Lunch & lezing – Onze unieke duinen

Uniek landschap in onze achtertuin

De serie ‘Lunch & …’ wordt georganiseerd met Seniorenclub Haarlem. Iedere maand is er een lunch gevolgd door een interessante lezing of leuk optreden. Voor de presentatie wordt u getrakteerd op een heerlijke lunch (broodjes en zelfgemaakte vegetarische soep).

U heeft vast wel eens een duinwandeling gemaakt en zich afgevraagd hoe dit in de wereld unieke landschap nu precies in ‘onze achtertuin’ terecht is gekomen. Hoe ontstaan duinen, hoe kunnen we ze behouden en wat zien wij niet wat de duinwachter wel ziet?

Marc Janssen, directeur stichting Duinbehoud (een onafhankelijke landelijke organisatie voor de bescherming van de duinen), vertelt over het natuurbeheer in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland:
het stoppen van de waterwinning met herstel van vochtige duinvalleien, het graven van gaten in de zeereep in het kader van dynamisch kustbeheer, het afplaggen van duingebieden ter bestrijding van de Amerikaanse vogelkers en de noodzaak van begrazing vanwege de stikstofdepositie. Hierbij worden beelden van bijzondere planten en dieren in het duingebied vertoond.

Lunch & lezing – Onze unieke duinen

Het verhalenhuis

van Egmondstraat 7
Haarlem

  • Noord
  • 12:00 - 14:00 uur
  • €9,50

Deel deze activiteit

Initiatiefnemers

Dementievriendelijk
Verhalenhuis Haarlem

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu