Gildewandeling: Haarlem 1940- 1945 en Hannie Schaft

Elk jaar staat Nederland stil bij de herdenking van oorlog en bevrijding. Dan zijn, met name de ouderen, vol met gedachten aan die afschuwelijke bezettingstijd en luisteren de jongeren, vaak met respect, naar hun oorlogsverhalen. Verhalen die vertellen van dood en verderf, van hongersnood, razzia’s en onderduikers. Maar ook van moed en vaderlandsliefde, van solidariteit en verbeten verzet. Over die jaren, waarin de Duitse bezetter meende ons vrije land te moeten bezetten, gaat deze wandeling. Een wandeling langs bekende en minder bekende locaties waar de oorlog zijn sporen heeft nagelaten. Vaak woningen, gebouwen en monumenten , maar ook met verhalen van moedige mensen uit het verzet. Alles gekoppeld aan oorlogsgebeurtenissen uit de jaren 1940-45. Uiteraard met een speciale rol voor de Haarlemse verzetsheldin Hannie Schaft.

U kunt zich aanmelden door het invullen van het aanmeldingsformulier. Aanmelden kan ook door het sturen van een mail naar gildewandelingen@gmail.com of te bellen op werkdagen tussen 9.00 – 10.00 of 18.00 – 19.30 uur naar tel. 06-16410803.
Kosten : € 5 per persoon.

Aanmelden via de mail of via deze site

Gildewandeling: Haarlem 1940- 1945 en Hannie Schaft

Start bij Hannie Schaft monument

Kenaupark
Haarlem

  • Centrum
  • 13:30 - 15:00 uur
  • € 5.-- pp
Vraag stellen Inschrijven

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Gilde Haarlem

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu