Stadswandeling

In Museum Haarlem vertelt de permanente tentoonstelling Allemaal Haarlemmers over 1000 jaar geschiedenis van de stad. Van het ontstaan van de stad aan het Spaarne en de mensen die hier woonden en werkten tot aan vandaag de dag. Centraal staan de gewone Haarlemmers, hoe zij geloofden, zorgden, werkten, sporten en feestten. Bij deze tentoonstelling zijn twee stadswandelingen gemaakt.

Rasverteller Jan Vos van Marken neemt je graag mee naar de Haarlemse wijk de Vijfhoek of hij start op de Grote Markt, de plek waar Haarlem is ontstaan, waar de ridders hun toernooien hebben gehouden, waar de beul zijn werk heeft gedaan, met het oude jachtslot van de graven van Holland, met de St.- Bavokerk en de Vlees- en Vishal. Luister naar de verhalen over de Tachtigjarige oorlog en over beroemde Haarlemmers als Enschedé, Pieter Teyler en Lieven de Key.

In de Haarlemse Vijfhoek heeft de reus Cajanus gewoond. Het is de wijk waar de kinderen met hun blote voeten in tobben urine door wollen stoffen moesten trappen om deze schoon te maken, waar het eerste gasthuis van Haarlem was gebouwd en waar de Haarlemmer Olie werd gemaakt. Een wijk vol geschiedenis.

Aanmelden en kosten

Opgeven via email: activiteiten@museumhaarlem.nl
Kosten € 7,50 p.p, + entree bezoek museum, max. 15 deelnemers
Locatie: Museum Haarlem, Groot Heiligland 47, 2011 EP Haarlem

Vrijdag 19 augustus 13:30 uur Grote Markt
Zaterdag 20 augustus 13:30 uur Vijfhoek

Start van alle wandelingen bij Museum Haarlem

 

Stadswandeling

Museum Haarlem

Groot Heiligland 47
2011 EP Haarlem

  • Centrum
  • 13:30 - 15:00 uur
  • €7,50 plus entree museum
Vraag stellen Inschrijven

Deel deze activiteit

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu