Bavo Koepelkathedraal: Het dak op voor De Wezens.

Vanaf 1 mei 2024 is de beeldenroute weer te bezoeken!

Op de daken, torens en steunpilaren van de KoepelKathedraal heersen de wezens en ze nemen je mee in hun bizarre wereld. Je loopt op bijna 20 meter hoogte over het dak van de KoepelKathedraal en door de ‘dwerggalerij’. Via traptorens en de kapellen daal je verder af naar de beelden, gemaakt met de nieuwste 3D-technologie, in kathedraal.

Een bezoek brengen aan de KoepelKathedraal?

De beelden

De wezens verbeelden grote thema’s zoals de strijd tussen licht en donker, goed en kwaad en ze prikkelen je fantasie. Ze zijn ontsproten uit het brein van architect Joseph Cuypers. Op het dak en vanuit de dwerggalerij bewonder je de beelden in het echt, maar in de tijdelijke tekenschool van Cuypers kom je dichterbij dan ooit. Met als hoogtepunt de vleermuis en de duivel, het dekstuk dat op ware grootte nagemaakt is.

Een ontdekkingstocht voor kids!

Op het dak van de kathedraal staan de fabeldieren die de wacht houden over de stad. Speciaal voor kinderen hebben we een ontdekkingstocht gemaakt waarbij je alle verhalen kan ontdekken. De route voert je over het dak en kathedraal, een heus avontuur!

Wanneer je een torenkaartje koopt, kun je ook de 60 meter hoge torens beklimmen via spannende spiltrappen. Passeer de enorme kerkklokken die om het half uur slaan (oren dicht!). Eenmaal boven aangekomen heb je uitzicht op de binnenstad, maar ook de duinen en de zee lijken binnen handbereik. Bij helder weer zie je zelfs Amsterdam, Alkmaar en Leiden. Onvergetelijk!

Tickets en prijzen

Tickets online en aan de kassa  Tickets: Hier
Volwassen: €4,50
Kinderen 5 t/m 12 jaar: €4,00
Kinderen t/m 4 jaar: gratis

Per online bestelling komt er € 1,50 administratiekosten bij.

Openingstijden

Woensdag t/m zondag
van 13.00 uur tot 17.00 uur

Bavo Koepelkathedraal: Het dak op voor De Wezens.

Koepelkathedraal

Leidsevaart 146
2014 HE Haarlem

  • Centrum
  • 20 juli
  • 13:00 - 17:00 uur
  • €4 en €4,50

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Bavo KoepelKathedraal

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu