Neem een kijkje in uw stadsdeel

Coalitie Haarlem Ontmoet

 

Sinds dit jaar kent Haarlem een eigen coalitie die gericht is op het terugdringen of voorkomen van eenzaamheid onder de inwoners van Haarlem. Deze coalitie heeft de naam Coalitie Haarlem Ontmoet.

 

 

Aansluitend op de kerngroep worden organisaties van harte uitgenodigd om zich als lid aan te sluiten bij de coalitie. Daardoor geven ze aan actief aan de slag te gaan met het terugdringen van eenzaamheid binnen hun werkgebied o.a. door het aanstellen van een aandachtsfunctionaris binnen hun organisatie. Daarnaast nemen ze deel aan netwerkconferenties en leveren daarin actief hun bijdrage zodat deelnemers van elkaar kunnen leren.

Op dit moment zijn er 3 werkgroepen actief namelijk: de werkgroep eenzaamheid en jongeren. Contactpersoon Marijke Aukema. Mail marijke@bedrijfensamenleving.nl. Oudere migranten en eenzaamheid. Contactpersoon Irma Hoorn. Mail Ihoorn@dock.nl. En de werkgroep aandachtsfunctionarissen in organisaties. Contactpersoon Marleen van Duijnhoven. Mail Marleen@rodekruishaarlem.nl.

Elke 6 tot 8 weken verschijnt er een nieuwsbrief met een update van de werkgroepen, interessante artikelen, nieuwe initiatieven in Haarlem op het gebied van eenzaamheidsbestrijding. Wil je de nieuwsbrief ontvangen stuur dan een mail aan coalitie@haarlemontmoet.nl

 

Over Haarlem Ontmoet

Op Haarlemontmoet.nl kunnen inwoners, (maatschappelijke) organisaties en verenigingen initiatieven starten die ontmoeten als doel hebben. Iedereen kan reageren, een idee ten uitvoer brengen en zijn of haar inzet aanbieden in de vorm van inspiratie, kennis en kunde of menskracht.
Samen eten, of iets ondernemen een bijeenkomst organiseren. Als het thema ontmoeten een centrale rol heeft bent u van harte welkom uw idee te plaatsen op Haarlemontmoet!

De initiatieven zijn van en voor burgers en hebben geen commerciële doelstelling.
Haarlem Ontmoet dé plek waar je als burger of organisatie je idee kwijt kan waarbij het samenzijn en ontmoeten centraal staat. Op deze manier levert de gemeente haar bijdrage aan de participatie en vereniging van burgers. Tevens de vind- en verzamelplaats van alle lopende en nieuwe initiatieven in Haarlem waarbij de ontmoeting tussen mensen centraal staat.
Samen maken we Haarlem nóg leuker!

Kennisbank

In de kennisbank vindt u documenten over eenzaamheid. Heeft u een document dat u wilt delen in deze kennisbank? Mail het document dan naar de beheerder van deze website: info@haarlemontmoet.nl. De beheerder neemt zo snel mogelijk contact met u op. 

Kennis en informatie pagina