Neem een kijkje in uw stadsdeel

1 - 8 oktober: Week tegen de eenzaamheid in Haarlem!

Eenzaamheid komt veel meer voor dan wij denken, ook in uw eigen vriendenkring. Maar liefst 30% van de Nederlanders is eenzaam en 10% zelfs sterk eenzaam. Daarom wordt begin oktober in het hele land een speciale week gewijd aan het bekend maken van mogelijkheden om elkaar op diverse manieren te ontmoeten. In Haarlem hebben we heel veel van deze ‘ontmoetingsplaatsen’, zo blijkt tijdens deze ‘Week tegen de Eenzaamheid" die 1 t/m 8 oktober wordt gehouden!

Diverse organisaties hebben voor deze week een speciaal activiteitenprogramma samengesteld waar iedereen elkaar gratis en vrijblijvend kan ontmoeten. Stem in de Stad, Buuv, Leger des Heils, Dock, de Immanuelkerk, Bij Bosshardt, Haarlem Effect, de Bibliotheek, Humanitas en vele andere organisaties laten hierbij zien wat zij in huis hebben.

Kom kijken en meedoen bij tientallen activiteiten en ontmoetingsplekken voor alle Haarlemmers! 

Wat te doen tegen eenzaamheid

Op 15 september was er voor het eerst in lange tijd weer een “live” bijeenkomst van de aandachtsfunctionarissen eenzaamheid. Deze werkgroep komt bijeen om van en met elkaar te leren hoe ze in hun organisaties eenzaamheid op de kaart kunnen zetten. Maar we wisselen ook ervaringen uit over hoe eenzaamheid ons werk en onze doelgroep raakt. Voor deze bijeenkomst stond “chronische eenzaamheid” en gesprekstechnieken op de agenda. 
 
 
Lees verder

Wandelen bij de Teva Halve van Haarlem!

 

Door Michael van der Putten Haerlems Bodem. Dat dit jaar alle evenementen in een andere vorm plaatsvinden is voor niemand meer een verrassing. De Teva Halve van Haarlem is dit jaar extra uniek, naast dat deelnemers virtueel kunnen deelnemen aan dit mooie hardloopevenement, wordt er op zondag 27 september echt gewandeld! 

Lees verder

Voel jij je al Digitaal Sterk? Vind hier wat je zoekt

 

Op 10 september vindt de virtuele opening plaats van het Digitaal Sterk! centrum in je buurt. Wij nodigen je van harte uit om op die dag op een moment dat het je uitkomt, een kijkje te nemen op de website www.digitaalsterk.nl. Je komt dan op de site van het netwerk basisvaardigheden en kan doorklikken naar (de spreekuren van) Digitaal Sterk!

 

Lees verder
Zoekt u hulp of wilt u graag wat doen?
www.haarlem.buuv.nu

DOCK helpt mensen zichzelf en elkaar te helpen.

www.dock.nl/buurten/haarlem

Biedt jong en oud een uitdagende vrijetijdsbesteding.

www.haarlemeffect.nl

coalitie gericht op het terugdringen of voorkomen van eenzaamheid.

Coalitie Haarlem Ontmoet

Vrijwilliger werven of worden

www.haarlemvoorelkaar.nl

Een leven lang gezond actief!

sportsupport.nl

Tandem is een organisatie die mantelzorgers ondersteunt in de breedste zin van het woord

Tandem