W.B. Yeats, The Land of Heart’s Desire

Een prachtige, muzikale vertelling op basis van een keuze uit de gedichten van W.B. Yeats.
Muziek: Cees Thissen
Arrangementen: Hans Oosterkamp
Solist: David Visser
Projectkoor: ‘Pablo Neruda’
Instrumentaal ensemble: Michel Duijvis, Ӧrjan Graafmans, Suzanne Groot, Joost Kesselaar en Erik Robaard
Info en kaartverkoop: www.neruda.nl
Na een lange voorbereidingstijd is het bijna zover! De Stichting Muziekprojecten Pablo Neruda staat aan de vooravond van een drietal uitvoeringen van een unieke muziektheaterproductie geheel gewijd aan het leven en poëtische werk van de Ierse dichter W.B. Yeats.
Componist Cees Thissen selecteerde samen met Yeats-kenner bij uitstek dr. Roselinde Supheert (Universiteit Utrecht) uit het omvangrijke poëtische werk van deze Ierse Nobelprijswinnaar een veertiental teksten.
De productie is zo bijzonder omdat de gekozen teksten – voor het eerst in een theaterproductie – betrekking hebben op het gehele oeuvre en leven van deze dichter!
In de voorstelling wordt de toeschouwer meegenomen naar een hotelkamer aan de Franse zuidkust, alwaar de oude Yeats terugkijkt op zijn leven: in rake teksten en sfeervolle beelden reflecteert hij op zijn leven en werk.
De jonge Yeats wordt in deze productie verbeeld door bariton David Visser.
Het projectkoor ‘Pablo Neruda’ levert daarbij doorleefde begeleidende koorpartijen en neemt ook als koor zelf enkele gedichten voor zijn rekening!
 

W.B. Yeats, The Land of Heart's Desire

Doopsgezinde Kerk

Frankenstraat 14
2011 HV Haarlem

  • Centrum
  • 20:00 - 21:45 uur
  • 22 euro
Vraag stellen Inschrijven

Deel deze activiteit

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu