Muziek Josee Koning Batida Revisisted

Batida – de band die in de 80er jaren de Braziliaanse muziek in Nederland op de kaart zette. De band die door Europa toerde en op vele grote festivals stond. De band kende veel verschillende bezettingen, met zangeres Josee Koning als frontvrouw. Batida nam drie prachtige albums op en stopte halverwege de 90er jaren, toen Josee besloot een solo carrière te starten. In 2006 (Live in Caprera – op dvd) en 2016 speelde de band reünieconcerten met alle muzikanten die ooit deel uit maakten van de band. Hierna kwam de band nog maar sporadisch bij elkaar. En toch is het Batida vuur niet helemaal gedoofd. De roep van vele fans om weer te spelen versterkt dat gevoel.

Samen met Theo de Jong (bas) en Bart Fermie (percussie) pakt Josee de draad weer op. Gitarist Daniel de Moraes (Uruguay) is de perfecte aanvulling in dit springlevende kwartet.

Tijdens het concert in De Pletterij grijpt het kwartet terug op oud Batida repertoire, speelt hedendaagse Braziliaanse muziek, speelt werk van de CD ‘Verloren en Gevonden’ – nieuwe muziek op archief teksten van Lennaert Nijgh – opgenomen en geproduceerd door Batida muzikanten.

Ook wordt er een tipje van de sluier opgelicht van het dit jaar te verschijnen nieuwe album dat Josee opnam met producer Ivan Lins.

LIVESTREAM – info & kosten
De realtime-livestream ticketprijs bepaal je zelf. Je koopt een ticket/tickets via de website. We vragen een minimumbedrag van €5,00 pp (incl. 9% btw). Samen kijken kan, je hoeft in principe maar één keer te betalen maar voel je zeker vrij om per persoon te betalen. Wij kunnen zo de muzikanten een realistische vergoeding bieden én zorgen dat ons programma ouderwets eigenzinnig blijft! Een half uur voor de start van het concert krijg je per email een link doorgestuurd naar de livestream.

Standaard € 12,50
Haarlem Pas € 8,00
Jong <25 jr € 8,00

Te bestellen: hier

Muziek Josee Koning Batida Revisisted

De Pletterij

Lange Herenvest 122
2011 BX Haarlem

  • Centrum
  • 20:00 - 22:00 uur
  • € 8.00 en €12.50

Deel deze activiteit

Initiatiefnemers

Muziek in Haarlem
Pletterij

Plaats jouw activiteit!

Organiseer je een activiteit en wil je die op Haarlem Ontmoet onder de aandacht brengen? Maak dan snel je eigen account aan! Samen maken we Haarlem nóg leuker.

Plaats nu