Neem een kijkje in uw stadsdeel

Initiatieven per dag - Schalkwijk

Japans Sumi E schilderen @Binnensteeds

4 juli 2022

Schilderen, visualisatie, meditatie... Het Japanse woord Sumi E betekent "zwarte inktschildering". Maar, sumi-e is veel meer dan schilderen alleen: het brengt je tot rust, brengt je in contact met jezelf en met de natuur. Sumi-e is niet op resultaat werken, maar schilderen om het plezier van het schilderen.

Eettafel bij de Ringvaart

4 juli 2022
Maandag 17.00 - 19.00 uur

Heb je zin om mensen uit de buurt te ontmoeten en samen lekker een hapje te eten? Kom dan naar de Eettafel in buurtcentrum De Ringvaart in Haarlem! We serveren een lekkere maaltijd, bestaande uit een hoofd- en nagerecht.

 Kosten

€5

Wat ga je doen

Gezellig samen eten.

Aanmelden

Jose Bol, 06-57573153

Locatie

Buurthuis Ringvaart

Floris van Adrichemlaan 98
2035VD Haarlem

06 575 731 53

Stamtafel De Vinci

4 juli 2022

Houd je van lekker eten en van gezelligheid? Bij onze stamtafels draait het om samen eten, gezelligheid en mensen in de buurt ontmoeten. Je krijgt er voor een klein bedrag een lekkere maaltijd, leuke gesprekken en je vindt er goed gezelschap. Daarnaast is er ook gelegenheid voor een persoonlijk gesprek en het stellen van een vraag aan de begeleiding.

Kom knutselen in het Kunstnest! (Bibliotheek Schalkwijk)

4 juli 2022

Creatieve Schalkwijkertjes opgelet! Elke maandag, dinsdag en woensdag mag je 's middags komen tekenen, schilderen en knutselen bij Kunstnest. In dit creatieve atelier kunnen kids hun kunstzinnige hart ophalen, want het ligt vol met materialen om wat moois te maken. Tijdens weekenden en schoolvakanties worden er ook leuke workshops georganiseerd.

Ontmoet de Ander! In Het Open koffie Huis

5 juli 2022

In onze sfeervolle koffiebar bent u van harte welkom om te genieten van al het moois en lekkers dat wij hebben. Naast onze heerlijke koffies bent u van harte welkom voor een goed gesprek, een luisterend oor, anderen te ontmoeten of om even bij te komen van de drukte van alledag.

Het Open koffie Huis is een initiatief van maatschappelijk centrum Het Open Huis | Stichting Ontmoeting. Het is een plek waar verschillende culturen samensmelten, waar je even niets hoeft en waar met heel veel liefde de lekkerste koffie wordt geschonken.

Naast de koffies en verse theetjes serveren we allerlei (h)eerlijke zelfgemaakte producten uit eigen keuken. De prijzen houden we laag zodat onze gasten met een krap budget ook kunnen genieten van onze (h)eerlijke producten. 

De koffiebar wordt gerund door een kleurrijke mix van vrijwilligers en er zijn werkervaringsplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Een bijzondere ontmoetingsplek waar iedereen welkom is, dé plek voor ontmoeting en inspiratie. Mocht u de middelen niet hebben om een koffie te betalen, dan kunt u een 'uitgestelde koffie' bestellen. Deze koffie is al door iemand anders betaald. 

Koffie en een luisterend oor aan de keukentafel inloophuis Haarlem/Schalkwijk

5 juli 2022
Voor iedereen die te maken heeft (gehad) met kanker. Het Inloophuis geeft je handvatten om verder te gaan. Wij bieden een luisterend oor, deskundige begeleiding en vele activiteiten. (H)erkenning van wat er in het huidige moment speelt zal een belangrijk onderdeel vormen van de ondersteuning die wij vanuit het Inloophuis geven

Reiki Inloophuis Kennemerland

5 juli 2022
Het Inloophuis is er voor iedereen die kanker heeft (gehad) of er mee te maken heeft.

Door Reiki kan de doorstroming en verdeling van energie in het lichaam verbeterd worden.
Door de Reiki-gever worden de handen op circa 15 plaatsen/posities gelegd – over de kleding van de ontvanger heen – waardoor de energie weer beter kan gaan door-stromen. Bijna iedereen ervaart het als enorm ontspannend, en het ‘veel beter in je vel zitten’. Daarnaast wordt het lichaam sterker waardoor het zelfherstellend vermogen wordt vergroot.

Lekker creatief bezig zijn in het Inloophuis tijdens Beeldende Expressie.

5 juli 2022
Het werken met beeldende materialen geeft je de mogelijkheid om op een andere manier dan met woorden uitdrukking te geven aan wat er in je leeft.
Het is een moment in de week van stilstaan bij jezelf, en plezier beleven aan het experimenteren met verschillende beeldende materialen en technieken.
Materialen zoals verf, krijt, klei, papier-maché, speksteen en natuurlijke materialen.

Wijkraad Molenwijk in het Open Koffiehuis

6 juli 2022

Elke woensdag kunt u met al uw vragen terecht in het Open Koffiehuis tussen 10 en 12 uur.

Spelletjesmiddag

7 juli 2022
Elke donderdagmiddag komen er buurtbewoners samen om bordspelletjes te spelen. Gezellig koffie te drinken en bij te praten.

Kom Binnen @Binnensteeds

7 juli 2022
In februari zijn we gestart met een vrije inloop in wijkcentrum Binnensteeds.

Iedereen is welkom om langs te komen.

Op donderdagmiddag (12.00-16.30 uur)

KOM BINNEN!Yoga in het Inloophuis Kennemerland/Haarlem

7 juli 2022
Het inloophuis is er voor iedereen die kanker heeft (gehad) of er mee te maken heeft.

De diagnose kanker maakt je in één klap bewust van de kwetsbaarheid van uw lichaam. Het idee van het lichaam als iets dat er gewoon is, als zekerheid, is verdwenen. Te midden van alle turbulentie die de ziekte met zich meebrengt, kan yoga een concreet hulpmiddel zijn. Het is een bewustwordingsproces, waarin je leert kijken naar je eigen geestelijke en lichamelijke mogelijkheden.

Lotgenoten Inloophuis: Omgang met familie, vrienden, bekenden.

7 juli 2022
Het inloophuis is er voor iedereen die kanker heeft (gehad) of er mee te maken heeft.

Het bericht dat je ziek bent of je naaste ziek is zal mensen om je heen ook raken. Misschien verandert je relatie met familie, vrienden en bekenden. Met sommige mensen kan het contact intensiever worden, met anderen juist afstandelijker.
Een minder goed contact kan door verschillende dingen komen. Het kan zijn dat mensen niet weten hoe zij moeten reageren op het slechte nieuws. Of omdat ze zich onzeker voelen hoe ze zich moeten gedragen. Anderen vinden het misschien te confronterend en trekken zich daardoor terug.

Het kan ook zijn dat je zelf heel anders reageert dan vroeger. Door de ziekte of doordat je zoveel heeft meegemaakt. Hierdoor kunnen bekenden je misschien minder goed begrijpen of omgekeerd.

Naar buiten voor Jeu de Boules

7 juli 2022
Elke donderdag spelen we op de banen bij de Zuiderzeelaan van 14-16 uur.

Soos Binnensteeds

8 juli 2022
Voetjes van de vloer, darten, sjoelen, een hapje en een drankje.

Soos Binnensteeds is een gezellige uitgaansplek in de Haarlemse Binnenstad. Gewoon om er een leuke avond uit te zijn. Bij Soos Binnensteeds ontmoet je iemand met dezelfde hobby of interesse en kun je ervaringen delen. Vrijwilligers organiseren activiteiten als een spelletjesavond of een filmvertoning. Onze Huis-dj zorgt voor lekkere muziek.

Wandelgroep vanaf De Ringvaart

8 juli 2022

Gezellig wandelen door de wijk.

Inkomen op Orde

8 juli 2022

Voor alle bewoners die: Hun post willen ordenen, overzicht willen krijgen in hun inkomsten en uitgaven en/of (beginnende) financiële problemen hebben

Een werkplaats waar je samen met een sociaal raadsman/vrouw, een maatschappelijk werker en vrijwilligers aan de slag gaat om overzicht te krijgen in je administratie en financiën.

Wanneer: Elke vrijdagmiddag van 13.00-15.00 uur (vakantieperiodes mogelijk (deels) sluiting)

Waar: Wijkcentrum Da Vinci 73, Leonardo da Vinciplein 73, 2037 RR te Haarlem 

Muziek en Zingen op Zaterdag

9 juli 2022

Lekker zingen, muziek maken, luisteren, genieten en.. misschien ook wel bewegen op muziek! Doe gezellig mee of kom gewoon kijken en luisteren. Marjolein Spannet, muziekdocent, begeleidt de sessie.

Ontspannende Massage bij het Inloophuis

12 juli 2022
Het inloophuis is er voor iedereen die kanker heeft (gehad) of er mee te maken heeft.

Massage is een bijzondere en krachtige vorm van aanraken. Iemand die kanker heeft en/of behandeld wordt, kan onzeker zijn, en heeft vaak last van angst- en/of stressgevoelens. Door stress krijg je vaak klachten, dan is het juist zo fijn om een ontspanningsmassage te ondergaan.

Gespreksgroep Verder na Verlies

13 juli 2022

De gespreksgroep Verder na Verlies is een maandelijkse gespreksgroep. En is voor iedereen die een naaste heeft verloren, daar een weg in wilt vinden en het verlies op een draagbare manier in het leven wilt meenemen. Onder professionele begeleiding worden thema's rondom rouw en verlies besproken. Naast de informatie die wordt gedeeld is er veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen met lotgenoten.

Qigong (Werken met levensenergie) in het Inloophuis Kennemerland

14 juli 2022
Het inloophuis is er voor iedereen die kanker heeft (gehad) of er mee te maken heeft.

Wat is Qigong?
Qigong betekent: werken (gong) met de levensenergie (qi). Qigong is al zo’n 5000 jaar lang het best bewaarde geheim van China. Alleen achter de gesloten deuren van tempels en kloosters werd qigong beoefend. Het is een beproefde methode om snel weer meer energie te krijgen. De oefeningen zijn volkomen in balans: als je je armen beweegt, is er een tegenbeweging in je benen enzovoorts, waardoor je je lichaam weer in zijn geheel kunt ervaren. Bovendien kalmeren de bewegingen je geest.

De Troosttas

18 juli 2022

De Troosttas biedt houvast en troost voor mensen die hun partner zijn verloren. In deze tas vol troost zit - naast tastbare ingrediënten als chocolade - ook informatie over plekken en workshops waar weduwen en weduwnaars gelijkgestemden kunnen ontmoeten. De Troosttas is een initiatief van de werkgroep Eenzaamheid & Levensmomenten, waarmee de initiatiefnemers mensen met partnerverlies een hart onder de riem willen steken

Klankschalen concert in het Inloophuis

19 juli 2022
Het inloophuis is voor iedereen die kanker heeft (gehad) of er mee te maken heeft.

Iedere maand kan men genieten van een klankbad, ook wel klankconcert genoemd. Laat je meevoeren op het geluid van de klankschalen, de koshi’s, de kalimba en andere instrumenten. Kom helemaal tot ontspanning bij de prachtige klanken die de ruimte vullen en waarvan de trillingen diep doordringen.

Buurtcafé voor mantelzorgers in Da Vinci, iedere 3e woensdag van de maand

20 juli 2022

Iedere derde woensdag van de maand is er het Buurtcafé voor mantelzorgers van 16.00u tot 17.30u Zorgt u voor uw partner, kind, ouder, buur of naaste? Wilt u andere mantelzorgers ontmoeten en met hen ervaringen uitwisselen?Om elkaar te ontmoeten, te versterken en nieuwe energie op te doen.

Lotgenotenochtend voor nabestaanden

27 juli 2022

Tijdens de lotgenotenochtend Verder na Verlies kunnen nabestaanden in een informele sfeer tijdens een kopje koffie of thee gedachten, ervaringen en vragen delen. Iedereen die te maken heeft met het verlies van een dierbare is van harte welkom. Ook wanneer het verlies al langer geleden is.

Kinderspeelmiddag

30 juli 2022
Op ons land aan Tennispad organiseren wij op zaterdag 30 juli een gezellige middag voor kinderen t/m 12 jaar.

Bloemen na partnerverlies

5 augustus 2022
Een steuntje in de rug na het overlijden van de partner.

‘Het is vandaag precies 2 maanden geleden dat mijn man overleed. Ik had juist een zware nare dag en toen kreeg ik een bosje bloemen. Ik ben zo geroerd en voel me heel erg gesterkt. Dank u wel! Ik ben te verdrietig om te bellen, daarom stuur ik u een berichtje.’

Schalkwijk aan Zee

4 september 2022

Op zondag 4 september kun je je tussen 12:00 en 18:00 uur weer uitleven op het leukste GRATIS festival aan het water met dit jaar een meer afwisselend programma dan ooit. Er is muziek en theater, maar ook voor sport, spel, creativiteit en het zelf actief deelnemen aan activiteiten is Schalkwijk aan Zee the place to be. Wat dacht je van een hip hop of acrobatiek workshop, lekker dansen tijdens de silent disco, de hoogte in met onze bunjee-trampoline of creatief aan de slag met graffiti? En natuurlijk kun je ook dit jaar weer lekker struinen langs vele kraampjes en foodtrucks.

Al het nieuws over de Boerhavewijk in de Wijkraad.

6 september 2022

De wijkraad Boerhaavewijk bestaat uit een groep enthousiaste bewoners, die weet wat er in de Boerhaavewijk speelt en betrokken is bij ontwikkelingen in de wijk. Wijkraadsleden en andere betrokkenen doen hun werk op vrijwillige basis. De wijkraad behartigt de belangen van bewoners van de wijk om een leefbare Boerhaavewijk in stand te houden en te verbeteren. Er wordt gestreefd naar veiligheid op straat, groen in de wijk, speelplaatsen en ontmoetingsplekken voor alle generaties!

Cursus Omgaan met Borderline voor naasten

4 oktober 2022

Wat is een borderlinestoornis, hoe ga ik met mijn naaste om en wat kan ik beter wel en niet doen? Waar zijn mijn eigen grenzen en mogen die er zijn..? Dit zijn vragen waar je als naaste behoorlijk mee bezig kan zijn. In de cursus omgaan met borderline krijgt u antwoorden op deze vragen en is er ruimte om te ventileren en om ervaringen uit te wisselen.

Strip tekenen

7 oktober 2022

Leren striptekenen? Kom dan naar vrijdagmiddag naar Roads op het Surinamepad om het te leren!

Vrijdagmiddag om 13:00-15:00 uur Locatie: Roads Ateliers Surinamepad 11B62 Haarlem Info & aanmelden: Oktober & november, februari & maart, mei & juni. Gerwin Tromp, 06-4600117

Centrum voor leven met kanker: Inloophuis Kennemerland

7 maart 2023
Het inloophuis is een huiselijke plek voor mensen die te maken hebben (gehad) met kanker. Er is hier tijd en aandacht voor jou als gast. In Inloophuis Kennemerland vind je een luisterend oor, ondersteuning, lotgenoten, informatie en een breed aanbod aan ontspannende, sportieve en creatieve activiteiten.