Lezing: het vrouwelijke in de man

In het kader van Internationale Vrouwendag organiseert Bijbels Museum in samenwerking met Fotogalerie De Gang een lezing van Jungiaans therapeut en ademcoach Minne van Woersem. Hij zal spreken over wat Carl Jung de ‘anima’ noemde, het vrouwelijke aspect in de mannelijke psyche.

‘Anima’ is de gevoelskant van de psyche, het deel dat de man leidt naar meer verbinding, verdieping en bezieling. Collectief is deze kant van de man nog steeds ondergewaardeerd en onderdrukt, ook al komt daar geleidelijk verandering in. De man hoort sterk, beheerst en vol zelfvertrouwen te zijn. Kwetsbaarheid en emotie tonen, wordt al gauw als zwakte gezien. Wanneer de man deze kant echter te lang onderdrukt, leeft hij in gevoelsarmoede. Hij komt steeds vaster te zitten in het denken en is veroordelend naar zichzelf en de wereld om hem heen. Om nog te voelen dat hij leeft zoekt hij constant naar prikkels in de buitenwereld. Uiteindelijk nooit bevredigend, want de sleutel is te vinden in zijn binnenwereld. Juist wanneer zowel het mannelijke als het vrouwelijke omarmd kan worden, ontstaat er ware kracht. Verbonden met het hart en een diepere wijsheid.

Locatie: Fotogalerie De Gang, Grote Houtstraat 43 in Haarlem
Aanvang: 20.00 uur (inloop v.a. 19.30 uur – einde 21.30 uur)
Tickets: 10 euro p/p (7,50 euro met Haarlem Pas/Pas 65/Studentenkaart) via www.bijbelsmuseum.nl.

Aanleiding voor de lezing is de tentoonstelling Eva, Sara en Hanna. Vrouwen van de wereld die tot en met 2 april te zien is in Fotogalerie De Gang.

Lezing: het vrouwelijke in de man

Doopsgezind Haarlem

Frankestraat 24
2011 HV Haarlem

  • Centrum
  • 20:00 - 21:30 uur
  • 10 euro
Vraag stellen Inschrijven

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Doopsgezind Haarlem

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu