Kennemer leesclub Boek Jaquarman

Op donderdag 6 april om 20:00 uur leidt boekhandelaar Vincent Elzinga weer een nieuwe editie van de Kennemer Leesclub. Dit keer lezen we: Jaguarman van Raoul de Jong. Ook u kunt meedoen aan deze editie van de leesclub! Raoul de Jong komt donderdag 16 maart naar Kennemer Boekhandel om te vertellen over zijn Boekenweekessay dat ook aansluit op Jaguarman. Mis dat interview ook niet.

Op zijn 28ste ontmoet Raoul de Jong zijn Surinaamse vader voor het eerst. Ze praten hetzelfde, bewegen hetzelfde en geloven allebei in wonderen. Dan vertelt Raouls vader hem een verhaal dat blijft hangen: een van hun voorouders, een medicijnman, kon zichzelf transformeren in een jaguar. Gegrepen door dit mysterie besluit Raoul op onderzoek te gaan in Suriname. De geschiedenis van deze voormalig Nederlandse kolonie is er een van duisternis en slavernij, maar wie goed zoekt vindt ook veel hoop en levenskracht.

Raoul zelf is het levende bewijs: zijn voorouders hebben op de een of andere manier overleefd. Tijdens zijn zoektocht, waarin hij kennismaakt met Surinaamse schrijvers, denkers en verzetshelden, ontdekt hij dat de kracht van de jaguar onmisbaar is geweest voor het land, en beseft hij hoeveel ieder mens daarvan kan leren.

Met Jaguarman, geschreven als een avonturenroman, brengt Raoul de Jong een prachtige hommage aan het land van zijn vader.

De Kennemer Leesclub is een zwaan-kleef-aan-leesclub: iedereen kan meedoen en zich per keer inschrijven.

Info
Datum: do 6 april
Aanvang: 20:00 uur
Locatie: Kennemer Boekhandel (Kleverparkweg 3 te Haarlem)
Entree: €5
Aanmelden: info@kennemerboekhandel.nl / 023-5251944

Kennemer leesclub Boek Jaquarman

Kennemer Boekhandel 

Kleverparkweg 3
Haarlem

  • Centrum
  • 20:00 - 21:30 uur
  • € 5,00
Vraag stellen Inschrijven

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Haarlem brede activiteiten

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu