Derde editie Korenbattle Haarlem in de PHIL

HAARLEM – Op donderdag 7 maart vindt in de PHIL Haarlem de derde editie plaats van de Korenbattle voor basisscholen uit Zuid-Kennemerland. Dit jaar doen maar liefst 12 verschillende scholen mee met in totaal ca. 600 kinderen.

De Korenbattle is verdeeld over een ochtend- en een middagprogramma en tijdens elk dagdeel strijden 6 scholen tegen elkaar. Voorafgaand aan de battles doen de kinderen mee aan een percussie workshop, een zangworkshop met Michiel Rozendal (zangcoach van Kinderen voor Kinderen) en ze repeteren met de live band op het podium. De presentatie van de Korenbattle is, net zoals voorgaande jaren, in handen van Dieuwertje Blok en de jury bestaat uit Jeroen Kramer, Michiel Rozendal en Hans van Eerden. De productie en muzikale begeleiding wordt verzorgd door studenten van Hogeschool Inholland Haarlem.

De Korenbattle Haarlem is een initiatief dat voorkomt uit het MuziekAkkoord van Méér Muziek in de Klas, dat in juni 2021 door meer dan 40 organisaties uit de regio Zuid-Kennemerland werd ondertekend. Doel hiervan is een duurzame verankering van muziekonderwijs op alle basisscholen in de regio. Voor de organisatie van de Korenbattle Haarlem werken Méér Muziek in de Klas, Wereldmuziekschool, Hart, PHIL Haarlem en Hogeschool Inholland Haarlem samen.

Deelnemende scholen
De Peppelaer – Antoniusschool – De Globe – Tijo van Eeghenschool – De Kring – Zaanenschool – Bernardusschool – Icarus – BSV – Koorschool Haarlem – De Ark – Liduinaschool

Locatie en tijden

  • PHIL Haarlem | Lange Begijnestraat 11 (Haarlem)
  • Donderdag 7 maart 2024, 10.30 – 11.30 uur en 13.30 – 14.30 uur
  • Meer info: korenbattle-haarlem.nl / instagram.com/korenbattle.haarlem

Derde editie Korenbattle Haarlem in de PHIL

PHIL

Lange Begijnstraat 11

  • Centrum
  • 10:30 - 14:30 uur

Deel deze activiteit

Initiatiefnemers

Haarlem brede activiteiten
Muziek in Haarlem

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu