De Vishal: Expositie

The Wandering Eye is een uitnodiging voor zwervend kijken en ‘dwaaldenken’. Gedachten kunnen gaan meanderen zoals dat soms gebeurt wanneer we buiten lopen zonder vooropgezet plan. De tentoonstelling is een samenspel tussen de Vishal ‘als landschap voor de bezoeker’ -met de pilaren als bomen en de witte wand aan het eind van de zaal als een klif die oprijst uit zee- en de ruimtelijke ervaringen die het werk van de deelnemers weet op te roepen. Zo gaat de monumentale tekening van Marjolijn van den Assem van de muur over op de vloer, ‘stroomt’ tussen de pilaren door de zaal in, en hebben de ‘krijtrots-woord’-tekeningen van Simon Benson een plek gekregen op de witte ‘klif-wand’.

Ook boeken zijn reizen op papier. Landschappen die we open kunnen slaan, kunnen betreden en bij ons kunnen dragen. Ter gelegenheid van de expositie verschijnt een bijzondere boekuitgave: The Wandering Eye. Het boek toont in foto’s en citaten de tocht die kunstenaars in hun atelier afleggen.

t/m 28 mei 2023  Grote Markt 20

Dinsdag tot en met zaterdag open van 11 tot 17 uur
Zondag open van 13 tot 17 uur

De Vishal: Expositie

Vishal

Grote Markt 20
2011 RD Haarlem

  • Centrum
  • 11:00 - 17:00 uur
  • Gratis

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

De Vishal

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu