Verweymuseum: Expositie D(R)aad

D(R)AAD

t/m 28 apr

D(R)AAD belicht de kracht van borduren als vorm van verzet en genezing van trauma’s. De expositie is onderdeel van Laat Los en Koester, een nieuwe reeks transhistorische kunsttentoonstellingen. De historische bevrijdingsrok uit 1946, te zien in de permanente tentoonstelling Allemaal Haarlemmers diende als inspiratie. D(R)AAD verbindt historische borduurwerken met moderne kunst en richt zich op sociaal-maatschappelijke borduurinitiatieven.

Borduren heeft door de eeuwen heen diverse toepassingen gehad, waaronder het nuttig aan elkaar zetten of repareren van stoffen, ter decoratie en als uitdrukking van status. De politieke betekenis van borduren is echter minder bekend: het kan een uiting zijn van protest en een manier om je stem te laten horen onder moeilijke omstandigheden. Borduren kan ook helpen bij het verwerken van trauma’s en troost bieden in tijden van conflict, ziekte en gevangenschap.

Handborduren is tegenwoordig weer populair, vooral onder jongere generaties, geïnspireerd door social media zoals Instagram en Pinterest. Deze kanalen maken het makkelijk om werk te delen en een eigen platform te creëren. De eeuwenoude meditatieve traditie van borduren, met zijn duurzame techniek, dient als inspiratie voor de hedendaagse makers en contrasteert sterk met ons snelle en steeds veranderende tijdperk.
D(R)AAD nodigt uit om de kracht van de naald te ontdekken als instrument voor sociale betrokkenheid en persoonlijke heling, en biedt zo een unieke inkijk in de geschiedenis en hedendaagse praktijk van borduren als protest en genezing.

di t/m za 11:00 – 17:00
zo en ma 12:00 – 17:00

groot heiligland 47
2011 EP haarlem

volwassenen € 12,50
gezinsticket
(2 vw + kind t/m 12)
€ 19,50
jongeren 13 t/m 18 €   7,50
cjp €  6,40
jeugd t/m 12 gratis
haarlem pas, museumkaart gratis

 

eerste zondag van de maand gratis

Verweymuseum: Expositie D(R)aad

Verwey museum

Groot Heiligland 47
2011 EP

  • Centrum
  • 22 april
  • 11:00 - 17:00 uur
  • Gratis en zie lijstje

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Haarlem brede activiteiten

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu