Neem een kijkje in uw stadsdeel

Initiatieven per dag - Zuidwest

Digitaal sterk! in Trefpunt 't Trionk

13 december 2019

Internet en het gebruik van de computer worden steeds belangrijker in het dagelijks leven

Wandelgroep zuidwest in Trefpunt 't Trionk

13 december 2019

Elke vrijdag wandelt een groepje buurtgenoten vanaf Trefpunt ’t Trionk een mooie wandeling.

Maatjes

13 december 2019
Bent u eenzaam en/of is het voor u lastig om de deur uit te gaan? Zou u het gezellig vinden als er regelmatig iemand op bezoek komt voor een praatje, een boodschap of een andere gezamenlijke activiteit? Dan is een maatje via DOCK iets voor u. Een maatje is een vrijwilliger die eens per week of twee weken bij u langs komt.

Contactpersoon:
Anouk Bliek
0614881243
abliek@dock.nl

Swingend de kerst in met Harlem Jive!

14 december 2019
Swingkoor Harlem Jive geeft twee spetterende jazzy optredens op zaterdag 14 december. Onder leiding van onze nieuwe dirigente kun je volop genieten van sfeervolle kerstnummers in jazzy uitvoering.

Ook zingen we klassiekers als In the mood en Java Jive èn moderner repertoire zoals Back it up en Somebody that I used to know.

Kerst in de crypte van de KoepelKathedraal

14 december 2019

Laat je meevoeren en betoveren in de ondergrondse crypte van de KoepelKathedraal van Haarlem. Daar is het kerst! Met wel 300 prachtige kerstgroepen, een modelspoorbaan, heel veel verlichte kerstbomen, kinderen kunnen er heerlijk knutselen en je kunt er je eigen kerstdecoratie maken. Een prachtig aangeklede en sfeervol verlichte Charles Dickens-achtige setting. Voor bezoekers van jong tot oud is er iets te beleven. Elk half uur start er een cursus ‘kerstornament maken’ en speciaal voor kinderen hebben we een kerstpuzzeltocht en aan grote tafels kunnen ze hun eigen kerststal maken. We schenken er koffie, Engelse thee, warme chocolademelk en natuurlijk is er glühwein, warme apfelstrudel en kids kunnen hun eigen Brusselse wafel ‘versieren’. De kathedraal is op zichzelf al heel bijzonder, maar door een bezoek te brengen aan de avontuurlijke ondergrondse gangen, waan je je in een sprookje. Een magische wereld vol kerstgroepen, lichtjes en verrassingen. En als je uitgekeken bent kan je ook nog eens een van de torens beklimmen tot 60 meter hoog voor een spetterend uitzicht op de stad Haarlem, de duinen en de zee! Kom gezellig langs, de geur van warme wafels komt je tegemoet! De kathedraal heeft dit jaar de Europa Nostra Award ontvangen en staat met de Sagrada Familia, de Sacré-Coeur, de Westminster Cathedral en de Basiliek van Koekelberg in de top vijf van belangrijkste kerken in de wereld gebouwd tussen 1850 en 1950. De machtige kathedraal is ontworpen door Joseph Cuypers en is groter dan de Dom van Keulen. Het telt 12 grote en kleine torens en een koepel van 65 meter hoog! De kathedraal bevat bouwstijlen als neogotisch, neoromaans, Jugendstil en stijlelementen van de Amsterdamse School en Berlage.

Swingend de kerst in met Harlem Jive!

14 december 2019
Swingkoor Harlem Jive geeft twee spetterende jazzy optredens op zaterdag 14 december. Onder leiding van onze nieuwe dirigente kun je volop genieten van sfeervolle kerstnummers in jazzy uitvoering.

Ook zingen we klassiekers als In the mood en Java Jive èn moderner repertoire zoals Back it up en Somebody that I used to know.

Kerstzingen

15 december 2019
O Denneboom O Denneboom....... Op zondagmiddag 15 december gaan we weer met de hele buurt Glühwein en Chocolademelk drinken!

Kerstmarkt in Zuid-West Haarlem

15 december 2019
In Zuid-West organiseren bewoners op zondag 15 december een sfeervolle kerstmarkt. Voor en met de wijk! Tijdens deze markt staat ontmoeten en verbinden centraal.

Op de kerstmarkt vind je oa een schaatsbaan, heerlijke warme dranken en eten uit de buurt-foodtruck, workshop kerstbakjes maken, een soepje in ruil voor een verhaal, muziek, verkoop van jam, versgebakken koekjes, oesterzwammen uit de buurt, kids-app Perfect Earth en heerlijke marshmallows boven een vuurtje. Veel activiteiten zijn gratis.

Sumi-e: Japans schilderen @Binnensteeds

16 december 2019

Ieder maandagochtend van 10.00-12.00 uur kun je in Wijkcentrum Binnensteeds de klassieke, meditatieve Japanse schilderkunst beoefenen. Je hoeft je niet aan te melden, dus je kunt gewoon langskomen. 

Muziekgroep Binnensteeds

16 december 2019

Een leuke muziekgroep voor volwassenen, in een gezellige groep: Leren. luisteren, doen! Leer over verschillende muziekstijlen, luister naar de mooiste muziek en werk samen met zang, ritmes en instrumenten. Het is een leuke, gemengde groep o.l.v. Marijke Pauw

Zullen wij gaan zingen? Zing mee in Trefpunt 't Trionk

16 december 2019

De knotsgekke opera zangeres Astrid Vrensen zingt net zo makkelijk met Andre Hazes mee en “Daar is de orgelman” als dat ze het Slavenkoor van Verdi galmt. Ze weet altijd iedereen mee te laten zingen met meeslepende deunen.

Engels in Trefpunt 't Trionk

16 december 2019

In Trefpunt ’t Trionk worden 3 cursussen Engels gegeven.

Frans conversatie in Trefpunt 't Trionk

16 december 2019

Wilt u op een aangename manier de Franse taal onderhouden of verbeteren die u op school of in de vakantie geleerd hebt?

Huiskamers in Trefpunt 't Trionk

16 december 2019
Vier dagen per week bent u van harte welkom in de huiskamer van Trefpunt ’t Trionk

Zanggroep (@Binnensteeds)

17 december 2019

Zanggroep in Binnensteeds, in samenwerking met Roads. Samen zingen geeft energie en plezier. We zingen canons, (meer)stemmige liedjesen improviseren. Kom en laat je stem horen, iedereen heeft er eentje :)! Het is een gezellige, gemengde groep.

Line dance in Trefpunt 't Trionk

17 december 2019

Line dance is een formatiedans, waarbij een groep mensen in één of meer rijen danst en dezelfde bewegingen uitvoert. Bent u een beginner? Kom dan om 13.30 uur vast oefenen met de docent.

Dinsdag:14.00-15.30 uur           
van half september 2019 tot half mei 2020                       
Docent: Lilian van Bilderbeek

Creatieve ochtend in Trefpunt 't Trionk

17 december 2019

Elke dinsdag komen een aantal dames bij elkaar om samen fijn te breien, borduren, kaarten te maken of andere leuke creatieve dingen te doen. Ieder neemt haar eigen werk mee. Samen iets doen is natuurlijk veel gezelliger dan thuis en van elkaar steek je altijd wat op. Iedereen is van harte welkom. Dinsdag 10.00-11.30 uur

Engels in Trefpunt 't Trionk

17 december 2019

In Trefpunt ’t Trionk worden 3 cursussen Engels gegeven.

Drie gangen lunch in Trefpunt 't Trionk

18 december 2019

3 gangen-lunch 1x per maand koken zeer ervaren (amateur)koks de sterren van de hemel. Zij maken een heerlijke 3 gangenlunch, passend bij het seizoen. Prijs: € 8,- (incl. kopje koffie of thee) Aanmelden: tot de vrijdag voor de lunch bij de receptie van het Trefpunt. Wij verzoeken u bij de aanmelding te betalen.

Tibetaanse Yoga en meditatie in Trefpunt 't Trionk

18 december 2019

Tibetaanse yoga en meditatie is gebaseerd op eeuwenoude medische en meditatieve tradities in het Boeddhisme.

Yoga in Trefpunt 't Trionk

18 december 2019

Steeds meer mensen ontdekken de positieve effecten van yoga op lichaam en geest.

Schilderen met Acrylverf in Trefpunt 't Trionk

18 december 2019

Zet je fantasieën op doek en laat die creatieve geest los.

Quilten in Trefpunt 't Trionk

18 december 2019

Samen quilten. Er wordt geen les gegeven, maar men leert van elkaar. Ieder neemt eigen materiaal mee en maakt eigen werkstukken. Het is erg gezellig om elkaar verder te helpen en ideeën uit te wisselen. Geregeld exposeren de dames in Trefpunt ’t Trionk hun werk. Woensdag 10.00 – 12.00 uur Geen kosten, eigen materiaal

Engels in Trefpunt 't Trionk

18 december 2019

In Trefpunt ’t Trionk worden 3 cursussen Engels gegeven.

Kerstmiddag in Trefpunt 't Trionk

18 december 2019

Een gezellige middag in kerstsfeer

Kerst koffieochtend en lunch in de Koninginnebuurt

18 december 2019

Kerst in de Koninginnebuurt. in het centrum de Baan. Vanaf 9.30 uur staat de koffie klaar. Kinderen van de Bos en Vaartschool komen kerstliedjes zingen! Verhalenvertelster Anneke van Boltaringen verteld kerstverhalen. En daarna gaan we met elkaar aan de Kerstlunch. De entree is gratis , de lunch kost 5 euro per persoon.

Frans niveau A1/A2 in Trefpunt 't Trionk

19 december 2019

In een rustig tempo werken we aan de Franse taal van niveau A1 naar niveau A2. De methode die gebruikt wordt is Voyages 2 en zijn het afgelopen seizoen met hoofdstuk 2B begonnen.

Kerstdiner voor 70 plussers VOL!!

19 december 2019

Op donderdag 19 december organiseert DOCK Haarlem in opdracht van het Nationaal Ouderenfonds en hotel-restaurant vd Valk een gratis kerstdiner voor Haarlemse ouderen. Heeft u intresse meld u dan snel aan bij Irma Hoorn wees er snel bij want vol=vol

Yoga 55+ in Trefpunt 't Trionk

20 december 2019

Een yogales bestaat uit verschillende houdingen en oefeningen, die staand, zittend en liggend worden gedaan.

Natte Sokken in de Patronaat

21 december 2019
Dit jaar draait Natte Sokken het feest om! In plaats van elkaar voor de gek te houden met een witte kerst doen zehet op hun eigen manier: Ze doen hun Witte Sokken aan en gaan samen die Natte Kerst vieren!

Want buiten is het koud en grauw, maar binnen hangt er een sensatie van jewelste in de lucht. Welke kleur vraag je? Wit, net zoals je Natte Sokken sokken!

Natte Sokken staat voor een mega gevarieerd geluid waar iedereen de kousen mee kan doordrenken. Van house naar disco naar die ene remix van die fijne klassieker, het Natte Sokken DJ Team draait enkel smaakvol slechte beats.

Koffie drinken bij La PLace Dreefzicht

24 december 2019
Gaat u gezellig mee koffie drinken op dinsdag 24 december bij La Place Dreefzicht?
Wij, medewerkers van Sociaal Wijkteam Haarlem zuid-west, zijn ook aanwezig.

De ZoefZoef staat deze ochtend tot uw beschikking om u naar Dreefzicht te brengen. U kunt zich opgeven via Trefpunt het Trionk tot 19 december. Ook uw eventuele rit met de ZoefZoef kunt u via het Trionk reserveren bij de balie of via 023-5324261.

De koffie is voor eigen rekening.

We kijken er naar uit u te ontmoeten!

Rott'nDamned, Diss Guy & Hard Voor Weinig

27 december 2019
De dagen zijn kort en duister in december, net als de muziek van de bands die deze avond de boel plat komen spelen. Drie snoeiharde pissed off hardcore punkbands wel te verstaan: Rott'nDamned, Diss Guy & Hard Voor Weinig.

Humanitas Vriendschappelijk Huisbezoek

31 december 2019

Heb je behoefte aan iemand met wie je kunt praten en die jou thuis opzoekt? Ben je bijvoorbeeld door omstandigheden aan huis gebonden, of heb je steun nodig bij het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis? Denk dan eens aan Vriendschappelijk Huisbezoek van Humanitas. De vrijwilligers van Humanitas begrijpen dat de dagen soms lang kunnen duren voor wie door omstandigheden niet veel buiten komt. Zij kunnen goed luisteren en zijn er speciaal voor mensen die hun gedachten, ervaringen en verhalen met iemand willen delen.

Roads wandelen en/of hardlopen

31 december 2019

BRENG JE GELUKSHORMONEN IN BEWEGING! Ben je niet actief en hou je van beweging? Ga mee wandelen en/of hardlopen in de natuur (strand en duinen).

Roads Computerles en ondersteuning

31 december 2019

De te behandelen onderwerpen op verzoek. Dus aangepast aan jouw wensen.

De maandelijkse woensdaglunch in Trefpunt 't Trionk

8 januari 2020
Een heerlijke lunch op 8 januari

Zullen wij gaan zingen in Ttrefpunt 't Trionk

13 januari 2020
De knotsgekke operazangers

Computercursus met eigen laptop in Trefpunt 't Trionk

13 januari 2020
Een cursus voor de echte beginner.

Koffieochtend in de Koninginnebuurt

15 januari 2020

Koffieochtend in de Koninginnebuurt.  Dit keer is het thema: Een virtuele wandeling door Haarlem Door Flip Hammann. 

Nederland in beweging in Trefpunt 't Trionk

16 januari 2020

Wie kent het niet van TV: "Nederland in beweging"? Een uur bewegen onder professionele begeleiding van ee fysiotherapeut. In januari starten wij met de fysiotherapeuten van Fysiotherapie de Leidsevaart, Vitaal Haarlem en de Koningin met "Nederland in beweging, maar dan in Trefpunt 't Trionk". Elke week wordt u door verschillende fysiotherapeuten een afwisselend beweegprogramma van een uur aangeboden om de (donder-)dag gezellig en goed te starten.

Start: 16 januari 2020

Wanneer: donderdag 09.00 - 10.00 uur

Kosten: E 2.00 per keer. (4 x gratis)

Wij vinden het prettig om te weten hoeveel mensen mee gaan doen. wilt u zich vast aanmelden als u intersse heeft? 

Verhalengroep de Ronde Tafel

16 januari 2020

Het gezegde luidt: "wijsheid komt met de jaren". In die jaren verzamel je levenservaringen en verhalen vol kennis, vitaliteit en kracht. Tijdens de Ronde Tafel bijeenkomsten, onder leiding van initiatiefnemers en life-coaches Conny Rosier en Marjolein Schultheiss, vertellen deelnemers hun levensverhalen. Op 16 janauri  om 14.30-16.30 is er in het Trionk een gratis informatie bijeenkomst waarin er uit gelegd en ervaren wordt wat een verhalengroep inhoudt. De cursus start op 23 janauri en het betreft 7 bijeenkomsten van 14.30-16.30.

 

 

Paranoid State, Rat Patrol & The Cosmosians

24 januari 2020
Het jaar goed beginnen met een nieuwe editie van MOB! Vanavond zullen de gitaren gieren, de pissed off punkethiek door de speakers pompen en zal de zaal veranderen in een kolkende massa. Met in deze editie Paranoid State, Rat Patrol & The Cosmosians.

Het Rondje van... inloopochtend voor Nabestaanden

29 januari 2020

Het Rondje van… is een informele ontmoetingsplek voor nabestaanden en wordt elke laatste woensdag van de maand georganiseerd door Stichting Nabestaandenzorg ism met Stichting Het Rouwcafé. Tijdens de ochtend kunnen nabestaanden elkaar in een ontspannen sfeer tijdens een kopje koffie of thee ontmoeten en gedachten, ervaringen en ideeën met elkaar uitwisselen. Tijdens de ochtend zijn 2 nazorgconsulenten en ervaringsdeskundige vrijwilligers van stichting Nabestaandenzorg aanwezig. Zij kunnen nabestaanden bijstaan met alle uiteenlopende vragen rondom rouw, verlies en nalatenschap. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Een bijdrage voor de koffie/thee is van harte welkom Note: in december wijkt de datum af. Op de website meer hierover www.stichting-nabestaandenzorg.nl

Het Rondje van... inloopochtend voor Nabestaanden

29 januari 2020

Het Rondje van… is een informele ontmoetingsplek voor nabestaanden en wordt elke laatste woensdag van de maand georganiseerd door Stichting Nabestaandenzorg ism met Stichting Het Rouwcafé. Tijdens de ochtend kunnen nabestaanden elkaar in een ontspannen sfeer tijdens een kopje koffie of thee ontmoeten en gedachten, ervaringen en ideeën met elkaar uitwisselen. Tijdens de ochtend zijn 2 nazorgconsulenten en ervaringsdeskundige vrijwilligers van stichting Nabestaandenzorg aanwezig. Zij kunnen nabestaanden bijstaan met alle uiteenlopende vragen rondom rouw, verlies en nalatenschap. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Een bijdrage voor de koffie/thee is van harte welkom Note: in december wijkt de datum af. Op de website meer hierover www.stichting-nabestaandenzorg.nl