Kunstroute Over de Brug en Terug

Op zaterdag 25 en zondag 26 maart tonen zo’n vijftig kunstenaars en ambachtslieden uit de twee wijken Bakenes en Burgwal hun werk in ateliers, werkplaatsen, galeries, horecagelegenheden of gewoon thuis. Van 12.00 tot 17.00 uur stellen deelnemende locaties hun deuren open voor kunstroute Over De Brug En Terug.

Het vroegere Rondje Bakenes en de Spaarne Kunstroute zijn opgegaan in de nieuwe jaarlijkse kunstroute Over De Brug En Terug. Het evenement dankt haar naam aan de verbindende factor van het evenement; de Gravestenenbrug. Naast de vele kunstenaars die in de Burgwal en Bakenes actief zijn, doen ook vakwerk collega’s mee; meubelmakers en -stoffeerders, kostuumontwerpers, fotografen, musici, dichters etc. Zelfs een taxidermist (iemand die dieren opzet) zet deze dag zijn deuren open voor publiek. Een aantal van hen zal ook uitleg geven over hun werk en werkwijze, de technieken en materialen die worden gebruikt en het verhaal achter hun (kunst)werk.

Op zaterdag 25 maart om 11.00 uur wordt de officiële opening gedaan door Haarlemmer en cabaretier Erik van Muiswinkel op de Gravestenenbrug. Daarna zijn alle locaties open tot 17.00 uur. Een mooie gelegenheid om de geheime plekken van de twee buurten al wandelend te leren kennen.

PRIJZEN Gratis

Plan je route via deze kaart met deelnemende kunstenaars en galerieën. Kaart

Kunstroute Over de Brug en Terug

Divers in de binnenstad

  • Centrum
  • 12:00 - 17:00 uur
  • Gratis

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Haarlem brede activiteiten

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu