Het geluid van protest

Protestliederen of protestsongs zijn over vele onderwerpen gemaakt. Niet alleen over de machthebbers of tegen de oorlog, maar over onderdrukking in alle verschijningsvormen. Van politiegeweld tot de macht van videoclips tot betonpaaltjes. Daan van Rijsbergen geeft een staalkaart van de vele protestsongs uit de muziekgeschiedenis, op zaterdagavond 17 september.

Van Rijsbergen is producer, manager, platenbaas en vooral muziekliefhebber. Vanuit die ervaring en passie neemt hij de bezoekers mee langs de geschiedenis van protestsongs. Van voor de hand liggende artiesten als John Lennon en Doe Maar tot en met minder bekende ‘protestzangers’ als Pink en Skik. Uiteraard zijn de nummers waarover hij vertelt ook te horen, via tape, video én live. De avond vormt de opening van de Vredesweek in Haarlem en vindt plaats in het kerkgebouw van Doopsgezind Haarlem aan de Frankestraat (aanvang 20:00 uur). Burgemeester Jos Wienen zal de avond openen, en daarmee de aftrap geven voor de Vredesweek.

De Vredesweek loopt van 17 t/m 25 september en is een landelijk initiatief van vredesorganisatie PAX. In het hele land worden activiteiten worden georganiseerd rondom het thema ‘Generatie Vrede’. Generatie Vrede verenigt burgers die in actie willen komen voor vrede, over grenzen en dwars door verschillen in huidskleur, gender en klasse heen. Van de generatie die zich nog herinnert hoe mensen massaal de straat op gingen tegen kernwapens, tot een nieuwe generatie jongeren die zich steeds meer zorgen maken over hún toekomst.

In Haarlem worden geeft de Antonius Gemeenschap in samenwerking met diverse partners invulling aan de Vredesweek. Onder meer door Doopsgezind Haarlem, Stem in de Stad, SportFever, Haarlem Effect en het COC Haarlem. Kijk voor meer informatie en het hele programma op www.doopsgezindhaarlem.nl.

Het geluid van protest

Doopsgezind Haarlem

Frankestraat 24
2011 HV Haarlem

  • Centrum
  • 20:00 - 21:30 uur
Vraag stellen Inschrijven

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Doopsgezind Haarlem

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu