Wereldkoor Haarlem Jubileumconcert

Bitterzoet – 12,5 jaar Wereldkoor

Met dit jublieumconcert viert Wereldkoor Haarlem hun 12.5 jaar bestaan met bitterzoete polyfone liederen uit Zuid-Afrika en de Zwarte Zee en Méditerranée regio. In het leven zijn licht en donker, leven en dood, oorlog en vrede, blijdschap en verdriet, besef van vergankelijkheid en vreugde over de blijvende schoonheid van de wereld, onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het leven is bitterzoet… In het afgelopen jaar hebben we met Wereldkoor Haarlem vele nieuwe liederen verzameld. Bij de repetities hebben we gemerkt dat we bij elk volgend lied steeds moesten schakelen in stemming: van het opbiechten van schuld naar het geklets van jonge meisjes; van een ontsnappingspoging uit de greep van een net te gastvrije familie naar het afscheid van een moeder van haar zoon die vertrekt naar de oorlog; van de bedwelmende gevoelens van een klein mens in de grootte van de natuur naar een uitbundig feest rond de tafel; van gelukzalige liefde voor de eigen stad naar een onbeantwoorde dwaze verliefdheid.…

Onze ultieme gevoelens kunnen we vaak niet in woorden vangen. Daarom vertrouwen we ze aan liederen toe. Liederen helpen ons om zielenleed en zielenvreugde een plek te geven, bitterzoet zijn ze.

Wereldkoor Haarlem staat onder leiding van Tatiana Lina.

Zaterdag 3 juni, 20.00 uur
Toegang €15 / €7,50 
(jeugd <18) HaarlemPas houders €5 korting. Vul in bij het kortingcode veld: HaarlemPas

Tickets te bestellen: hier

Wereldkoor Haarlem Jubileumconcert

Verhalenhuis

Van Egmondstraat 7
2024 XL Haarlem

  • Noord
  • 20:00 - 22:00 uur
  • €7.50 en €15

Deel deze activiteit

Initiatiefnemers

Cultuurtuin Haarlem
Muziek in Haarlem
Verhalenhuis Haarlem

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu