Keti Koti in de Phil(harmonie)

Dit jaar is het 150 jaar geleden dat de trans-Atlantische slavernij is afgeschaft. Om dit te herdenken staat PHIL Haarlem op zaterdag 1 juli in het teken van Keti Koti, de viering van de afschaffing van de slavernij. Samen met Keti Koti Haarlem het Frans Hals Museum wordt er een cultureel programma van 12.00 tot 23.00 uur gepresenteerd.

PHIL 12.00-13.00u Percussie workshop (Martin Verdonk) + voorlezen 8+ (reserveren verplicht)
PHIL 13.00-15.00u Free Heri Heri for all
PHIL 13.30-14.30u Percussie workshop (Martin Verdonk) + voorlezen 8+ (reserveren verplicht)

Free Heri Heri For All | 13.00-15.00 uur

Heri Heri is een Surinaams gerecht dat is ontstaan uit wat op de plantage overbleef en werd gegeten door tot slaaf gemaakte voorouders. In 2020 introduceert KIP Republic Free Heri Heri For All. Een initiatief om Amsterdam te verenigen door de hele stad uit te nodigen om een Heri Heri maaltijd te eten en zo gezamenlijk de afschaffing van Slavernij op 1 juli 1863, te herdenken en te vieren. We zijn trots om als eerste Haarlemse partij aan te sluiten bij dit initiatief.

De Heri Heri wordt bereid door Chef Nikita Tjon-affo en Haarlemse (sterren)chefs Menno Post (Olivijn), Mark Gratama (ML), Gijs Brands (van Beinum), Mark Dijk (Truffels Entertainment) en Tim Eleveld (Frenchie) die hier belangeloos aan meewerken.

Tussen 13.00 en 15.00 uur kan iedereen een gratis portie Heri Heri ophalen, om mee te nemen of op locatie op te eten. Er worden 500 porties uitgedeeld.

Percussie workshop (8-12 jaar) | 12.00 & 13.30 uur

De in Curaçao geboren percussionist Martin Verdonk geeft twee percussie workshops voor kinderen van 8-12 jaar. Martin behoort tot de absolute wereldtop en werkte onder andere met Donna Summer, Lionel Richie, Santana, Prince en Doe Maar. Tijdens de workshops worden er fragmenten voorgelezen uit het met een Zilveren Penseel en Bronzen Griffel bekroonde boek ‘Op de rug van Bigi Kayman’. Een uniek kinderboek over slavernij geschreven door Henna Goudzand Nahar, met prachtige illustraties van Hedy Tjin.  Opgeven kan:

La Fiesta | 21.00 uur

De avond wordt afgesloten door de feestelijke band La Fiesta. Gratis ticket reserveren kan: Hier

Keti Koti in de Phil(harmonie)
Actief

Keti Koti in de Phil(harmonie)

Philharmonie

Lange Begijnestraat 11
2011 HH Haarlem

  • Centrum
  • 12:30 - 23:00 uur
  • Gratis

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Haarlem brede activiteiten

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu