The Salt of the Earth

Een portret van de wereldwijd gerenommeerde fotograaf Sebastião Salgado

Fraai vormgegeven documentaire over Braziliaanse sociaal fotograaf Sebastião Salgado, die wereldberoemd werd met omvangrijke projecten als Workers en Migrations. In de documentaire zien we Salgado, die zelf alleen in zwart-wit fotografeerde, afwisselend in kleur en zwart-wit. In kleur wanneer hij voor zijn nieuwste fotoproject Genesis de wereld over reist en wordt gefilmd door zoon Juliano. In zwart-wit wanneer hij tegen Wenders vertelt over zijn eerdere werk, waarin vooral het menselijk lijden centraal staat. Salgado kon die ellende op zeker moment niet langer aanzien en zocht troost in de natuur. Voor Genesis fotografeerde hij louter ongerepte natuur.

Wim Wenders: “Salgado was iemand die een belangrijke baan als econoom opgaf en opnieuw begon. Omdat hij niet naar de wereld wilde kijken aan de hand van getallen en grafieken. Hij was niet geïnteresseerd in de economie van een land, maar in de mensen. Dat lijkt me wel een belangrijke boodschap voor de mensen van nu. En hij was geen toerist, hè. Hij vliegt niet ergens naartoe, neemt dan een paar foto’s en vliegt weer terug. Hij blijft daar. Hij is tijdens de genocide verschillende keren naar Rwanda geweest en zat daar maandenlang. Zijn vrouw wist niet eens of hij nog leefde. Deze man had het recht om daar foto’s te maken. Hij leefde ze.”

The Salt of the Earth

Verhalenhuis Haarlem

van Egmondstraat 7
Haarlem

  • Noord
  • 20:00 uur
  • € 6
Vraag stellen Inschrijven

Deel deze activiteit

Initiatiefnemers

Dementievriendelijk
Verhalenhuis Haarlem

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu