Kennemer Boekhandel: Lezing Hein Klemann over Haarlem!

Historicus en meesterverteller Hein Klemann komt vrijdagavond 23 februari om 20.00u naar Kennemer Boekhandel om te vertellen over zijn boek Haarlem! Wees welkom.

Op de 778ste ‘verjaardag’ van Haarlem, donderdag 23 november 2023, verscheen het boek ‘Haarlem! Een geschiedenis’ van de hand van Hein Klemann. In deze gebonden uitgave van 848 pagina’s staat het economische stadsleven centraal. Maar ook de politieke, religieuze, sociale en culturele geschiedenis komt ruimschoots aan bod.

Over de geschiedenis van Haarlem is veel geschreven. Tot op heden ontbreekt echter een overzicht. Klemann is hoogleraar sociale en economische geschiedenis aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en dat is in dit boek duidelijk merkbaar. De economische geschiedenis is hier de basis van de stadsgeschiedenis. De plaatselijke geschiedenis is aantrekkelijk voor inwoners, omdat het gaat over de eigen omgeving. In het prachtige historische centrum ligt de geschiedenis als het ware voor het oprapen.

Datum: vrijdag 23 februari
Aanvang: 20.00 uur
Entree: 7,50 euro
Aanmelden: info@kennemerboekhandel.nl / 023-5251944

Kennemer Boekhandel: Lezing Hein Klemann over Haarlem!

Kennemer Boekhandel

Kleverparkweg 3
2023 CA Haarlem

  • Centrum
  • 20:00 uur
  • €7,50

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Haarlem brede activiteiten

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu