Haarlemse Muggenronde

63STE HAARLEMSE MUGGENRONDE
Al meer dan 60 jaar hét wielerspektakel voor de jeugd van Haarlem en omstreken.

Er zijn al vele mooie tochten gereden en vele kilometers van de banden af gesleten. Deelname is gratis en dat maakt de ronde toegankelijk voor iedereen. Deelnemers rijden in gesponsorde wielerploegen en worden getest op snelheid en behendigheid. Hiermee zijn dagelijks mooie prijzen te winnen. Sportiviteit is belangrijk, elk kind mag meedoen met zijn/haar eigen fiets, van mountainbike tot stadsfiets, van racefiets tot opoefiets. Heb jij zin in een week fietsplezier in de vakantie van 24 t/m 27 augustus 2022? Vind jij het leuk om fietswedstrijden te rijden met vrienden en vriendinnen en ben jij tussen de 9 en 15 jaar en wil je meedoen? Druk dan op deze link.

Nog wat overtuiging nodig?
Filmmakers Jorn van der Putte en Sandra van Zijl hebben ter ere van 60 jaar de Haarlemse Muggenronde een documentaire gemaakt. Een fietstocht door erfgoed en vriendschap, verteld door Wilfried de Jong. Ongeveer 80 kinderen fietsen een week lang in en door Haarlem. De Muggenronde wordt gesponsord door (lokale) bedrijven en georganiseerd én begeleid door 50 vrijwilligers. Met de documentaire MUG wilden zij o.a. in beeld brengen wat dit evenement maakt tot iets waar de vrijwilligers een hele week vakantie voor opzij zetten om dit mogelijk te maken…

Haarlemse Muggenronde

Haarlem

Grote Markt 1
2011RC Haarlem

  • Centrum
  • 09:00 - 17:00 uur
Vraag stellen Inschrijven

Deel deze activiteit

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu