Haarlemse Nacht: Gezichten van de nacht

Drie Haarlemse exposanten – twee fotografen en een videograaf – laten op geheel eigen wijze en met verschillende projecten gezichten van de Haarlemse nacht door hun lens zien. Maak kennis met die verschillende gezichten, de diversiteit aan mensen en tegelijkertijd de noodzaak van meer diversiteit in de Haarlemse nacht. De expositie is tijdens de hele Week van de Haarlemse Nacht te zien.

Voor de twee aanstormende fotografen is dit hun eerste expositie. Komt dat zien!

Daan Kouijzer (1999) – Nachtzicht
“Nachtzicht” is een ode aan de makers van de Haarlemse nacht. Van bezoekers tot organisatoren en artiesten tot beveiligers: iedereen die zich inzet om de nacht weer in een nieuw daglicht te zetten.

Bink Ter Weijde (2004) – QUEER AND NOW
“Met dit project wil ik duidelijk maken dat het gebrek aan ontmoetingsplekken voor queers in Haarlem een probleem is waar velen mee zitten, ook buiten de community om. Deze groep is te lang niet serieus genomen door de gemeenschap en gemeente. De nacht is een moment waarin mensen zichzelf zouden moeten zijn, maar voor sommige mensen is wie zij zijn niet meer dan een bedreiging naar de norm. In Haarlem moet er een plek komen waar iedereen welkom is, zonder haat, zonder bullshit.”

Tim Mai Tan (1990) – Red het slachthuis ‘Laat het rockplein rocken’, Haarlem ‘23
Als fotograaf en inwoner van Haarlem kan Tim Mai Tan creatieve broedplekken in de stad niet anders dan omarmen. Toen vorig jaar bekend werd gemaakt dat Het Slachthuis haar concertprogrammering moest staken, vanwege gebrek aan vergunningen en geluidsoverlast, aarzelde hij dan ook geen moment en besloot een steentje bij te dragen tegen deze beslissing.

Om het protest een gezicht te geven werd een portretactie opgezet met als doel extra aandacht te vragen voor de opgezette ‘Red het Slachthuis’ petitie. Artiesten, bands, kunstenaars en trouwe bezoekers konden zich aanmelden, wat resulteerde in een serie van portretten.
Tim: “Het is van groot belang dat creatieve broedplekken zoals Het Slachthuis en Skatepark Haarlem waar ruimte is voor subculturen blijven bestaan. Juist deze plekken zorgen voor verbinding en zijn cruciaal voor een inspirerende kruisbestuiving ongeacht leeftijd, geslacht,etniciteit, klasse, religie, seksuele oriëntatie, uiterlijk en taal.”

Openingstijden Expositie Gezichten van de nacht @ Fotogalerie de Gang  Grote Houtstraat 43 2011 SC Haarlem
ma. 26 feb – 20:00 – 24:00
di. 27 feb – 10:00 – 17:00
wo. 28 feb – 10:00 – 17:00
do. 29 feb – 10:00 – 17:00
vr. 1 mrt – 10:00 – 17:00
za. 2 mrt – 10:00 – 22:00
zo. 3 mrt – 12:00 – 17:00

Haarlemse Nacht: Gezichten van de nacht

Fotogalerie de Gang  Grote Houtstraat 43 2011 SC Haarlem

Grote Houtstraat 43
2011 SC Haarlem

  • Centrum
  • 10:00 - 17:00 uur
  • Gratis

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Haarlem brede activiteiten

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu