Kijken bij de Sterrenwacht Copernicus

Op de eerste zatermiddag van de maand zijn we ook open, van 13.00 uur tot 16.00 uur. Bij helder weer kijkt u dan naar de dichtstbijzijnde ster: onze zon. Met onze zonnetelescopen kunt u op een veilige manier zonnevlekken en protuberansen (uitbarstingen) op de zon bekijken.

Weer of geen weer
Onafhankelijk van het weer geven we een korte presentatie of tonen we een video op het grote scherm in onze gezellige zaal. Dit is meestal een algemene presentatie over het universum of over de zon. Bij belangrijk sterrenkundig nieuws vertellen we u daar graag over. Uiteraard staan we klaar om uw vragen op het gebied van sterrenkunde te beantwoorden. Ook informeren we u met plezier over andere activiteiten van onze sterrenwacht, zoals de Cursus Basiskennis Sterrenkunde, lezingen of jeugdeducatie.

Naast een kleine tentoonstelling met foto’s van onder andere de Hubble Space Telescope en onze werkgroep Astrofotografie, vindt u bij ons een winkeltje waar we boeken, foto’s en draaibare sterrenkaarten (planisferen) verkopen.

Kijken bij de Sterrenwacht Copernicus

Sterrenwacht Copernicus

Ingang ter hoogte van Zeeweg 15
Overveen

  • Centrum
  • 13:00 - 16:00 uur
  • Gratis
Vraag stellen Inschrijven

Deel deze activiteit

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu