Cultuurtuin: Workshop vertellen aan kinderen (volwassenen)

Workshop vertellen aan kinderen (volwassenen)

zondag 28 januari 2024

13:30 / 15:00 Verhalenhuis Haarlem, van Egmondstraat 7

(Groot-)ouders leren beeldend verhalen vertellen aan kinderen

Wie herinnert zich niet die juf of meester die zo mooi uit het hoofd verhalen kon vertellen? Die leerkracht zit in ons geheugen gegrift, omdat hij of zij beelden kon schilderen in de hoofden van de kinderen. Hoe dat werkt, leer je in de workshop beeldend verhalen vertellen voor ouders en grootouders.

  • Wat is de rol van verbeelding in de communicatie met kinderen?
  • Hoe leg ik een verhaal vast, zodat ik het niet uit mijn hoofd hoef te leren en het later nog eens kan vertellen zonder opnieuw uitgebreid voor te bereiden?
  • Hoe vergroot beeldend vertellen de interactie met en de betrokkenheid van kinderen?
  • Duur workshop: 90 minuten
  • Docent: Raymond den Boestert

De Vertelacademie geeft sinds 2007 cursussen en workshops waarin de deelnemers leren hoe ze een verhaal vertellen in hun eigen woorden. Dit doen we voor zowel individuele inschrijvers, als voor groepen. Op een van onze eigen cursuslocaties, of bij de klant op locatie. De afgelopen jaren leerden al meer dan 2000 cursisten uit Nederland en Vlaanderen de basisvaardigheden van storytelling bij de Vertelacademie.

Deze workshop wordt aangeboden in het kader van het Nationaal Theaterweekend, waarbij interessante extra activiteiten worden aangeboden naast de voorstellingen. Als u wilt meedoen aan de workshop ‘vertellen aan kinderen’ dan kunt u de voorstelling ‘Koning van Katoren’ niet met uw kind bekijken omdat deze workshop al om 13.30 uur start. De workshop voor kinderen start na deze workshop voor volwassenen.

Tickets €3: via deze link

Cultuurtuin: Workshop vertellen aan kinderen (volwassenen)

Verhalenhuis

Van Egmondsttraat 7
2024 XL Haarlem

  • Noord
  • 13:30 uur
  • €3

Deel deze activiteit

Initiatiefnemers

Cultuurtuin Haarlem
Dementievriendelijk
Verhalenhuis Haarlem

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu