Neem een kijkje in uw stadsdeel

Initiatieven per dag - Zuidwest

Een spannende speurtocht door de KoepelKathedraal

3 juli 2022

Ook door de bijzondere koepel Er is iets ergs gebeurd in de KoepelKathedraal. De Rode Robijn is gestolen uit de monstrans – de gouden houder van de hostie en heel veel gekleurde edelstenen. De boef is op de vlucht geslagen, maar ergens in de kathedraal loopt hij nog rond… Aan jou de taak (als Superhavik mét speursnavel) om de boef te volgen door de kathedraal en de Rode Robijn terug te vinden. Durf jij het aan?

Japans Sumi E schilderen @Binnensteeds

4 juli 2022

Schilderen, visualisatie, meditatie... Het Japanse woord Sumi E betekent "zwarte inktschildering". Maar, sumi-e is veel meer dan schilderen alleen: het brengt je tot rust, brengt je in contact met jezelf en met de natuur. Sumi-e is niet op resultaat werken, maar schilderen om het plezier van het schilderen.

Potje Koersbal? Dat kan in 't Trionk.

4 juli 2022
Op maandag van 13.30 tot 15.30 uur.

Sport in de wijk bij SV Geel-Wit op het veld. Kom je ook? (van 7-13 jaar)

4 juli 2022
Kom je na school lekker buitenspelen?
De buurt sportcoach staat elke maandagmiddag klaar met allerlei sport- en spelmateriaal om er een gezellige middag van te maken.

Stoel yoga in het Badhuis

4 juli 2022
Wil je bewegen, uitrekken en ontspannen? Doe mee met stoelyoga in het Badhuis. Dit is de meest laagdrempelige vorm van yoga. Je hoeft niet op een mat op de grond te gaan zitten. Rustig bewegen en milde yogahoudingen uitvoeren allemaal op een stoel. Je kunt zelfs je gewone kleding en je schoenen aan houden! Lekker makkelijk en heerlijk ontspannen voor iedereen!

Crea Club

4 juli 2022

Houdt u van creatief bezig zijn? Kom dan op de maandagavond naar de creaclub. U kunt hier gezellig kletsen en samen creatieve werken maken.

Jongereninloop bij Rebup West: Leeftijd 12+

4 juli 2022
MAANDAG: 12 +

jongeren inloop +

huiswerkbegeleiding met Dewi. 13.30-16.00 uur.

Rebup West : Moeders!

4 juli 2022

Maandag en Dinsdag MOEDERS! 11.00-12.00 THEESERV(F)IE(T)S met Dewi.

Kom in Beweging @Binnensteeds

5 juli 2022

Kom in Beweging NIEUW van start! In samenwerking met SportSupport.

Iedere dinsdag 10.00-11.30 uur

Er weer gesport worden op de dinsdagochtend in Binnensteeds. Kosten zijn 2 euro per keer (1 euro met een Haarlem Pas en voor vrijwilligers van Haarlem Effect).

Bosch en Vaart Koffieochtend

5 juli 2022
In het voorjaar van 2012 heeft de wijkraad Bosch en Vaart een onderzoek laten uitvoeren onder wijkbewoners van 70 jaar en ouder, die nog zelfstandig in de wijk woonachtig zijn. Wij wilden een beeld krijgen van de ouderen in de wijk en waar hun eventuele wensen en behoeften liggen.

Haak Aan in het Badhuis

5 juli 2022
Een steeds groter wordende groep creatieve buurtbewoners weet elkaar te vinden op de dinsdagochtend. Ook zin om aan te haken? Iedereen is welkom!
Wat is Haak Aan?
Samen creatief bezig zijn, ideeën uitwisselen en nieuwe dingen leren onder het genot van een kopje koffie en thee. En lachen en bijkletsen natuurlijk.
Neem mee waar je mee bezig bent, haken, breien, borduren - het maakt niet uit. We proberen elkaar te helpen en te inspireren. Jong of oud, iedereen is welkom dus haak gezellig aan!

Speelgroep Speeltuin Klarenhof

5 juli 2022
U bent van harte welkom om met uw (klein)kind tot ca. 2,5 jaar naar een speelgroep te komen. Elke week kunt u hier andere (groot)ouders met hun kinderen ontmoeten. In deze speelgroep kan uw kind, samen met u, spelen. Er is volop speelgoed om mee te spelen. Uw kind komt in aanraking met andere kinderen en u ontmoet ook andere (groot)ouders. De speelgroep wordt begeleid door een leidster, zij zorgt voor de gezamenlijke momenten zoals koffie drinken, voorlezen en liedjes zingen. U kunt gewoon komen en hoeft zich niet van tevoren aan te melden.

Beentjes van de vloer in 't Trionk: Kom dansen!

5 juli 2022

Plantenasiel Stookkamer

5 juli 2022

Het Plantenasiel heeft zijn intrek genomen in De Stookkamer. Yeah! Kom elke dinsdagavond langs om een plant te doneren of te adopteren.

Plantenasiel Haarlem is een initiatief dat kamerplanten opvangt die niet meer in hun oorspronkelijke huis kunnen blijven. Bijvoorbeeld wanneer ze te groot gegroeid zijn, wanneer ze het niet goed doen thuis, of wanneer de eigenaar erop uitgekeken is. Gedoneerde planten worden met liefde opgevangen en verzorgd waar nodig. Wanneer een plant (weer) helemaal gezond is, wordt hij ter adoptie aangeboden tijdens onze openingstijden of via onze Facebook-pagina en maillijst. De nieuwe adoptievader of -moeder kan de plant voor een vrijwillige bijdrage komen ophalen. Plantenasiel Haarlem is een vrijwilligersorganisatie en is niet uit op winst, maar stelt duurzaamheid en liefde voor planten als uitgangspunt.

Het plantenasiel

5 juli 2022
Het Plantenasiel heeft zijn intrek genomen in De Stookkamer. Yeah!
Kom elke dinsdagavond langs om een plant te doneren of te adopteren.
Plantenasiel Haarlem is een initiatief dat kamerplanten opvangt die niet meer in hun oorspronkelijke huis kunnen blijven. Bijvoorbeeld wanneer ze te groot gegroeid zijn, wanneer ze het niet goed doen thuis, of wanneer de eigenaar erop uitgekeken is. Gedoneerde planten worden met liefde opgevangen en verzorgd waar nodig. Wanneer een plant (weer) helemaal gezond is, wordt hij ter adoptie aangeboden tijdens onze openingstijden of via onze Facebook-pagina en maillijst.

Rebup West: Inloop- en huiswerkbegeleiding Leeftijd: 12+ Alleen voor ISK kinderen.

5 juli 2022
Creatieve jongeren- inloop/huiswerkbegeleiding met Dewi. 13.30-16.00 uur op de dinsdagen.

(besloten groep alleen voor de kinderen van de ISK)!

Lucht je hart gesprekken

6 juli 2022

Heb je ergens de buik van vol, spijt als haren op je hoofd of iets op je lever? Loop je al jaren rond met een geheim dat je met niemand kunt delen? Voel je schaamte maar durf je dat niet uit te spreken? Het lucht enorm op als je dat in vertrouwen kunt vertellen aan iemand die je niet kent maar die diep kan luisteren en geen oordeel velt. Op deze manier schoon schip maken geeft verlichting. Er valt vaak letterlijk een last van je af. We voeren deze gesprekken eén op eén.

Club Roos 023 voor jongeren.

6 juli 2022
Op woensdag en vrijdag van 15:00 tot 21:30 zijn jongeren 12+ welkom in de Tulp. Je kunt hier samen gamen, pingpongen, lasergamen, tafelvoetballen en gezellig met elkaar zijn.
Gratis inloop.

Engels (beginnend gevorderden)

6 juli 2022
De cursus die op woensdag gegeven wordt, is geschikt voor mensen met een basiskennis van het Engels. De nadruk ligt op het oefenen met spreken in het Engels en daarnaast ook het uitbreiden van de algemene kennis van het Engels.
Woensdag van 14.00 tot 15.00 uur

Voor volwassenen en ouderen.

Lekker bewegen en soepel blijven door Yoga? Dat kan!

6 juli 2022
Yoga is een bewustwordingsproces. In een yogales beweeg je aandachtig en geconcentreerd, waarbij de nadruk ligt op ontspannen bewegen binnen het kader van je eigen lichamelijke mogelijkheden.

Bij de bewegingen leer je de juiste ademhaling toe te passen. Je leert ook dat je alles wat je doet ontspannen kunt doen. Na de beweging volgt een bewuste, geconcentreerde ontspanning. In een yogales moet niets. Als je een oefening niet prettig vindt of een beweging niet kunt maken, dan doe je even niet mee.

Lekker bezig zijn op woensdagmiddag in De Tulp (4 - 12 jaar)

6 juli 2022
Kinderactiviteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Iedere week een andere leuke activiteit.
Woensdag van 14-17 uur
€ 0,50 per keer (behalve bijzondere uitstapjes)

Kinderbadje in het Badhuis voor ouders en kinderen (tot 4 jaar)

6 juli 2022
Vanaf 1 juni kunnen ouders met jonge kinderen weer komen genieten van het Kinderbadje! 🐸 Elke 1e woensdag van de maand tussen 09.15 en 10.00 uur brengt Linda Van Straaten een interactief en educatief aanbod van spel en plezier ter bevordering van de woordenschat en de taalontwikkeling.

Rebup West: Creamiddag voor 7+ en 10+

6 juli 2022
Crea-middag met Helen en Dewi. 13.30-15.00 uur op de woensdagen

Kom Binnen @Binnensteeds

7 juli 2022
In februari zijn we gestart met een vrije inloop in wijkcentrum Binnensteeds.

Iedereen is welkom om langs te komen.

Op donderdagmiddag (12.00-16.30 uur)

KOM BINNEN!Huiskamer: Multiculturele vrouwengroep

7 juli 2022
In woon- en zorgcentrum De Roos is op donderdag van 13.30 tot 15.30 uur een multiculturele huiskamer. Dit is een project van Pré Wonen, De Roos en Haarlem Effect.

Kom gezellig langs voor een kopje thee, koffie en een goed gesprek.
Doel is elkaar ontmoeten.

Help je mee op donderdag zwerfvuil rapen?

7 juli 2022
Heb jij Inge en Dorothé al gespot? Elke donderdag prikken deze twee toppers de buurt helemaal schoon. Dat doen ze zo geweldig dat de Stook ze een paar gouden hesjes heeft gegeven want dat verdienen ze!

Klaverjassen bij 't Trionk

7 juli 2022
Op de donderdag treffen diverse buurtbewoners elkaar ’s middags in Trefpunt ’t Trionk voor een spelletje klaverjas.

Sjoelen in 't Trionk

7 juli 2022
Gezellig een potje sjoelen

Soos Binnensteeds

8 juli 2022
Voetjes van de vloer, darten, sjoelen, een hapje en een drankje.

Soos Binnensteeds is een gezellige uitgaansplek in de Haarlemse Binnenstad. Gewoon om er een leuke avond uit te zijn. Bij Soos Binnensteeds ontmoet je iemand met dezelfde hobby of interesse en kun je ervaringen delen. Vrijwilligers organiseren activiteiten als een spelletjesavond of een filmvertoning. Onze Huis-dj zorgt voor lekkere muziek.

Lekker bewegen door wandelen in Zuid-West

8 juli 2022
Iedere vrijdag van 9.30 uur tot 11.00 uur. Inloop vanaf 9.15 uur met koffie en thee. Voor volwassenen en ouderen.
Wandelen maakt energieker en fitter, geeft een betere conditie, vermindert depressieve gevoelens, werkt stressverlagend, geeft ontspanning, stimuleert helder denken, maakt positiever en blijer! Uit onderzoek van de universiteit van Essex blijkt dat een half uur lopen in de natuur depressieve gevoelens met 90% af laat nemen en het zelfvertrouwen laat stijgen.

Theesoos voor kinderen tot 12 jaar in De Tulp

8 juli 2022
Kom je gezellig een spelletje spelen onder het genot van een kopje thee en een koekje? de Theesoos in de Tulp is een gezellige middag met elkaar. Een huiskamer gevoel voor de kinderen uit de buurt. Je kunt lekker kleuren of met speelgoed spelen en er staat gezellige muziek op.

Wandelen Zuid-West vanuit 't Trionk

8 juli 2022
Wandelen maakt energieker en fitter, geeft een betere conditie, vermindert depressieve gevoelens, werkt stressverlagend, geeft ontspanning, stimuleert helder denken, maakt positiever en blijer! Uit onderzoek van de universiteit van Essex blijkt dat een half uur lopen in de natuur depressieve gevoelens met 90% af laat nemen en het zelfvertrouwen laat stijgen. Het Sociaal Wijkteam Zuid West wil graag de inwoners van Haarlem Zuidwest activeren en hen de mogelijkheid bieden meer te participeren in de wijk. Daarom wandelen we elke vrijdag en starten om 9:30 uur in Trefpunt ’t Trionk, Van Oosten de Bruijnstraat 60. Inloop vanaf 9:15 uur met koffie of thee.

Het Klimaatkoor in Het Badhuis

9 juli 2022
Zoek je verbinding? Wil je je laten horen voor een groenere wereld? Deel je zorgen en passie met ons, wij horen je!

Om de week komt het Haarlems Klimaatkoor samen op dinsdagavond en zaterdagochtend. Een keer per maand is dat in het Badhuis. Je hoeft je niet aan te melden, en er zijn geen kosten aan verbonden.

Groei groep moestuinclub

9 juli 2022

Ook mee tuinieren en lunchen na afloop? Meld je snel aan!

Gespreksgroep Verder na Verlies

13 juli 2022

De gespreksgroep Verder na Verlies is een maandelijkse gespreksgroep. En is voor iedereen die een naaste heeft verloren, daar een weg in wilt vinden en het verlies op een draagbare manier in het leven wilt meenemen. Onder professionele begeleiding worden thema's rondom rouw en verlies besproken. Naast de informatie die wordt gedeeld is er veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen met lotgenoten.

HUISKAMER PROJECT LICHAMELIJKE GEHANDICAPTEN in Het Badhuis

13 juli 2022
Iedere twee weken kunnen mensen met een lichamelijke handicap terecht in het Badhuis om gelijkgestemden te ontmoeten. In een informele sfeer worden ervaringen, problemen en tips gedeeld. Er zijn speciale aangepaste spellen aanwezig en er wordt een kopje koffie, thee of limonade aangeboden.

Buurtsessies Zuid-West

14 juli 2022
Maandelijkse akoestische populaire meespeel-en-zing-muziekavonden in Zuid-West (tweede donderdag van de maand) en Haarlem-Noord (derde dinsdag van de maand). Zie www.buurtsessies.nl

Buurtsessies Zuid-West

14 juli 2022

Maandelijkse akoestische populaire meespeel-en-zing-muziekavonden in De Stookkamer (tweede donderdag van de maand). Zie ook Noord (derde dinsdag van de maand).

Queercafé in het Badhuis

17 juli 2022

Elke derde zondagmiddag van de maand is het Queer café in Het Badhuis Leidsebuurt de plek om elkaar te ontmoeten, ervaringen en kennis uit te wisselen of gewoon gezellig wat te drinken.

De Troosttas

18 juli 2022

De Troosttas biedt houvast en troost voor mensen die hun partner zijn verloren. In deze tas vol troost zit - naast tastbare ingrediënten als chocolade - ook informatie over plekken en workshops waar weduwen en weduwnaars gelijkgestemden kunnen ontmoeten. De Troosttas is een initiatief van de werkgroep Eenzaamheid & Levensmomenten, waarmee de initiatiefnemers mensen met partnerverlies een hart onder de riem willen steken

Creatieve middag met Petra in de zomervakantie

19 juli 2022

Rebup is een veilige plek voor pubers en prépubers, waar je na schooltijd terecht kan voor een praatje, een luisterend oor en een beker warme chocolademelk. Er zijn leuke creatieve middagen maar er is ook huiswerkbegeleiding. De cultuurhuizen van Rebup vind je in Haarlem oost en in Haarlem west. Je kan altijd meedoen.

Rebup on tour met Elisa.

20 juli 2022
Waar de tour naar toe dat is een verrassing! Natuurlijk gaan we ook nog op stap naar het theater en de bioscoop! Deze info volgt later.

10.00-12.00 uur Leeftijd: 10+

14.00-16.00 uur Leeftijd: 15+

Parksessies gaan door deze zomer!

21 juli 2022

Parksessies gaat door deze zomer! Na 2 jaar stilte gaat het zomerse kunst-, muziek- en theaterfestival weer plaatsvinden op de vertrouwde plek in de Haarlemmerhout in Haarlem. Van donderdag 21 t/m zondag 24 juli van 17.00 tot 23.00 uur is dit stadspark het decor voor uitdagende kunst in een ultiem laagdrempelige setting.

Het Kenniscafé

25 juli 2022

Bij het Kenniscafé heb je niet alleen een gezellige avond, maar bespreken we ook iedere maand een ander onderwerp, zoals vrije tijd, vriendschap, geld of muziek. De Baan organiseert het Kenniscafé samen met de leerwerkstudenten van de LFB.

Lotgenotenochtend voor nabestaanden

27 juli 2022

Tijdens de lotgenotenochtend Verder na Verlies kunnen nabestaanden in een informele sfeer tijdens een kopje koffie of thee gedachten, ervaringen en vragen delen. Iedereen die te maken heeft met het verlies van een dierbare is van harte welkom. Ook wanneer het verlies al langer geleden is.

Voor alle puzzelaars: De puzzelbank

31 juli 2022
Elke laatste zondag van de maand kunt u de Puzzelbank in Trefpunt 't Trionk bezoeken. U kunt hier puzzels ruilen, zelf puzzelen aan de puzzeltafel, een kopje koffie of thee drinken (€ 1,- ) en andere puzzelaars ontmoeten. De puzzelbank is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is altijd welkom.

Bloemen na partnerverlies

5 augustus 2022
Een steuntje in de rug na het overlijden van de partner.

‘Het is vandaag precies 2 maanden geleden dat mijn man overleed. Ik had juist een zware nare dag en toen kreeg ik een bosje bloemen. Ik ben zo geroerd en voel me heel erg gesterkt. Dank u wel! Ik ben te verdrietig om te bellen, daarom stuur ik u een berichtje.’

Bosw8er Evert-Jan met "natuurbeleving van dichtbij"

17 augustus 2022

U beleeft de natuur, zoals u het nog nooit gezien heeft. Vandaag: alles wat klein is in het groot.

 

DoeWoensdag in het Badhuis

24 augustus 2022
Elke woensdagochtend willen wij (Isa en Tessel) in Het Badhuis een plek creëren waar we met elkaar verschillende creatieve technieken kunnen onderzoekeWe beginnen met schilderen en visual mending.
Deze inloopochtend is voor iedereen die het leuk vindt om op een creatieve manier aan de slag te gaan. We hopen elkaar te inspireren met elkaars stijlen, technieken en zienswijze. Het maakt dus niet uit of je ervaring hebt of niet.
Het Badhuis zorgt voor alle materialen.

Strip tekenen

7 oktober 2022

Leren striptekenen? Kom dan naar vrijdagmiddag naar Roads op het Surinamepad om het te leren!

Vrijdagmiddag om 13:00-15:00 uur Locatie: Roads Ateliers Surinamepad 11B62 Haarlem Info & aanmelden: Oktober & november, februari & maart, mei & juni. Gerwin Tromp, 06-4600117

Centrum voor leven met kanker: Inloophuis Kennemerland

7 maart 2023
Het inloophuis is een huiselijke plek voor mensen die te maken hebben (gehad) met kanker. Er is hier tijd en aandacht voor jou als gast. In Inloophuis Kennemerland vind je een luisterend oor, ondersteuning, lotgenoten, informatie en een breed aanbod aan ontspannende, sportieve en creatieve activiteiten.