Haarlemse schrijvers Dik van der Meulen en Arthur Umbgrove over hun boeken.

Zondagmiddag 5 februari om 15.00 uur komen historicus en biograaf Dik van der Meulen en schrijver Arthur Umbgrove naar Kennemer Boekhandel.

Naar aanleiding van hun nieuwe boeken ‘Bernhards oorlog: Het leven van een prins in ballingschap’ en ‘Met de prins op reis’ gaan ze met elkaar in gesprek over hun beider boeken, met de gemeenschappelijke deler: prins Bernhard.

Bernhards oorlog gaat over het wonderlijke en niet zelden spectaculaire leven van de Prins der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog. In Londen had Bernhard contact met iedereen, maar werd als Duitser toch gewantrouwd door de geallieerden. Wat is er waar van de grote verhalen die de ronde doen over de prins? Biograaf van der Meulen gaat deze namiddag in gesprek over de historische rol van Bernhard in de Tweede Wereldoorlog.

Anderzijds vertelt Umbgrove in Met de prins op reis het verhaal van zijn oudoom, de particulier secretaris van Bernhard, die in het voorjaar van 1951 met de prins een ‘goodwillreis’ naar Zuid-Amerika maakt.

Daarbij bezoekt Umbgrove ook het Argentinië van Eva en Juan Perón. Zeventig jaar later krijgt Umbgrove het archief van de particulier secretaris, zijn oudoom, in handen en vindt daarin een aantal brisante documenten. Met de prins op reis is zowel een betoverende, op feiten gebaseerde roman over een aandoenlijke observator als een in alle opzichten verbazingwekkend reisverslag.

Datum: zo 5 februari 2023

Aanvang: 15:00 uur

Locatie: Kennemer Boekhandel (Kleverparkweg 3 te Haarlem)

Entree: €10

Haarlemse schrijvers Dik van der Meulen en Arthur Umbgrove over hun boeken.

Kennemerboekhandel

Kleverparkweg 3
Haarlem

  • Centrum
  • 15:00 - 16:30 uur
  • €10,00
Vraag stellen Inschrijven

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Haarlem brede activiteiten

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu