Laten we samen een betere toekomst bouwen

Op woensdagmiddag 17 mei om 16.00 uur opent Eveline Stam, wethouder Cultuur & Ruimtelijke Ordening gemeente Heemstede, in het ABC de expositie ‘Laten we samen een betere toekomst bouwen’. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Op deze tentoonstelling worden resultaten getoond van een bijzonder kunsteducatie-project waarbij leerlingen van het Atheneum College Hageveld zich hebben verdiept in het thema ‘duurzaamheid & architectuur’. Onder begeleiding van onder meer architecten uit het ABC-netwerk hebben de leerlingen duurzame gebouwen ontworpen en deze vervolgens vertaald naar een maquette. Ca. 80 maquettes zijn op de expositie ‘Laten we samen een betere toekomst bouwen’ te zien.

Bij het kunsteducatie-project ‘Laten we samen een betere toekomst bouwen’  stonden de begrippen ‘architectuur’ en ‘duurzaamheid’ centraal. Het project is opgezet in een nauwe samenwerking tussen het Atheneum College Hageveld en het ABC architectuurcentrum Haarlem. Er is daarbij specifiek aandacht geschonken aan dat belangrijke maatschappelijke opgaven zoals het stoppen van de opwarming van de aarde, de overstap naar duurzame energie en zuinig grondstoffengebruik, grote consequenties hebben voor onder meer het werk van architecten. Bij alle architectuurontwerpen is duurzaamheid immers nu een belangrijk uitgangspunt geworden. Het project “Laten we samen een betere toekomst bouwen” wil leerlingen kennis laten maken met architectuur, het beroep van architect én de rol die duurzaamheid speelt bij de bouw en de verbouw van gebouwen.

Onder leiding van de gedreven CKV-docent Yousef Kavousi maakten ca. 80 leerlingen 5 VWO leerlingen de afgelopen maanden ontwerpen en maquettes, passend bij het thema ‘architectuur en duurzaamheid’. Enkele Haarlemse architecten uit de kring van het ABC Architectuurcentrum begeleiden de leerlingen daarbij. Uit hun beroepspraktijk konden zij vertellen over de rol van duurzaamheid in hun vak en suggesties doen hoe de leerlingen dit aspect in hun ontwerpen en maquettes konden gaan verwerken.Door de resultaten van het project nu in een expositie te tonen, wordt inzichtelijk hoe binnen het vak ‘CKV’ ook aandacht geschonken kan worden aan architectuur. Zodoende kan dit project ook als inspiratie dienen voor leerkrachten en leerlingen van andere scholen.

Deze expositie wordt onder meer ondersteund door Stichting Sanctus Bavo.

Laten we samen een betere toekomst bouwen

ABC Architectuurcentrum Haarlem

Groot Heiligland 47
2011 EP Haarlem

  • 12:00 - 17:00 uur
  • MJK/ABC vriend/Collegekaart/Haarlempas: 0,- / Entree regulier 5,-
Vraag stellen Inschrijven

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

ABC Architectuurcentrum Haarlem

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu