KENNEMER CONSORT SPEELT AMERIKAANS PROGRAMMA IN OUDE KERK VAN SPAARNDAM

Zaterdag 22 april om 15.00 uur geeft het strijkersensemble KENNEMER CONSORT in de Oude Kerk in Spaarndam een concert dat geheel gewijd is aan muziek van Amerikaanse bodem. Op het programma staan niet alleen werken van bekende componisten als Samuel Barber en Philip Glass, maar ook van minder bekende componisten als Florence Price en Arthur Foote.

Van Samuel Barber speelt Kennemer Consort het beroemde Adagio for Strings, een stuk dat – niet alleen in de Verenigde Staten-sterk verbonden is met gelegenheden van rouw. Het Adagio werd o.a. gespeeld bij de begrafenissen van de presidenten Roosevelt en Kennedy.

Van Philip Glass klinkt het vierdelige Company, terwijl Florence Price vertegenwoordigd is met haar Andante Moderato, waarin haar zuidelijke roots goed te horen zijn.

Arthur Foote (1853-1937) is misschien wel de minst bekende van dit gezelschap.Hij was lid van de Boston Six , een groep Amerikaanse componisten die op zoek was naar een specifiek Amerikaans idioom in de muziek. Van hem hoort u de Air uit zijn Serenade voor strijkorkest en de Suite voor strijkorkest uit 1909.

Het Kennemer Consort staat onder leiding van dirigent Jean-Pierre Gabriël.

 

Praktische informatie:

Datum: zaterdag 22 april, 15.00 uur. Kerk open:14.30 uur.

Locatie: Oude Kerk, Kerkplein, Spaarndam-West.

Kaarten: 15 euro, uitsluitend in de kerk (pin of contant). Kinderen t/m 12 jaar gratis.

Drankje na afloop: in de kerk, op eigen kosten.

KENNEMER CONSORT SPEELT AMERIKAANS PROGRAMMA IN OUDE KERK VAN SPAARNDAM

Oude Kerk Spaarndam

Kerkplein 1
2063KB Haarlem

  • Noord
  • 14:30 uur
  • 15
Vraag stellen Inschrijven

Deel deze activiteit

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu