Kunstroute Vijfhoek: Hemelbestormers

De organisatie van de Vijfhoekkunstroute is inmiddels druk in de weer met het organiseren van de 16e editie van de kunstroute, dit jaar met het thema Hemelbestormers.

Gratis.

Haarlemse kunstenaars exposeren in het weekend van 13 en 14 mei hun werk in de Haarlemse wijk de Vijfhoek. Galeries, ateliers, winkels, horeca, bedrijven en particulieren openen hun deuren of stellen etalages beschikbaar waarin kunstenaars hun werk kunnen laten zien. Bezoekers wandelen tijdens deze kunstroute door een van de mooiste en gezelligste wijken van Haarlem.

De route voert onder andere door het Proveniershof met muziek en gedichten.

In de Nieuwe Kerk is de centrale overzichtsexpositie, waar van iedere kunstenaar één werk te zien zal zijn. Nieuw dit jaar is dat de werken verdeeld zullen zijn in twee delen, een deel vrij werk en een deel met werk van de kunstenaars die zich voor hun werk hebben laten inspireren door het thema ‘Hemelbestormers’.

Expositielocaties zijn te herkennen aan de Vijfhoekkunstroute-wimpel en wellicht dit jaar ook een ladder naast de deur. Ook is er een catalogus verkrijgbaar met daarin van iedere kunstenaar een foto van een werk, gedichten en een plattegrond met expositieadressen van de route. Deze catalogus is inmiddels een heus collectorsitem geworden.

Opening met parade

Op vrijdag 12 mei om 19.30 uur start de Vijfhoekkunstroute met een feestelijke parade.
Deze start bij de Raaks Halle (Drossestraat 2) en leidt naar de Nieuwe Kerk, waar de Vijfhoekkunstroute omstreeks 20.00 uur geopend zal worden. Deze parade staat uiteraard in het teken van het thema Hemelbestormers.

Kunstroof
Kinderen vanaf 6 jaar en volwassenen kunnen zichzelf dit jaar uitdagen door tijdens de kunstroute een kunstroof op te lossen. In samenwerking met Let’s Escape Haarlem wordt er dit jaar een escaperoute uitgezet. Deze escaperoute leidt de deelnemers langs verschillende werken van deelnemende kunstenaars in de Vijfhoek. Door te puzzelen, verbanden te leggen en verborgen aanwijzingen te zoeken lossen de deelnemers het mysterie van het verdwenen kunstwerk op.

Sponsoring
De Vijfhoekkunstroute zou niet kunnen bestaan zonder de financiële steun van de gemeente Haarlem, winkeliers, horeca en bedrijven, maar elk jaar zijn er ook weer nieuwe sponsors nodig om de Vijfhoekkunstroute te kunnen organiseren.
Ook nieuwe expositieplekken, bij particulieren of in etalages, zijn zeer gewenst.

Route vind je: hier

Opening
vrijdag 12 mei 19.30 uur

Route
zaterdag 13 mei 12.00-17.00 uur
zondag 14 mei 12.00-17.00 uur

Opening
vrijdag 12 mei 19.30 uur

Route
zaterdag 13 mei 12.00-17.00 uur
zondag 14 mei 12.00-17.00 uur

Kunstroute Vijfhoek: Hemelbestormers

Door de hele Vijfhoek

  • Centrum
  • 12:00 - 17:00 uur
  • Gratis

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Haarlem brede activiteiten

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu