Techniek Event voor kinderen uit groep 8 en 2 VMBO.

Ouders met leerlingen in groep 8 van de basisschool of in de tweede klas van het VMBO. Tussen 16 en 19 uur is er een vrije inloop.

Je kunt kennis maken met bedrijven, onderwijsinstellingen en diverse coole nieuwe technologieën! Zet jij die VR bril op je neus, of vertelt jouw kind je straks over het hoe en waarom van het gebruik van drones?

Doelgroep ouders met leerlingen in groep 8 van de basisschool of in de tweede klas van het VMBO

Wil jij je kind helpen met de keuze voor het voortgezet onderwijs of voor een vervolgopleiding na het VMBO, kom dan – samen met je kind – en laat je inspireren over de mogelijkheden van technologie en techniek in het onderwijs.

Als ouder speel je namelijk een grote rol bij het ontdekken en stimuleren van talenten van je kind en het maken van keuzes in het onderwijs. Daarmee ben je als ouder een belangrijke factor in de uitdaging om meer jongeren hun technische talent te laten ontdekken en ontwikkelen.

Krapte op de arbeidsmarkt en veranderende banen hebben invloed op de digitalisering van de wereld. Daarom is Techniek en Technologie in alle bedrijfstakken te vinden. Of je later gaat werken in de zorg, de bouw, als leraar of bioloog, je zult gebruik gaan maken van technologie. Techniek is leuk, techniek is spannend en er is veel leuk werk in de (nieuwe) techniek. Een keuze voor een beroep in de techniek of ICT is dus zeer actueel!

Er zijn ouders die denken dat je aanleg moet hebben voor techniek. Zie je die aanleg niet terug bij je kind, dan wordt een technische richting niet gauw een optie. Maar technische vaardigheden zijn wel degelijk te ontwikkelen. Kom langs en ervaar zelf dat techniek te leren is, inclusief het plezier dat het kind eraan kan beleven.

Om 16.16, 17.15 en 18.15 kun je aansluiten bij een kort verhaal over de kansen van technologie en techniek voor jouw kind. Wat kun je er nou allemaal mee en wat betkent dat dus voor de vervolgkeuze van je onderwijs. Sluit dus gerust op 1 van die momenten aan als je net binnenkomt met je kind .

3D Makers Zone
Via Ir. Lelyweg, na 100 mtr. meteen aan de linker kant door het ijzeren hek/poort heen rijden, Oudeweg 91-95, 2031 CC Haarlem

 

Schrijf je kind en jezelf nu gratis in. hier

Techniek Event voor kinderen uit groep 8 en 2 VMBO.

Oudeweg 91 - 95
2031 CC Haarlem

  • Waarderpolder
  • 16:00 - 19:00 uur

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Haarlem brede activiteiten

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu