Jan Willem Maris: ‘Verbeelding van ruimte’

Op zondagmiddag 24 maart vond, toen ook de zogenoemde Wijk te Kijk-expositie over Sinnevelt werd geopend in het ABC, eveneens de opening plaats van de tentoonstelling ‘Verbeelding van ruimte’ met bijzonder werk van de Amsterdamse kunstenaar Jan Willem Maris plaats. Ook deze opening was openbaar. 

Het werk van Jan Willem Maris gaat altijd over ruimte, of het nu schilderijen, foto’s, ruimtelijke constructies of installaties betreft. Maris schildert binnen- en buitenruimtelijke composities die soms bepaald worden door geschilderd licht, en dan weer door zijn architectonisch inzicht en beleving. Ogenschijnlijk abstracte composities blijken bij nadere beschouwing ruimtelijke weergaven te zijn. Dikwijls betreft het persoonlijke ruimtes, zoals voormalige ateliers en woonplekken die hij van een lading voorziet. Voorbeelden hiervan zijn de series: Shelter, Wires en Light Spots. Door op zijn eigen wijze ruimtes te bevragen en die ervaring te vertalen in composities ontstaat eigenheid en herkenbaarheid. Werk van Maris is opgenomen in diverse collecties zoals in die van het Academisch Ziekenhuis Rotterdam, de ABN-AMRO Kunstcollectie en van de Nederlandse Kunststichting.

Meer informatie over het werk van Jan Willem Maris is te vinden op de site: https://jwmaris.exto.nl/

Jan Willem Maris: 'Verbeelding van ruimte'

ABC Architectuurcentrum Haarlem

Groot Heiligland 47
2011 EP Haarlem

  • Centrum
  • 12:00 - 17:00 uur
Vraag stellen Inschrijven

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

ABC Architectuurcentrum Haarlem

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu