Houtfestival

Verrassende optredens, film en kunst, en muziek uit de hele wereld op zaterdag 17 juni en zondag 18 juni.

Welkom op het Houtfestival! Sinds 1985 komen duizenden mensen in juni naar de Haarlemmerhout om te genieten van een mix van muziek, theater, beeldende kunst, film, eten en drinken. Dit populaire festival valt samen met de langste dag van het jaar en is nog steeds een groot succes.

Op de festivalzondag kunt u genieten van acts die meestal nog nergens anders in Nederland te zien en te horen waren. Door verschillende genres en stijlen te programmeren, zoals crossovers van wereldmuziek met jazz, funk, disco, elektro en combinaties daarvan, is er voor een breed publiek veel te beleven. Ook is er een interactief kinder- en familiefestival met een uitgebreid, gevarieerd en hoogwaardig programma.

Het motto van het festival is ‘toegankelijkheid voor iedereen’ en daarom wordt er geen entree geheven en zijn er geen hekken om het terrein. Hierdoor ontstaat er een ongedwongen sfeer waar jong en oud zich welkom en veilig voelt. Op het terrein zijn er veel bars en foodtrucks, maar bezoekers mogen ook hun eigen eten en drinken meenemen.

Het Haarlemmerhout festival is een voorloper op het gebied van duurzaamheid. Elk jaar wordt er hard gewerkt om de impact op milieu en omgeving zo klein mogelijk te maken. In 2020 is het festival beloond met het predicaat ‘A Greener Festival Award 2019’. Kom langs en ervaar zelf deze unieke en duurzame festivalbeleving!

 • Stadsbos De Haarlemmerhout
 • Hertenkamplaan 1
 • ZA 17 JUNI 2023 18:00-23:59

  ZO 18 JUNI 2023 12:00-23:00

   

   

Houtfestival
Actief

Houtfestival

De Haarlemmerhout

 • Centrum
 • 12:00 - 23:00 uur
 • Gratis

Deel deze activiteit

Initiatiefnemers

Haarlem brede activiteiten
Muziek in Haarlem

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu