Neem een kijkje in uw stadsdeel

Initiatieven per dag - Oost

sportcafe

3 juli 2022
Max Verstappen volgen in ons sportcafe

Japans Sumi E schilderen @Binnensteeds

4 juli 2022

Schilderen, visualisatie, meditatie... Het Japanse woord Sumi E betekent "zwarte inktschildering". Maar, sumi-e is veel meer dan schilderen alleen: het brengt je tot rust, brengt je in contact met jezelf en met de natuur. Sumi-e is niet op resultaat werken, maar schilderen om het plezier van het schilderen.

Stamtafel Buurtwinkel Hof van Leijh

4 juli 2022

Houd je van lekker eten en van gezelligheid? Bij onze stamtafels draait het om samen eten, gezelligheid en mensen uit de buurt ontmoeten. Je krijgt voor een klein bedrag een lekkere maaltijd, leuke gesprekken en je vindt er goed gezelschap. Daarnaast is er ook gelegenheid voor een persoonlijk gesprek en het stellen van een vraag aan de begeleiding. Er is altijd een medewerker aanwezig waar u advies aan kunt vragen of die u kan doorverwijzen naar de juiste instantie.

Speelgroep in Wijkcentrum De Alleman (tot 2,5 jaar)

4 juli 2022
Lekker samen spelen en de ouders/verzorgers kunnen samen een praatje maken of kopje koffie drinken.
Naar buiten met: Senioren wandelgroep Wijkcentrum De Alleman

4 juli 2022
Uurtje wandelen. Gezond en gezellig.
Vanuit De Alleman

Natuurclub Ecokids (6 tot en met 10 jaar) in Wijkcentrum De Alleman

4 juli 2022
Houd je ook zo van de natuur en buiten zijn?
Dan is dit wat voor jou.
Ecokids Natuurclub.
Wat gaan we doen? De natuur in de wijk ontdekken en beleven.

koffieochtend

4 juli 2022

Elke ochtend is er om 10.00 uur de mogelijkheid om een kopje koffie te komen drinken in het ontmoetingscentrum De Roos.

Creamiddag

4 juli 2022
13.30 uur Creatieve middag

Samen sporten tijdens de Kickbox inloop les

5 juli 2022

Kickboxen dat is een mooie sport waar je echt lekker al je energie in kwijt kan. Onder professionele begeleiding leer je in een vriendelijke en sportieve omgeving hoe je die lowkick moet uitdelen ;-)

Dinsdag en Donderdag om 15:00-16:00 uur Locatie: Wijkcentrum ’t Broederhuis Naghtzaamplein 67 Haarlem “Sportcentrum de Hagedis” is onderdeel van ‘t Broederhuis/ EcoSol Effect. Info & aanmelden: Katharina Brinckmeier, 06-13114274

De formulierenbrigade helpt in Wijkcentrum De Alleman

5 juli 2022
oe weet je of je recht hebt op toeslagen? Heb je hulp nodig bij het aanvragen van een uitkering, maar weet je niet waar je moet beginnen? Heb je een laag inkomen en wil je weten op welke voorzieningen je een beroep kunt doen? Hoe vraag je kwijtschelding aan? Wil je hulp bij het invullen van formulieren of wil je dat graag leren? Blijf niet met deze vragen rondlopen, maar kom naar de Formulierenbrigade van DOCK Haarlem.

Naai, brei en haak atelier in De Tulp

5 juli 2022
In het naaiatelier kunt u gratis kleding naaien. Er zijn vrijwilligers aanwezig die u kunnen assisteren. Het atelier is bedoeld voor mensen met een minimum inkomen die het leuk vinden om zelf kleding te maken. Stof, naald, draad, patroonpapier, patronen, naaimachines zijn gratis aanwezig. U hoeft niets mee te nemen, maar het mag natuurlijk wel.

Lunch in de Tulp op dinsdag

5 juli 2022

Sporten voor kleuters en kinderen bij De Tulp

5 juli 2022

Sport samen met de buurtsportcoach en andere kinderen op het Voortingplantsoen in het Rozenprieel (het plein voor het buurtcentrum de Tulp).

Gezond natuurwandelen vanaf De Tulp

5 juli 2022

Wie zin heeft om lekker buiten te zijn en anderen te ontmoeten kan elke dinsdag mee met onze wekelijkse wandeling. We verzamelen om 11.00 uur bij Buurtcentrum De Tulp, Voortingplantsoen 56. De wandeling duurt ongeveer een uur, is gratis en iedereen kan mee. De route varieert per week. Aanmelden is niet nodig. Na afloop is er (tegen betaling) een lekker kopje koffie of thee in De Tulp en bij voldoende belangstelling overwegen we de mogelijkheid van een lunch.

Theater en spelletjesmiddag. Leeftijd 12+ Alleen voor kinderen van het ISK

5 juli 2022
Besloten groep alleen voor de kinderen van de ISK!

De kinderen van de Internationale Schakelklas in Haarlem mogen hier socialiseren bij Rebup in oost en Rebup west, om zo sneller de Nederlandse taal onder de knie te krijgen.

Meer bewegen voor ouderen

5 juli 2022

Op een gezellig manier meer bewegen, dat kan! In de Roos organiseren wij elke dinsdag om 10.30 uur een bewegingsochtend voor mensen van 65+ en ouder. Wanneer u wat minder ter been bent, kunt u ook vanuit de stoel meedoen. De bewegingen zijn vaak op muziek van toen en nu.

Spelletjes inloop middag

5 juli 2022
13.30 uur spelmiddag: Sjoelen, rummicub of klaverjassen

wandelen voor ouderen

5 juli 2022
14.00 uur wandeling door de buurt voor ouderen

Gezond buiten meewerken in de moestuin bij De Alleman

6 juli 2022
Kijk de Moestuin in Oost bij Wijkcentrum Alleman er eens lekker bijstaan! Er is trouwens nog plek voor een paar enthousiaste vrijwilligers die willen helpen met water geven, planten en uiteindelijk met oogsten natuurlijk!

Creamiddag bij Rebup Leeftijd: 10+

6 juli 2022
Creatieve middag met Lieve en Elisa

Rebup: Meideninloop 15 +

6 juli 2022
Meiden- inloop met Elisa Woensdag 17.00 tot 19.00 uur.

Kom Binnen @Binnensteeds

7 juli 2022
In februari zijn we gestart met een vrije inloop in wijkcentrum Binnensteeds.

Iedereen is welkom om langs te komen.

Op donderdagmiddag (12.00-16.30 uur)

KOM BINNEN!Plantenasiel in De Alleman

7 juli 2022
Plantenasiel Haarlem is een initiatief dat kamerplanten opvangt die niet meer in hun oorspronkelijke huis kunnen blijven. Bijvoorbeeld wanneer ze te groot gegroeid zijn, wanneer ze het niet goed doen thuis, of wanneer de eigenaar erop uitgekeken is. Gedoneerde planten worden met liefde opgevangen en verzorgd waar nodig. Wanneer een plant (weer) helemaal gezond is, wordt hij ter adoptie aangeboden. De nieuwe adoptievader of -moeder kan de plant voor een vrijwillige bijdrage komen ophalen. Plantenasiel Haarlem is een vrijwilligersorganisatie en is niet uit op winst, maar stelt duurzaamheid en liefde voor planten als uitgangspunt.

Speelgroep De Tulp (Oost/Centrum)

7 juli 2022
U bent van harte welkom om met uw (klein)kind tot ca. 2,5 jaar naar een speelgroep te komen. Elke week kunt u hier andere (groot)ouders met hun kinderen ontmoeten. In deze speelgroep kan, samen met u, gespeeld worden. Er is volop speelgoed om mee te spelen. Uw kind komt in aanraking met andere kinderen en u ontmoet ook andere (groot)ouders. De speelgroep wordt begeleid door een leidster, zij zorgt voor de gezamenlijke momenten zoals koffie drinken, voorlezen en liedjes zingen. U kunt gewoon komen en hoeft zich niet van tevoren aan te melden

Cursus ontspannen en bewegen in De Fjord

7 juli 2022
Heeft u behoefte aan beweging en ontspanning? En vindt u het leuk anderen in de buurt te ontmoeten?
Doe dan mee aan de cursus ontspannen en bewegen, u kunt op elk moment instromen en meedoen met een proefles. De cursus is geschikt voor iedereen, ook als u moeite heeft met soepel bewegen of lopen.

Verhaaltheater Leeftijd: 7+

7 juli 2022
Verhaaltheater met Petra en Lieve van 15.00 tot 17.00 uur op de donderdagen.

Zingen voor de gezelligheid

7 juli 2022
14.00 uur starten wij met zingen voor de gezelligheid. Mooi en zuiver zingen is niet nodig, maar zingen omdat je het leuk vind. De nummers zijn een afwisseling van oud en nieuw en de tekst krijgt u erbij. Koffie/thee is gratis

Soos Binnensteeds

8 juli 2022
Voetjes van de vloer, darten, sjoelen, een hapje en een drankje.

Soos Binnensteeds is een gezellige uitgaansplek in de Haarlemse Binnenstad. Gewoon om er een leuke avond uit te zijn. Bij Soos Binnensteeds ontmoet je iemand met dezelfde hobby of interesse en kun je ervaringen delen. Vrijwilligers organiseren activiteiten als een spelletjesavond of een filmvertoning. Onze Huis-dj zorgt voor lekkere muziek.

Inkomen op orde? Wijkcentrum De Alleman

8 juli 2022
Inkomen op Orde is voor alle mensen uit Haarlem die:
• Hun post willen ordenen
• Overzicht willen krijgen in hun inkomsten en uitgaven
• (Beginnende) financiële problemen hebben
• Een inkomenscheck willen doen

Digitaal Sterk in Wijkcentrum De Alleman

8 juli 2022
Wil jij beter leren omgaan met de computer of je smartphone? Wil je leren e-mails lezen, formulieren invullen en online bankieren? Bij Digitaal Sterk! leer je dat.
Op 25 mei starten de gratis spreekuren weer: in oost in Wijkcentrum Alleman

Aanmelden vooraf is nodig. Je kunt terecht met vragen, maar je kunt ook een individueel traject of cursus volgen.

Voor kinderen: Sport in de Wijk bij De Tulp

8 juli 2022
Sport samen met de buurtsportcoach en andere kinderen op het Voortingplantsoen in het Rozenprieel (het plein voor het buurtcentrum de Tulp).

Club Roos 023 voor jongeren 12 +

8 juli 2022
Op woensdag en vrijdag van 15:00 tot 21:30 zijn jongeren 12+ welkom in de Tulp. Je kunt hier samen gamen, pingpongen, lasergamen, tafelvoetballen en gezellig met elkaar zijn.

Tekenen en schilderen Leeftijd: 10+

8 juli 2022
Teken/schilderen met Marion van 15.30 tot 17.00 uur op de vrijdagen.

Tekenen en schilderen Leeftijd 12+

8 juli 2022
VRIJDAG: 12+

Teken/schilderen met Marion van 14.00 tot 15.30 uur.

Gespreksgroep Verder na Verlies

13 juli 2022

De gespreksgroep Verder na Verlies is een maandelijkse gespreksgroep. En is voor iedereen die een naaste heeft verloren, daar een weg in wilt vinden en het verlies op een draagbare manier in het leven wilt meenemen. Onder professionele begeleiding worden thema's rondom rouw en verlies besproken. Naast de informatie die wordt gedeeld is er veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen met lotgenoten.

gezellig tafelen

16 juli 2022
16.00 uur gezellig tafelen

De Troosttas

18 juli 2022

De Troosttas biedt houvast en troost voor mensen die hun partner zijn verloren. In deze tas vol troost zit - naast tastbare ingrediënten als chocolade - ook informatie over plekken en workshops waar weduwen en weduwnaars gelijkgestemden kunnen ontmoeten. De Troosttas is een initiatief van de werkgroep Eenzaamheid & Levensmomenten, waarmee de initiatiefnemers mensen met partnerverlies een hart onder de riem willen steken

Creatieve middag met Petra in de zomervakantie

19 juli 2022

Rebup is een veilige plek voor pubers en prépubers, waar je na schooltijd terecht kan voor een praatje, een luisterend oor en een beker warme chocolademelk. Er zijn leuke creatieve middagen maar er is ook huiswerkbegeleiding. De cultuurhuizen van Rebup vind je in Haarlem oost en in Haarlem west. Je kan altijd meedoen.

Rebup on tour met Elisa.

20 juli 2022
Waar de tour naar toe dat is een verrassing! Natuurlijk gaan we ook nog op stap naar het theater en de bioscoop! Deze info volgt later.

10.00-12.00 uur Leeftijd: 10+

14.00-16.00 uur Leeftijd: 15+

Lotgenotenochtend voor nabestaanden

27 juli 2022

Tijdens de lotgenotenochtend Verder na Verlies kunnen nabestaanden in een informele sfeer tijdens een kopje koffie of thee gedachten, ervaringen en vragen delen. Iedereen die te maken heeft met het verlies van een dierbare is van harte welkom. Ook wanneer het verlies al langer geleden is.

Bingo 14.00 uur

28 juli 2022
Bingo! met leuke prijzen!

Bloemen na partnerverlies

5 augustus 2022
Een steuntje in de rug na het overlijden van de partner.

‘Het is vandaag precies 2 maanden geleden dat mijn man overleed. Ik had juist een zware nare dag en toen kreeg ik een bosje bloemen. Ik ben zo geroerd en voel me heel erg gesterkt. Dank u wel! Ik ben te verdrietig om te bellen, daarom stuur ik u een berichtje.’

Concert Nueva Manteca in De Pletterij

19 september 2022

NUEVA MANTECA De Latin jazz-mainstay voor vele jaren (12 succesvolle albums tot op heden) – is vernieuwd! Nueva Manteca is terug in al zijn glorie – een nieuwe, adembenemende band met een frisse, internationale line-up afkomstig uit Nederland, Venezuela, Duitsland en Uruguay. Aftrap voor de vernieuwde band was een triomfantelijke tour in Israël in 2019.

Strip tekenen

7 oktober 2022

Leren striptekenen? Kom dan naar vrijdagmiddag naar Roads op het Surinamepad om het te leren!

Vrijdagmiddag om 13:00-15:00 uur Locatie: Roads Ateliers Surinamepad 11B62 Haarlem Info & aanmelden: Oktober & november, februari & maart, mei & juni. Gerwin Tromp, 06-4600117

Centrum voor leven met kanker: Inloophuis Kennemerland

7 maart 2023
Het inloophuis is een huiselijke plek voor mensen die te maken hebben (gehad) met kanker. Er is hier tijd en aandacht voor jou als gast. In Inloophuis Kennemerland vind je een luisterend oor, ondersteuning, lotgenoten, informatie en een breed aanbod aan ontspannende, sportieve en creatieve activiteiten.