King Ayisoba in de Pletterij

12 juni om 20:00
PLETTERIJ
De instrumenten en de gewaden mogen traditioneel zijn, de groovende kologomuziek van KING AYISOBA heeft de energie en beats van de 21e eeuw en daarmee trekt hij volle zalen in het Ghana van nu.
KING AYISOBA Is in Ghana een van de grootste sterren en verovert al meer dan een decennium de hele wereld met zijn trance-achtige kologo (een 2-snarige luit gemaakt van calebas en geitenleer) spel en zijn rauwe politieke boodschappen. Ooit “A West-African Captain Beefheart meets Bo Diddley” genoemd, maar net zo goed een Ghanees antwoord op Fela Kuti met de verbeeldingskracht en groove van Lee Perry, een artiest met wie hij in het verleden ook samenwerkte. Zijn spel is percussief en melodieus tegelijk, zijn liedjes zijn pakkend en prikkeldraad met sociaal-politieke boodschappen die je hoofd doen tollen terwijl je bekken trillen. King Ayisoba neemt een andere grootheid mee op tournee: Ayuune Sule, een tovenaar met de sinyaka, een percussie-instrument uit het Boven-Oosten van Ghana en begaafd met een stem die zo zoet en gevoelvol is als honingwijn. Ayuune Sule speelt ook kologo en zal ook solo optreden tijdens deze tour. Hij bracht twee jaar geleden een album uit dat veel werd gedraaid op de Britse BBC-radio. De muziek van King Ayisoba en Ayuune Sule is uitgebracht op Makkum Records van Arnold de Boer, de man achter ZEA en tevens zanger/gitarist van de Nederlandse undergroundband The Ex. De Boer werkt sinds 2012 samen met King Ayisoba en zal in deze nieuwe set ook King Ayisoba op het podium vergezellen.
Tickets €12,50 en Haarlempas € 8,00
Te bestellen: via deze link

King Ayisoba in de Pletterij

De Pletterij

LANGE HERENVEST 122
2011 BX Haarlem

  • Centrum
  • 20:00 - 22:00 uur
  • €12,50 en €8

Deel deze activiteit

Initiatiefnemers

Muziek in Haarlem
Pletterij

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu