Eerste Haarlemse Antoniuslezing

Eerste Haarlemse Antoniuslezing

Bidden, recht doen en wachten op Gods tijd

De eerste Antoniuslezing zal op 13 juni worden uitgesproken door dominee Martijn van Leerdam. Volgens van Leerdam staan de kerken vandaag de dag voor een heidens karwei temidden van vergrijzing, leegloop en krimp. In deze eerste lezing zal hij ingaan op de derde weg geïnspireerd door kerkvernieuwers als Franciscus van Assisi, Dietrich Bonhoeffer en Gustavo Guttiérrez.

Van Leerdam (1984) is dominee en praktisch theoloog. Sinds 1 mei is hij predikant-directeur van de roemruchte Pauluskerk te Rotterdam. In het najaar van 2023 verschijnt bij Kok/Boekencentrum het boek Krimp: waarom de kerk naar de haaien gaat maar we toch hoopvol zijn, dat hij samen met Gerrit van Dijk publiceert.

Het muzikale gedeelte van de avond wordt ingevuld door singer-songwriter Ruud Houweling. Zijn nieuwe werk wordt door de Volkskrant als volgt omschreven: “Even wankelde zijn geloof in muziek en liefde, maar Houweling bezingt het prachtig in de louterende eerste single van zijn nieuwe album. Het geloof, in beide, is terug.” Houweling wordt begeleidt door Egon Kracht op contrabas.

Locatie van de lezing is de Doopsgezinde Kerk in de Frankestraat 24, 2011 HV Haarlem. Het programma start om 19:30 uur. De zaal is open om 19:00 uur. De toegang is vrij.

Eerste Haarlemse Antoniuslezing

Doopsgezinde Kerk

Frankestraat 24
2011 HV Haarlem

  • Centrum
  • 19:00 - 21:30 uur
  • Gratis

Deel deze activiteit

Initiatiefnemers

Doopsgezind Haarlem
Haarlem brede activiteiten

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu