Concert: Jontavious Willis (USA)

Lieve mensen. De blues, waar we zo van houden, is van origine zwarte, Afro-Amerikaanse muziek en cultuur. Toch zijn de originele makers behoorlijk ondervertegenwoordigd in de clubs en op de festivals. Jontavious Willis vertegenwoordigt, jong als hij is, de zwarte blues van de nieuwe generatie als geen ander en we kijken uit naar zijn komst naar Haarlem Blues Club!

Willis, afkomstig uit Greenville, Georgia, groeide op met het zingen van Gospel muziek in de Mount Pilgrim Baptist Church met zijn grootvader. Van jongs af aan had hij het talent en de passie voor de muziek en het vermogen om zijn vaardigheden snel aan te scherpen. Op 14-jarige leeftijd kwam hij een YouTube-video tegen van Muddy Waters die “Hoochie Coochie Man” speelde en was op slag verslingerd aan de blues.

​Hij kreeg zijn broodnodige doorbraak van de levende legende Taj Mahal, die hem omschreef als de “Wonderboy”. In 2015 vroeg Mahal Willis om met hem op het podium te spelen. Dat optreden resulteerde in een daverende respons van het publiek en leidde Willis naar grotere podia en bredere mogelijkheden, waaronder een openingsslot bij selecte shows langs de TajMo tour, met zijn muzikale mentoren Taj Mahal en Keb’ Mo’.

​Veel fans van Willis beschouwen hem als een oude ziel. Zijn speelstijl en zijn stem raken de wortels van country blues. Hij brengt de ware ziel van de muziek terug. Een krantenkop noemde hem ooit een “70-jarige bluesman in een 20-jarig lichaam”. Zaal open 19.30 uur

Tickets bestellen: hier

Concert: Jontavious Willis (USA)

Haarlem Jazz en Bluesclub (Locatie Circus Hakim)

Korte Verspronckweg 7-9
2023 BS Haarlem

  • Zuidwest
  • 20:30 - 23:30 uur
  • € 20,99
Vraag stellen Inschrijven

Deel deze activiteit

Initiatiefnemer

Muziek in Haarlem

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu