Haarlemse Nacht: No Future Nu – Punkcultuur

Hoe is het gesteld met de punk cultuur? Is die anders dan vroeger? En wat betekenen punk en DIY voor Haarlem en de nacht?

Tijdens deze Boekfissa duiken we helemaal in de punk en DIY cultuur van haar begintijd tot nu, aan de hand van het boek No Future Nu. Punk in Nederland 1977-2012 van schrijver Leonor Faber-Jonker.

Samen met Leonor, andere gasten en het publiek ontrafelen we de betekenis en waarde van punk, kijken we naar ontwikkelingen binnen de scene en bespreken we hoe punk en DIY Haarlem is. De avond wordt poëtisch doch punk omlijst door een bekende Nederlandse nachtvlinder en dichter.

Host: TBA
Gasten: Leonor Faber-Jonker, TBA, TBA
Line-up: TBA

Over No Future Nu. Punk in Nederland 1977-2012
In 2012 verscheen No Future Nu. Punk in Nederland 1977-2012 (Lebowski), een cultuurgeschiedenis van punk in Nederland. Het boek beschrijft het ontstaan van Nederlandse punkscenes met eigen bands, platenlabels en fanzines (onder meer rond de Rotterdamse punkband de Rondos en het Amsterdamse fanzine De KoeCrandt) en onderzoekt de blijvende invloed van punk op muziek, mode, televisie, kunst en vormgeving. 

Over Leonor Faber-Jonker
Leonor Faber-Jonker (1987) is historicus, schrijver, kunstenaar en curator. Ze studeerde Modern History aan de Universiteit van Utrecht en woont en werkt in Rotterdam. Leonor is gefascineerd door herinnering en werkt graag met (persoonlijke) archieven, historische objecten en foto’s, vooral met betrekking tot koloniale geschiedenis en de tegencultuur van de jaren ’80. In 2012 verscheen haar boek No Future Nu. Punk in Nederland 1977-2012 (Lebowski), een cultuurgeschiedenis van punk in Nederland. Leonor is ook samensteller van het fotoboek Bettie Ringma en Marc H. Miller – Selling Polaroids in the Bars of Amsterdam, 1980 (Lecturis, 2023).

Bibliotheek Doelenzaal Gasthuisstraat 32 2011 XP Haarlem Vrijdag 1 maart om 20.30 uur

 

Haarlemse Nacht: No Future Nu - Punkcultuur

Bibliotheek Doelenzaal

Gasthuisstraat 32
2011 XP Haarlem

  • Centrum
  • 20:30 uur
  • Gratis

Deel deze activiteit

Initiatiefnemers

Bibliotheek Zuid Kennemerland
Haarlem brede activiteiten

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu