Bevrijdingspop

Bevrijdingspop kan dit jaar definitief door gaan. Froukje is de Ambassadeur van de Vrijheid die Haarlem op 5 mei per legerhelikopter aandoet. De rest van de line-up wordt binnenkort bekendgemaakt. Op deze site

Geëngageerde artiest
Froukje vliegt op 5 mei 2023 als Ambassadeur van de Vrijheid door Nederland om op te treden op verschillende Bevrijdingsfestivals en samen met de bezoekers stil te staan bij het belang van vrijheid.

Froukje trad al eerder op Bevrijdingspop Haarlem op. In 2021 stond zij op het Jupilerpodium powered by SENA. Dit jaar is zij een van de slotacts op het T-Mobile hoofdpodium. Froukje is singer-songwriter, ze studeerde aan het Conservatorium in Rotterdam. Haar eerste liedje ‘Groter dan ik’ kwam in 2020 uit en was een protestsong over de klimaatcrisis. Haar carrière ging razendsnel, in 2022 stond ze op alle grote festivals. En nu dus op de Bevrijdingsfestivals.

Vrijheid is niet vanzelfsprekend

Wat wil ze op 5 mei meegeven aan het publiek?
Dat vrijheid niet zo vanzelfsprekend is. Als je op weg bent om je dromen waar te maken, is daar geen sprake meer van als je vrijheid wordt afgepakt. Zoals nu in Oekraïne gebeurt, dan komt het opeens heel dichtbij. Dat maakte het ook weer schrijnend. Overal op de wereld lijden mensen en ik schrok zo van deze oorlog in Oekraïne. Je denkt dan toch eerder: straks zijn wij aan de beurt.

Wat betekent vrijheid voor haar?
De mogelijkheid om te kiezen waar je woont, wat je studeert en om jezelf te ontplooien in de breedste zin van het woord. Ik ben heel dankbaar dat ik na de middelbare school naar het Conservatorium kon gaan. Ik ben iets gaan doen waar mijn hart ligt. En het succes biedt ook veel vrijheid, ik kan nu leven van de muziek.

Toegang Gratis. Haarlemmerhout.

Bevrijdingspop

Haarlemmerhout

  • Centrum
  • 12:00 - 22:00 uur
  • Gratis

Deel deze activiteit

Initiatiefnemers

Haarlem brede activiteiten
Muziek in Haarlem

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu