Sociëteit Vdereeniging: Poetry on Strings – klassiek

Emma van der Schalie (viool), Sophie van der Schalie (altviool)
Martin Tervoort (klarinet, saxofoon, gedichten)

De zussen Emma en Sofie vormen al van kinds af aan een muzikaal duo en dat levert op het podium een unieke chemie op die alleen zusjes met elkaar hebben. Samen met Martin Tervoort vormen ze voor speciale gelegenheden een trio waarin muziek en poëzie hand in hand gaan.
EMMA VAN DER SCHALIE
Emma van der Schalie begon op zesjarige leeftijd met vioollessen en rondde in 2014 haar Master af aan het Conservatorium van Amsterdam bij Peter Brunt. Ze won prijzen op diverse concoursen en was concertmeester van het Nederlands Jeugd Strijkorkest. Later werd Emma één van de violistes en oprichters van Fuse dat als huisband van Podium Witteman uitgroeide tot één van de bekendste instrumentale groepen van dit moment. Fuse is regelmatig te gast ook bij andere tv- en radioprogramma’s. Met Fuse speelt Emma in theaters en concertzalen door het hele land en stond ze op festivals als SAIL, Wonderfeel en Oerol. In 2016 verscheen het debuutalbum Studio en eind 2018 het vervolg, Studio 2, waarvoor Fuse beloond werd met de Edison Klassiek Publieksprijs.
SOPHIE VAN DER SCHALIE
Sofie van der Schalie studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam waar ze haar bachelor- en masterdiploma behaalde. Ze vervolgde haar studie in Zürich en Antwerpen. Tijdens haar studie heeft ze deel uitgemaakt van het Europees Jeugd Orkest (EUYO) als (plaatsvervangend) aanvoerder van de altviolen. Inmiddels is zij werkzaam als freelance musicus bij o.a. het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Daarnaast is ze actief als kamermusicus. Sofie soleerde met het Noord Nederlands Orkest en het Nederlands Jeugd Strijkorkest, was prijswinnaar bij het Prinses Christina Concours en finalist bij het Nationaal Altviool Concours.
MARTIN TERVOORT
Martin Tervoort is saxofonist en basklarinettist, hij is dichter onder het pseudoniem Yde van Reide en werkte jarenlang als forensisch psychiater. Met zijn collega en boezemvriend Rutger Kopland vormde hij een duo dat muziek, verhalen en poëzie verbond. Als muzikaal omnivoor beweegt Martin zich graag tussen geïmproviseerde en gecomponeerde muziek, van jazz tot klassieke en hedendaagse muziek. Hij speelt liefst solo of in kamermuziekachtige ensembles. Daarnaast schuwt hij ook jazzclubs, kroegen en restaurants niet. Onder zijn pseudoniem Yde van Reide bracht hij meerdere dichtbundels uit. Zijn laatste bundels Voor de mist uit (2018) en Dwaalgast (2021) waren deels een co-creatie met zijn vrouw, beeldend kunstenaar Annemarie Timmer, de moeder van Emma en Sofie.

Poetry on Strings

zondag 6 oktober 2024
11:00 uur

leden: € 10,-
niet leden: € 15,-
Organisatie: Bernard Wittenberg
inschrijving nog 208 dagen
Er zijn nog tickets beschikbaar, bestellen kan Hier

Sociëteit Vdereeniging: Poetry on Strings - klassiek

Sociëteit Vereeniging

Zijlweg 1
2013 DA Haarlem

  • Centrum
  • 6 oktober
  • 11:00 uur
  • €10 en €15

Deel deze activiteit

Initiatiefnemers

Haarlem brede activiteiten
Muziek in Haarlem

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu