Neem een kijkje in uw stadsdeel
Noord

Goudmakers | Buurttheater

Initiatiefnemer
Voor wie is het?
JongerenVolwassenenSeniorenDementievriendelijkMensen met verstandelijke beperkingMensen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel)
Wat wil je doen?
Workshop - CreatiefMuziek en DansKunst en CultuurFilm en Theater
Online of op locatie?
Op locatie
Startdatum
25 april 2022
Einddatum
20 juni 2022
Samenvatting

Ook nieuwsgierig naar je mede-buurtbewoners? Leer elkaar beter kennen door spelenderwijs toe te werken naar een mooie voorstelling! Het podium op, samen met andere buurtbewoners!

Omschrijving

Samen gaan we een buurtvoorstelling maken. Nog nooit gedaan? Dat maakt helemaal niet uit! Dat is juist leuk. Je hoeft geen enkele theaterervaring te hebben of teksten te kunnen onthouden om mee te doen. Want spelen en improviseren doen we allemaal de hele dag van jongs af aan.

We beginnen eerst met een gezellige kennismaking. Wie is iedereen en wat vind je leuk of juist spannend om te gaan doen? Vervolgens gaan we op basis daarvan in kleine groepjes het gebouw/de ruimte waar we in samen komen theatraal onderzoeken. Staat het in jouw buurt en passeer je het misschien dagelijks? Was je al eerder eens binnen en wat gebeurde er toen? Wat voor sfeer hangt er en wat voor mensen komen er volgens jou meestal? Hoe bewegen zij zich door de ruimte, hoe klinkt het daar en hoe was het daar 100 jaar geleden of juist over 100 jaar? Stel dat het gebouw plots een hele andere functie zou krijgen; een stationshal, aquarium, peuterspeelzaal, circus of dierentuin? Hoe zou het er dan uitzien en wat zou er allemaal kunnen gebeuren? Tussen de bijeenkomsten in wordt er telkens in kleine groepjes aan vervolgopdrachten gewerkt. Stap voor stap ontstaat er zo spelenderwijs en onderzoekend het materiaal voor onze voorstelling. Deze gaan we uiteindelijk voor buurtgenoten opvoeren. Samen theater maken levert zo niet alleen een mooie buurtvoorstelling op, maar ook veel plezier en nieuwe bekenden! Doe jij mee?

Praktische informatie
Locatie | Schoterhart | Vergierdeweg 50
Dag & Tijd | Maandagavond 19.00 – 22.00 uur
Data | 25 april, 2, 9, 16, 23, 30 mei, 6, 13 en 20 juni 2022
Eindpresentatie | zaterdag 25 juni 2022
Deelname is gratis. Goudmakers wordt je aangeboden door verschillende fondsen.

Contactinformatie
Meld je aan via: https://goudmakers.nl/contactformulier-interesse/
Of neem contact op met Debbie Claassen via info@goudmakers.nl of 06 54 24 72 65
Adres
Schoterhart | Vergierdeweg 502025TKHaarlem
Data waarop het initiatief plaatsvindt
Locatie
Afbeelding/video
Deel dit initiatief