Bibliotheek Centrum: Lezing Filosoof Lammert Kamphuis: Verslaafd aan ons eigen gelijk

Ben jij soms vermoeid door de druk om overal een mening over te hebben in de verdeelde samenleving? Vind je het tijd voor een frisse kijk op de eindeloze discussies? Tijdens de lezing van filosoof Lammert Kamphuis maak je kennis met nieuwe perspectieven op de wereld.

Bestel je tickets hier

Lammert Kamphuis brak tien jaar geleden los uit een streng religieus milieu. Hij hoopte een maatschappij te ontdekken waarin mensen minder zwart-wit denken. Tot zijn verbazing ziet hij juist het tegenovergestelde. Tijdens de hedendaagse verdeeldheid lijkt er steeds minder aandacht voor nuance en minder begrip voor andersdenkenden te zijn. In zijn boek “Verslaafd aan ons eigen gelijk” stelt Kamphuis filosoferen voor als training om de wereld vanuit meerdere invalshoeken te bekijken. Met onverwachte experimenten, verrassend praktische tips en toegankelijke oefeningen laat hij zien hoe je geest leniger kan worden.

Maand van de filosofie

Deze lezing wordt georganiseerd tijdens de Maand van de Filosofie met als thema chaos. Hoe verhoudt de mens zich tot chaos? Is het een bron voor creativiteit en pluraliteit, of juist een bron van onzekerheid en geweld? Chaos kan voorafgaan aan orde, zoals de oersoep aan de eerste fysische ordening voorafging. Andersom kan een achterhaalde orde ook om chaos vragen.

Een toegangskaart voor de lezing kost voor leden 20 euro en voor niet-leden 25 euro. Bij beide tickets is een koffie vooraf en een drankje achteraf inclusief.

Zondag 21 april | 16:00 tot 17:30 uur | € 20 leden, € 25 niet-leden
de Bibliotheek Haarlem Centrum

Bibliotheek Centrum: Lezing Filosoof Lammert Kamphuis: Verslaafd aan ons eigen gelijk

Bibliotheek Centrum

Gasthuisstraat 32
2011 XP Haarlem

  • Centrum
  • 16:00 - 17:30 uur
  • €20 of €25

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Bibliotheek Zuid Kennemerland

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu