Neem een kijkje in uw stadsdeel
Noord
Oost
Centrum
Zuidwest
Schalkwijk

Individueel contact na verlies

Initiatiefnemer
Voor wie is het?en
VolwassenenSeniorenDementievriendelijk
Wat wil je doen?
Lotgenoten
Online?en
OnlineOp locatie
Startdatum
5 juli 2021
Einddatum
31 december 2021
Samenvatting

Het verlies van je man, je vrouw of je levenspartner is een zeer ingrijpende gebeurtenis. Het is het lot van de liefde, op een dag sta je er opeens alleen voor. Het verlies wordt vaak als amputatie omschreven en de ‘lol’ van het leven is er af. Terwijl u probeert te overleven, gaat vaak het leven voor de mensen in uw omgeving verder. Niet iedereen die dicht bij u en/of uw partner stond blijft contact houden. Daarnaast zijn er waarschijnlijk ook mensen van wie u niet had verwacht dat ze contact zouden houden.

Kijk voor meer informatie op www.stichting-nabestaandenzorg.nl

Omschrijving

Als u nog niet zo lang geleden uw partner verloren hebt kunt u behoefte hebben aan ondersteuning van iemand die ook ervaring heeft met het verlies van een dierbare. Vrijwilligers van Stichting Nabestaandenzorg zijn zelf ervaringsdeskundig. Zij hebben een gedegen training gevolgd en met hun kennis en ervaring kunnen zij een goede steun voor u zijn. Samen kijkt u naar wat u kan helpen en kunt u ontdekken wat u weer kracht en energie geeft. Er zijn verschillende manieren van contact. Denk hierbij aan telefonisch contact, bezoek bij u thuis of wanneer u dat prettiger vind kunt u er ook voor kiezen om bijvoorbeeld te wandelen. Luisteren kan helpen Niemand kan de pijn van het verlies voor u wegnemen. Door uw gevoelens en gedachten te delen met iemand van buiten die u onverdeelde aandacht geeft kan een deel van de pijn worden verzacht. Het kan helpend zijn bij het beter omgaan met de soms heftige en verwarrende emoties, de moeilijke dagen of de reacties uit uw omgeving. De persoonlijke aandacht tijdens het individuele contact geeft ruimte om te rouwen, biedt troost en maakt u sterker. Werkwijze Na het eerste contact maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we de mogelijkheden en wat uw wensen zijn. Desgewenst worden er al afspraken gemaakt over de invulling en frequentie. De vrijwilliger biedt een luisterend oor en denkt met u mee bij het zetten van de eerste stappen in het veranderde leven. Gaandeweg zal de begeleiding naar behoefte worden aangepast en uiteindelijk met aandacht worden afgesloten.

Contactinformatie
Wilt u meer weten over het contact of wilt u een afspraak maken neem dan contact op met Bertine Hagmeijer (vrijwilligers coördinator) via 06 25 544 329 of mail naar Bertine@stichting-nabestaandenzorg.nl
Adres
Vergierdeweg 4582026 BJHaarlem
Data waarop het initiatief plaatsvindt
Locatie
Afbeelding/video
Deel dit initiatief