Schrijfster Nino Haratischwili in Haarlem!

Op uitnodiging van Kennemer Boekhandel en Atheneum Boekhandel komt Nino Haratischwili naar Haarlem!

De Georgische schrijfster en regisseuse zal zondag 12 maart om 15.00 uur geïnterviewd worden door boekhandelaarster en antropologe Franka Wijers over haar werk en diens nieuwe roman ‘Het schaarse licht’.

Nino Haratischwili (1983, Tbilisi) is romanciere, toneelschrijfster en regisseuse. Ze is thuis in twee talen en schrijft sinds haar twaalfde zowel in het Duits als in het Georgisch. Haar debuutroman Juja werd genomineerd voor de Deutscher Buchpreis en Het achtste leven (voor Brilka) won de Independent Publishers’ Hotlist Prize en werd een wereldwijd fenomeen.

In haar recent verschenen nieuwe titel Het schaarse licht reizen we af naar Tbilisi, de hoofdstad van Georgië. Vier bevriende vrouwen groeien op in de jaren tachtig en negentig, ze maken ruzie en ze verzoenen zich, een wordt beroemd en een ander heel succesvol.

Tientallen jaren later ontmoeten ze elkaar weer tijdens een fototentoonstelling in Brussel die ook foto’s uit hun jeugd heeft hangen. Maar er zijn er nog maar drie over.

Haratischwili heeft een wondermooi en aangrijpend verhaal geschreven over een verloren land en een verloren generatie, over een revolutie die zijn eigen kinderen opvreet en over de onvoorwaardelijke vriendschap tussen vrouwen die zelfs de dood weerstaat.

Het interview heeft plaats in de Doopsgezinde Kerk (Frankestraat 24 te Haarlem).

Aanmelden voor dit bijzondere interview kan bij de respectievelijke boekhandels. Voor Kennemer Boekhandel, mailt u naar info@kennemerboekhandel.nl, voor Atheneum Boekhandel mailt u haarlem@athenaeum.nl.

Datum: zo 12 maart 2023

Aanvang: 15:00 uur

Locatie: Doopsgezinde Kerk (Frankestraat 24 te Haarlem)

Entree: €12,50

Schrijfster Nino Haratischwili in Haarlem!

Doopsgezindekerk

Frankestraat 24
Haarlem

  • Centrum
  • 15:00 - 16:30 uur
  • € 12,50
Vraag stellen Inschrijven

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Haarlem brede activiteiten

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu