Nationale archeologiedagen

Kom langs tijdens het archeologieweekend bij (voormalig) Huis ter Kleef in de Haarlemmer Kweektuin. Zaterdag 17 en zondag 18 juni van 10.00 -16.00 uur zijn hier tal van activiteiten voor jong en oud. Dit jaar herdenken we ‘450 jaar ruïne’: in het jaar 1573 werd het kasteel Huis ter Kleef dat als hoofdkwartier van de Spaanse belegeraars diende, zo vernield dat het tot ruïne verviel.

Op zaterdag en zondag worden er diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Op dit moment wordt er ook nog volop gewerkt door de archeologen van de gemeente Haarlem aan de publicatie van de onderzoeksresultaten van de opgravingen die bij Huis ter Kleef plaatsvonden. Tijdens het archeologieweekend zijn er lezingen waar meer over het onderzoek en de resultaten wordt gedeeld. Ook is er een kleine expositie te zien waarbij de resten van dierlijk botmateriaal centraal staan. Zo wordt er aandacht geschonken aan wat er allemaal gegeten werd door de bewoners van Huis ter Kleef.

Het programma bestaat naast de korte lezingen uit rondleidingen voor kinderen en volwassenen, diverse workshops en een kinderspeurtocht en verhalenvertellers.

Wij werken samen met de Stichting Haarlemmer KweektuinNME Natuur en Milieueducatie (Gemeente Haarlem) en de Archeologische Werkgroep Haarlem aan een mooi programma voor deze twee dagen!

De Archeologiedagen op 16, 17 en 18 juni brengen het verleden tot leven met honderden activiteiten door het hele land. Ga underground bij de archeoloog en ontdek jouw geschiedenis!

Haarlemmer Kweektuin, Kleverlaan 9

Nationale archeologiedagen

Haarlemmer Kweektuin

Kleverlaan 9
2023 JC Haarlem

  • Centrum
  • 10:00 - 16:00 uur
  • Gratis

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Haarlemmer Kweektuin

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu