Herstelacademie: Op weg naar (vrijwilligers-)werk

Voor iedereen met een wens om weer te gaan werken. Weer aan het werk kunnen en willen en tenslotte de stap daar naartoe zetten is makkelijker gezegd dan gedaan.

Woensdag 29 mei van 13.00 – 15.00 uur

Het valt niet mee om je leven op de rit te krijgen na ontwrichtende ervaringen met psychische en/of verslavingsproblematiek. Zeker niet met alles wat er van ons wordt verwacht in de samenleving: participeren, meedoen, zelfredzaam zijn. Soms krijg je te maken met stigma, uitsluiting en veel bureaucratie van bijvoorbeeld uitkeringsinstanties.

Bij de Herstelacademie bieden we een programma van educatie en zelfhulp waarbij de cursisten elkaar vooral ondersteunen. Begeleid door medewerkers die allemaal zelf ook te maken hebben (gehad) met een psychische en/of verslavingskwetsbaarheid.

Om (weer) deel te nemen aan die samenleving die soms zo gecompliceerd en ver weg kan zijn.

Herstel betekent voor ons dat het leven voor jou fijn en zinvol voelt. Dat je misschien weer wat meer zelfvertrouwen krijgt en je je niet alleen voelt. Want je bent niet de enige! Het leven is broos en kwetsbaar en er kan iedereen van alles overkomen.

Dit doen we vooral door veel ervaringen met elkaar te delen en veel samen te leren tijdens de bijeenkomsten. Zo maken we elkaar sterker. Iedereen die zich aangesproken voelt door het aanbod van de Herstelacademie is van harte welkom. Je hebt geen verwijzing of indicatie nodig. Deelname is gratis. Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Herstelacademie Haarlem en Meer
Leonardo Da Vinciplein 73, Haarlem
Tel.: 06 337 35 694
E-mail: informatie@herstelacademie.org

Herstelacademie: Op weg naar (vrijwilligers-)werk

Herstelacademie Haarlem en Meer

Leonardo da Vinciplein 73
Haarlem

  • Schalkwijk
  • 29 mei
  • 13:00 - 15:00 uur

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Herstelacademie Haarlem en Meer

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu