Filosofie: Zinnen op zondag

In de maand van de filosofie neemt Koen Haegens je bij Zinnen op Zondag mee in zijn verwondering: niemand heeft tijd maar, ondertussen swipen, scrollen en bingewatchen we de uren weg.

Hoe ga je om met de beperkte tijd die ons gegeven is? Koen Haegens is al zijn hele leven gefascineerd door tijd. In zijn debuut Neem de tijd signaleerde hij de opkomst van een ‘haastmaatschappij’, waarin mensen harder lopen, korter slapen en zelfs sneller praten dan vroeger. Maar haast is niet het hele verhaal. Een ingrijpende gebeurtenis die hem bijna het leven kost confronteert Haegens met dat andere mysterie. Hoe kan het dat we van elk moment willen genieten maar ondertussen al swipend, scrollend en bingewatchend smijten met de uren, alsof ze niet op kunnen?

De verstrooide tijd

Met verwondering en humor onderzoekt Haegens hoe we tijd vermorsen, ongemerkt door onze vingers laten glippen, maar ook hoe we kunnen leren de tijd te nemen en te rekken. Mede aan de hand van grote denkers als Kierkegaard, Heidegger en De Beauvoir duikt hij in de verstrooide tijd. Dit spoor leidt langs gestreste Romeinen, smartphones en tijddieven. Om te eindigen bij het antwoord op de vraag of er een andere, intensere omgang mogelijk is met de beperkte tijd die ons gegeven is.

Deze editie van Zinnen op Zondag is een samenwerking van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland en In Atheneaum Boekhandel. Wil jij deze zondag zinnig besteden? Bestel dan nu je kaarten.

Zondag 30 april | 15:00 – 16:30 uur | €10 voor leden, €12,50 voor niet-leden Bestel de kaarten: op deze site.
de Bibliotheek Haarlem Centrum

Filosofie: Zinnen op zondag

Bibliotheek Centrum

Gasthuisstraat 32
2011 XP Haarlem

  • Centrum
  • 15:00 - 16:30 uur
  • €10 en €12,50

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Bibliotheek Zuid Kennemerland

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu