Neem een kijkje in uw stadsdeel
Oost

Eten en ontmoeten bij Resto VanHarte

Initiatiefnemer
Doelgroepen
KinderenJongerenVolwassenenSeniorenMensen met een beperking
Onderwerp
Eettafel
Begindatum
6 maart 2018
Einddatum
25 juli 2019
Samenvatting

Het recept voor een betere buurt

Resto VanHarte vindt dat iedereen erbij hoort in de samenleving en wil eenzaamheid en sociaal isolement onder de aandacht brengen en bestrijden. Door mensen met elkaar in verbinding te brengen, zodat zij samen kunnen koken en eten, en vooral zelf kunnen bijdragen aan een leefbare gemeenschap.

Resto VanHarte gebruikt de eettafel als middel om mensen met elkaar in contact te brengen. Kom eens lekker bij ons eten. Wij serveren gezonde en betaalbare driegangen maaltijden. Wij koken met vrijwilligers uit de wijk, dus als u het leuk vindt kunt u ook ons vrijwilligersteam versterken.

Momenteel zijn wij actief op dinsdag en donderdag op de locatie van Buurtcoöperatie Turquoise in Haarlem Parkwijk. Standaardprijs driegangen maaltijd 7,- euro, met Haarlempas slechts 4,- euro.

Zou u ook in uw wijk een Resto VanHarte actviteit willen ontwikkelen, neem dan contact met ons op. Voor Haarlem is dat Eric Apon te bereiken onder e.apon@restovanharte.nl 

Beschrijving en tijdstip

Een avond bij VanHarte

In onze Resto's verzorgen we één of twee avonden per week een gezond en betaalbaar driegangendiner, meestal in een school of buurthuis met een professionele keuken. Binnen enkele uren tovert het Restoteam deze ruimte om tot een gezellig buurtrestaurant.

Onder leiding van een professionele kok start de keukenploeg de voorbereidingen. Vrijwilligers doen in de buurt boodschappen, bouwen het podium op voor de muzikant of spreker van vanavond en dekken de tafels. Rond etenstijd schuiven de gasten aan.

Bij Resto VanHarte eten we wat de pot schaft. We gebruiken verse groenten en serveren diervriendelijk geslacht vlees en vis, maar u kunt bij ons ook vegetarisch of halal eten, als u daarvoor reserveert.

Tussen de gangen door kunt u soms genieten van speciale muziek- en dansoptredens of organiseren we spelavonden. Regelmatig nodigen we organisaties uit de wijk uit die vertellen wat ze voor u kunnen betekenen. Maar ook met u als wijkbewoner(s) samen kunnen we een leuke informatieve en of culturele avond samenstellen.

Maatschappelijk betrokken

Bij Resto Van Harte is iedereen welkom en bieden we mensen volop de kansen om zich te ontwikkelen. Onze speciale aandacht gaat uit naar mensen die graag willen doorstromen naar de reguliere arbeidsmarkt of hun eigen Resto-activiteiten willen gaan ontplooien. We stellen hen in de gelegenheid om de kennis en werkervaring die ze hiervoor nodig hebben op te doen in de Resto's, onder deskundige begeleiding van de Restoteams.

Kom eens gezellig mee-eten

Openingstijden: dinsdag en donderdag

Inloop 17:30 uur ; aanvang maaltijd 18:00 uur 

Standaardprijs driegangen maaltijd 7,- euro, met Haarlempas 4,- euro.

Kinderen t/m 12 jaar betalen de helft van de volwassene.

Locatie

Buurtcoöperatie Turquoise Parkwijk

Prinses Beatrixplein 51-53

2033 WD Haarlem

Wel graag even reserveren 

Online reserveren is gratis via www.restovanharte.nl . Of bel 0900 900 3030 op maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur (10 cent per minuut).

Contactgegevens
e.apon@restovanharte.nl
Adres
Prinses Beatrixplein 51-531033WDHaarlem
Data waarop het initiatief plaatsvindt
Locatie
Afbeelding/video
Deel dit initiatief