Een feest van kleur

Ga samen met buurtgenoten creatief aan de slag met kleur! Docent Juliette Verhofstad laat je in een reeks van vier inspirerende workshops alles ontdekken over kleuren. Samen met de groep werk je toe naar een eindpresentatie. Ook kom je op 21 juni nog meer over kleur te weten tijdens de kunstlezing en organiseren we een lunch voor alle deelnemers!

Wat ga je doen?
Kleur is heel bepalend voor de sfeer die je wilt neerzetten. Sommige kleuren maken je vrolijk en van andere kleuren word je droevig. Hoe creëer je bijvoorbeeld diepte met verschillende kleuren? En wat doet een vorm met kleur? Tijdens de workshops komen er diverse technieken aan bod zoals collage maken, schilderen met gouache en het werken met weeftechnieken. Tijdens de kunstlezing en aansluitende lunch gaan we samen met Juliette kijken naar de werking van kleur in kunstwerken van bekende kunstenaars zoals Vincent van Gogh, Henri Matisse en Paul Klee. Vervolgens kun je de opgedane kennis en inspiratie toepassen in je eigen werk.

De workshops worden op twee verschillende locaties in Haarlem gegeven, in Haarlem Centrum en in Haarlem Zuid-West. Je kunt dus zelf kiezen waar jij meedoet. Gezamenlijk werken we toe naar een eindpresentatie van beide groepen, die vanaf 19 juli in ’t Trionk te zien is. Een feest van kleur is een samenwerking tussen Buurts en Hart.

Over de docent
Juliette Verhofstad heeft jarenlange ervaring als docent kunstgeschiedenis en geeft creatieve workshops aan kinderen en volwassenen. In haar eigen werk combineert ze afbeeldingen van Afrikaanse kralen uit haar jeugd in Nigeria met vissersnetten, gekleurd touw en boeien, uit haar leven van nu in IJmuiden.

Locatie Haarlem Centrum op donderdagmiddag
Wijkcentrum Binnensteeds, Nieuwe Groenmarkt 20
Data Workshops: 8, 15 en 29 juni, 6 juli
Kunstlunch*: 21 juni | 11.00-13.00 uur
Eindpresentatie*: 12 juli | 11.00 uur
Inloop met koffie/thee: 14.00 uur
Workshop: 14.30-16.30 uur
Prijs: Eigen bijdrage deelnamekosten 10 euro voor 4 workshops, eindpresentatie en de kunstlunch. Buurtbewoners met HaarlemPas betalen 5 euro.
Aanmelden: Anike van der Ham
023 53 19 030 | avanderham@haarlemeffect.nl

* De kunstlunch en eindpresentatie zijn op de locatie Haarlem Zuid-West | ’t Trionk.

©Stephanie Driessen

 

 

Een feest van kleur

Wijkcentrum Binnensteeds

Nieuwe Groenmarkt 20
2011 TW Haarlem

  • Centrum
  • 14:30 - 16:30 uur
  • € 15.- in totaal of € 5.- in totaal voor HaarlemPas houders
Vraag stellen Inschrijven

Deel deze activiteit

Initiatiefnemers

Buurts 't Trionk
Hart Haarlem

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu