongeren: hoe spreek je kinderen aan op een positieve manier en hoe geef je grenzen aan? En hoe benader je pestgedrag en hoe ondersteun je emoties? Je krijgt inzicht in het belang van positief communiceren, kennis van diverse ontwikkelingsfases en inzicht in het nut van verschillende emoties

Workshop Grenzen Stellen

12 november 2019
Dinsdag 12 november van 18.30 tot 21.30 uur

Loop je er ook wel eens tegenaan en vind je het lastig om je grenzen aan te geven? Wat maakt dat je soms onvoldoende in staat ben om hier in te sturen? In deze training krijg je nieuwe inzichten in je eigen gedrag en dat van anderen. In een eenvoudige opzet leer je hoe je duidelijk kan zijn, zonder daarbij het contact met de ander te verliezen
Je krijgt meer inzicht in het gedrag van jezelf en anderen. Daarbij krijg je handvatten mee om dit in de praktijk toepasbaar te maken.

Intocht Sinterklaas

17 november 2019
Op zondag 17 november zal Sinterklaas met zijn Pieten een bezoek brengen aan de binnenstad van Haarlem.

Net als voorgaande jaren heeft de Sint het pittoreske Haarlem uitgekozen om zijn boot aan te leggen aan de kade van het Spaarne. De pakjesboot komt vanuit de richting van Heemstede aangevaren.

Het zal ook dit jaar weer gezellig worden met zingende, dansende en vrolijke Pieten. Nadat de Sint voet aan land heeft gezet stapt hij op de rug van Amerigo om een rondrit door de stad te maken. Aangekomen op de Grote Markt wacht hem een enorm ontvangst met de burgemeester als één van de gespannen wachtende Sint-fans.

Informatiebijeenkomst Assertiviteit

18 november 2019
Assertief reageren is niet voor iedereen even makkelijk. Het hangt af van de situatie, wie je zelf bent en de persoon die tegenover je staat. Soms reageer je boos en heb je daar achteraf spijt van of reageer je helemaal niet waar je dat wel had gewild.
Tijdens deze interactieve workshop word je je bewust van verschillende situaties, manieren van reageren en handelen. Waarom reageert iemand op een bepaalde manier en hoe ga jij daar mee om? Hoe kun je dit anders, effectiever en assertiever doen? Door deze bewustwording leer je anderen en jezelf beter te begrijpen en worden gesprekken en situaties minder beladen

Kerstmarkt in Haarlem!

7 december 2019
Een weekendlang kerstmarkt in Haarlem!

De binnenstad van Haarlem wordt zaterdag 7 en zondag 8 december omgetoverd in tot één grote kerstmarkt. Een lint van honderden kramen slingert zich door de binnenstad.
Deze kerstmarkt in is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste en gezelligste kerstmarkten in Benelux.

Er staan ruim 300 kerstkramen opgesteld langs de Kruisstraat, Krocht, Nieuwe Groenmarkt, Zijlstraat, Grote Markt, Koningstraat, Botermarkt, Gierstraat en het Proveniersplein.

Inspiratiebijeenkomst Burn-out, balans en grenzen.

16 december 2019

Je bent (bijna) burn-out of herstellende van een burn-out. En nu? Hoe ga je op een gezonde manier om met je energie en met alle bezigheden in je leven? Hoe vind je weer de balans en hoe stel je je grenzen om de balans te behouden? Tijdens deze interactieve bijeenkomst leer je om te gaan met je energie en grenzen te stellen. Maar ook hoe je om kunt gaan met de veranderingen en de beperkingen die je nu in je leven ervaart. Aan de hand van tips, elkaars ervaringen en een aantal ervaringsoefeningen krijg je weer meer grip op je leven en je energie.

Kerstsamenzang Haarlem

24 december 2019
Kerstsamenzang Haarlem wordt jaarlijks gevierd op de Grote Markt. Deze editie is het een speciale editie.

Humanitas Vriendschappelijk Huisbezoek

31 december 2019

Heb je behoefte aan iemand met wie je kunt praten en die jou thuis opzoekt? Ben je bijvoorbeeld door omstandigheden aan huis gebonden, of heb je steun nodig bij het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis? Denk dan eens aan Vriendschappelijk Huisbezoek van Humanitas. De vrijwilligers van Humanitas begrijpen dat de dagen soms lang kunnen duren voor wie door omstandigheden niet veel buiten komt. Zij kunnen goed luisteren en zijn er speciaal voor mensen die hun gedachten, ervaringen en verhalen met iemand willen delen.

Zorghotel Pitstop

31 december 2019

Zorghotel Pitstop is een hotel voor cliënten uit de GGZ, waar u ook inloop en dagbesteding kunt volgen. U kunt altijd binnen komen voor een praatje!

 

 

 

 

 

Roads Ateliers

31 december 2019

Roads Ateliers is een gezellige en laagdrempelige locatie voor recreatieve en arbeidsmatige dagbesteding en inloop voor volwassenen met een psychische kwetsbaarheid. U kunt bij ons na bijvoorbeeld een depressie, burn-out of psychose weer een beetje in balans komen.

Roads Textiel atelier

31 december 2019

Bij het textiel atelier wordt met elkaar gewerkt aan verkoopbare producten. Er wordt veel gewerkt met gerecycled materiaal, zodat dit een tweede leven krijgt. Producten worden veelal bij reguliere bedrijven verkocht.

Appeltaartimperium

31 december 2019

U wilt in een leuk, gezellig ambachtelijk bedrijf een bijdrage leveren? Kom Appeltaarten bakken voor o.a. Haarlemse horeca, musea en particulieren.

Roads wandelen en/of hardlopen

31 december 2019

BRENG JE GELUKSHORMONEN IN BEWEGING! Ben je niet actief en hou je van beweging? Ga mee wandelen en/of hardlopen in de natuur (strand en duinen).

Roads Computerles en ondersteuning

31 december 2019

De te behandelen onderwerpen op verzoek. Dus aangepast aan jouw wensen.